Τρίλημμα GPU για αναβάθμιση

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

skoros

Gelatinous Cube
Γεια σε όλους.
Όπως έγραψα και εδώ, προχώρησα σε αναβάθμιση του desktop PC που έχω στο σαλόνι. Και ενω εχω παραγγείλει την 9060XT 16GB και είναι ήδη στο δρόμο μπήκε μέσα μου ο διάολος για κάτι καλύτερο. Καλή τηλεόραση λέω έχω (oled, vrr κτλ), δεν κάνω συχνά αναβάθμιση λέω, μη τα πολυλογώ μπήκα στο skroutz να κοιτάξω για 9070.
Έχω ένα corsair 250d case, οπότε έχω περιορισμούς σε μήκος (μέχρι 290mm) και πάχος (αυστηρά 2 σλοτ, δηλαδή ~41mm).
Το τροφοδοτικό μου είναι EVGA SuperNOVA G3 650W 80+ Gold Modular και γι'αυτό ειπα να κοιτάξω την απλη 9070 και όχι XT.

Η μόνη κάρτα που χωράει στο κουτί είναι η Powercolor Reaper. Όμως, αυτή τη στιγμή η ΧΤ έκδοση είναι πιο φτηνή από την απλή (670 η ΧΤ, 700 η απλή)
:trollface:
Οπότε σκέφτομουν να παρω την XT και με το LACT να κόψω 15% power consumption για να ειμαι ΟΚ με το τροφοδοτικό.
Θα ήθελα τη γνώμη σας. Τι θα μου λέγατε;

1. Κάτσε στα αυγά σου και περίμενε να ερθει η 9060xt. Μια χαρά θα είσαι
2. Πάρε την 9070 και ας ειναι πιο ακριβή. Δεν είναι να ρισκάρεις με τα τροφοδοτικά.
3. Πάρε την 9070XT. Και πιο φτηνή είναι και καλύτερες επιδόσεις θα έχεις ακόμα και με 15% κόφτη. Μη φοβάσαι το ρίσκο

Παρακαλώ ψηφίστε

9070ΧΤ αφού τη βρήκες σε καλή τιμή. Ακόμα κι αν καεί το τροφοδοτικό, αγοράζεις ένα 850W και καθαρίζεις για το μέλλον. Τα τροφοδοτικά ακόμα παλεύονται σε κόστος : D

εγώ θα έλεγα κάτσε στα αυγά σου. μια χαρά είναι η 9060

Την 9060ΧΤ σε τι τιμή την πήρες. Με μια πολύ γρήγορη ματιά στο σκρουτζ βλέπω πως παίζει στα 450ευρώ. Άρα μιλάμε για μια διαφορά 200+ ευρώ. Έχουν τόσο μεγάλη διαφορά σε επιδόσεις που να δικαιολογούν αυτό το 200ευρω;;

Νομίζω πως και η 9060 είναι μια χαρά, αφού είναι και στον δρόμο κιολας.

Την 9060xt την βρήκα στα 430.
Η διαφορά στις επιδόσεις είναι σημαντική στα 4Κ. Τουλάχιστον +50% fps

Αν σκοπεύεις να παίζεις/στρημάρεις σε 4Κ, αξίζει.

Εγώ δουλεύω 4070Ti και στρημάρω σε 4Κ τηλεόραση με Sunshine/Moonlight, είναι εμπειριάρα για αφηγηματικά/κινηματογραφικά παιχνίδια, δεν ξαναγυρίζεις σε μόνιτορ άπαξ και το συνηθίσεις, παρά μόνο για ίντι σαπιλίτσες.

Την 9060xt την βρήκα στα 430.
Η διαφορά στις επιδόσεις είναι σημαντική στα 4Κ. Τουλάχιστον +50% fps

Σωστά, είπες πως είναι πι-σι σε σαλόνι, οπότε θα είναι σε 4κ τηλεόραση να υποθέσω.
Πάω πάσο στην περίπτωση αυτή, μιας και δεν έχω επαρκής εμπειρία σε τέτοιες ίντσες/αναλύσεις.

Εγώ αρχικά είχα στο μυαλό μου πως μιλάμε για μέχρι 2Κ ανάλυση σε οθόνη 24/28 ιντσών.

Back