εν τω μεταξυ, μ αυτα και μ εκεινα, νομιζω οτι επιτηδες μανουριασε με το θεμα των απουσιων και με το ποσο αχρηστοι (μονο αυτο δεν ειπε) ειναι αυτοι που καλεσε. ηξερε που θα παει η κουβεντα και το τελικο αποτελεσμα ειναι οτι παλι απεφυγε την καθαρα μπασκετικη συζητηση.
"ημασταν κακοι, το ειδατε", το μονο που ειπωθηκε.
ναι μπρο, το ειδαμε. το εβλεπες κι εσυ. η μικρη μας διαφορα ειναι οτι εσυ καθεσαι στον παγκο. εκαμες κατι γι αυτο που εβλεπες? τι?
τα "απαντες παροντες" τα λενε στο στρατο οι στρατοκαβλοι λοχιες. εδω εχεις να κανεις με παικτες, που καποιοι απ αυτους ειναι βεντετες, καποιοι ειναι γεροντες, εχουν προσφερει και θα σε γραψουν στα μπομπολια τους και καποιοι απλα θα αποθεραπευτουν μεχρι τοτε, οπότε, ναι, θα ερθουν ορισμενοι. το θεμα ειναι τι εχουμε πισω απ αυτη την δεκαδα πανω κατω καλων παικτων μεχρι να ερθει η ωρα των παιδιων που εγραψα πιο πανω....
αλλά σα να το βλεπω μπροστα μου. στην επομενη αποτυχια θα παει αρπαγμενος παλι στην πρες κονφερενς και θα λεει: "πηρα χαλκινο στο ευρωπαικο μετα απο 16 χρονια, μη μου μιλαει κανείς. τι αλλο να κανω? να μπω μεσα να παιξω??" δηλαδη αυτα που ειπε και χτες.
παρενθεση: βρηκα μετα κοπων και βασανων, γιατι εχει σημασια νομιζω, ολοκληρη την συνεντευξη, προφανως οχι σε ελληνικο μεσο, αλλά χωμενη σε μια γωνια του FIBA media....
οτι ναναι. την μια ελεγε "κακως δεν καλεσαμε αυτους που επρεπε", λες και του το απαγορευσε καποιος και μετα "εχω ευθυνη που δεν μπορεσα
να τους πεισω να ρθουνε...". κι οταν τον ρωτησε ο αλλος ποιους δεν επεισε, μανουριασε κιολας....
επισης, ναι, το ειπε. την κλασικη παπαργια που λενε οι ευθυνοφοβοι κωουτσηζ ολων των αθληματων.
"δεν ειμαι μαγος να μπω μεσα να βαλω το καλαθι" (19'37'')
αλλά την μεγαλυτερη εντυπωση μου εκανε κατι αλλο. ειπε, στην ρυμη του λογου υποθετω, κατι το οποιο δεν τον ρωτησε κανεις, ουτε κανεις υπονοησε, ουτε κανεις το σκεφτηκε εδω που τα λεμε.
δυστυχως, ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ηταν μια δικη του σκεψη που εκανε μετα το μεταλλιο και την πεταξε χτες:
"κι εγω μπορουσα να πω μετα το μεταλλιο δεν συνεχιζω, γιατι δεν εχουμε ελληνες παικτες..." 

(20'06'')
ακου τι περασε απ το μυαλο του. με εναν χρονο στον παγκο της εθνικης, που την λατρευει και καλα, θα εφευγε μετα απο την πρωτη μεγαλη επιτυχια της ομαδας. προφανως εβλεπε οτι μετα τον γιαννη το χαος, και τολμω να πω γνωριζει την ανεπαρκεια του προς το παρον τουλαχιστον (ας του δωκω το μπενεφιτ οφ δε νταουμπντ) προπονητικα σε τετοιο επιπεδο. αλλά τετοιο πραγμα δεν τολμησε να το κανει κανείς εβερ. τοσο λίγος πια?
ας κοιταξει να παει σε κανενα σεμιναριο, ας κοιταξει να επιμορφωθει, να παει να δει πως δουλευουν οι μεγαλοι προπονητες και ν αφησει τα φουστανελάτα και τα εθνικοξεσηκωτικα. γιατι φοβαμαι οτι σε λιγο θα ειναι αργα. γιατι το λεω αυτο? απλα σκεφτομαι ποιες αλλες προτασεις ειχε φετος εκτος του αρη κι απο ποιες ομαδες. αν γνωριζει καποιος, ας το γραψει.
αυτα. το λινκ (μετα το 13'):