Συναυλιες (των μεταλλων και μη)

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω:(

Ίσως απλά να ζούμε στο darkest timeline.

Πώς έγιναν εμπορικοί οι Kiss και οι ManOwar? Πώς γέμιζαν στάδια οι Bon Jovi?

Μια χαρά είναι οι sabaton απλά όχι για χορταση γιατί κουράζουν εύκολα. Στην τλκ τι παίζουν μοντέρνο πιασαρικο heavy/power. Επιρροές από κλασσικά σχήματα αυτού του χώρου φαίνονται στο χιλιόμετρο. Και κλασσικοί περίπτωση στο χώρο γράφουν για να γράφουν με κάποιες αναλαμπές στο διάστημα που καταλήγει σε φάση α αυτό το κομμάτι το έχω ξανακουσει...σε προηγούμενο δίσκο. πρώτη φορά έχει ξανασυμβεί αυτό με μπάντες (δεν).
Περισσότερο μου τη σπάνε οι οπαδοί τους ίσως επειδή λόγο του στιχουργικου όπου οι τύποι γράφουν ιστορικά γεγονότα τα αγκαλιάζουν εύκολα εθνικιστικές ομάδες και καταλήγουμε πχ σε νέους Λεωνίδες δις ις σπάρτα πάρτα 🖐️ .

Πώς έγιναν εμπορικοί οι Kiss και οι ManOwar? Πώς γέμιζαν στάδια οι Bon Jovi?

Όλα κι όλα, τους MANOWAR δεν τους λες και εμπορικούς. Ψιλοniche μπάντα ήταν και παραμένει, που έκανε καριέρα στην Ευρώπη κυρίως, κατά τα άλλα τους κορόιδευε from day one το 90% του μέταλ κόσμου επειδή δεν είναι ρομαντικοί και δεν κατέχουν το απαραίτητα υψηλό IQ ώστε να πιάσουν το μεγαλείο της μπάντας.

Οι KISS γίνανε εμπορικοί επειδή κάνανε το πιο extravagant λάιβ σόου της εποχής τους με φωτιές και αίματα και μεηκ-απ και κιθάρες να πετάνε πυροτεχνήματα, και είχαν και τον καλύτερο κιθαρίστα όλων των εποχών (από πλευράς στυλ και attitude, το βιρτουοζιλίκι στο ρωκ το κοιτάνε μόνο οι ανοργασμικοί) να ξερνάει σολίδια και να εμπνέει από μόνος του όλο το ρωκ-μέταλ των 80ς-90ς. #RIP_Ace

Οι Bon Jovi απλά παίζανε εύπεπτο ποπ-μέταλ και είχαν απήχηση στους πάντες και τα πάντα.

Oι Sabaton δανείζονται στοιχεία και από τους 3... αλλά ήρθαν και 2-3 δεκαετίες μετά. Για αυτό κάνουν γκελ κυρίως στους πολεμοαυτιστές όπως προαναφέρθηκε, αλλά και στον νεαρότερο κόσμο που θέλει να ακούσει "τα δικά του" και όχι αυτά τα Motorhead που ακούνε οι μπούμερς.

Δε θα κρίνω Sabaton. Ο,τι "μιλάει" στον καθένα και όπως τη βρίσκει.
Δε μου αρέσουν, ούτε μουσικά ούτε και το όλο show τους (τους έχω δει στο παρελθόν λαηβ).
Από χθες τους βρίζω ακόμα περισσότερο βέβαια, γιατί "έκλεψαν" χρόνο από τους αγαπημένους. Οπως έβριζα το 2001 τη χοντρη από Cradle of filth που βγήκε μετά από Savatage και είχες ολόκληρο Mountain King να παίζει μες στον ήλιο.

Anyway, δυο λόγια για χτες:

Φτάσαμε απο την είσοδο από το Νιάρχος λίγο πριν ανοίξουν οι πύλες. Είχε χιλιάδες κόσμο να περιμένει στον "προελεγχο" αλλά εμείς και άλλοι βγήκαμε μπροστά τους και με τα πολλά μετά από διάφορες μανουρες και παράπονα που γίνονταν από δω κι από κει, περάσαμε στον έλεγχο εισητηρίων και την είσοδο παρακάμπτοντας όλους αυτούς που περίμεναν πόση ώρα.
Ειχα και μια σύντομη συνάντηση για τις δέουσες αγκαλιές με Μπαθορι που είχε πιάσει στασίδι όσο μπροστά μπορούσε!
Ωραίοι οι Epica, ευχάριστη παρουσία γενικά.
Λυπήθηκα την καημένη με τα δερμάτινα ΝΤΑΛΑ ΗΛΙΟ, παρόλα αυτά μου αρεσαν για εισαγωγή και πίνοντας τις μπυριτσες μας.
Επιτέλους, έπεσε κι ο ήλιος και ανέβηκαν οι Savatage. Τους βρήκα καλύτερους από πέρυσι, ειδικά ο Ζακ σα να γλυκανε η φωνή του.
Ο ήχος ήταν καταπληκτικός δε βρήκα ψεγάδι, ήμασταν σχετικα μπροστά 15-20 σειρές κέντρο.
Δεν τους χορταινεις, πραγματικά θα μπορούσαν να παίζουν ένα 3ωρο με το υλικό που έχουν. (γαμω τους Σαμπατον και τη χοντρη από CoF 😁)
Συγκίνηση, χαρά, κοπανημα, απόλαυση, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ.
Γιατί αυτό είναι η μουσική τους.
Δε θυμάμαι πότε να κάνουν "show", δεν ένοιαζε κανεναν τι έπαιζε το videowall, αν είχε καπνούς οι φωτιές ή λοιπά τζιτζιμιρια. Pure music.

Φύγαμε εννοείται μετά και πήγαμε σα γνήσιοι μπαρμπάδες στο Σουβλάκι Λευτέρης, 5-6 στενά μετά το Νιάρχος στην Καλλιθέα για απολαυστικό τυλιχτο και μπυριτσα. Μας σερβιρε και η μετάλλου σερβιτόρα με πειράγματα γιατί φύγαμε νωρίς και έκλεισε μια τόσο όμορφη μέρα.
Φεύγοντας, έξω από το μαγαζί ήταν ένας πιτσιρικάς (20+?) με την κοπέλα του και αφού με ειδε με τη μπλούζα Savatage, έλαμψε το προσωπο του, χαμογέλασε και με γνησια χαρά με ρωτησε αν μου άρεσαν με το χέρι υψωμένο για high five γνωρίζοντας ήδη την απάντηση και ότι εφυγαν κι αυτοί πριν τους Σαμπατον γιατί δεν τους γουσταρει.
There is still hope 😛

Παίξανε πάντως οι Savatage αρκετή ώρα. Ίσως αν ήταν headliners να ακούγαμε ακόμα 2 τραγούδια, πχ wake of Magellan & κάποιο ακόμα (έχουν 2-3 που εναλλάσσουν). Πάλι καλά. Και ο ήχος μου φάνηκε καλός.

Στους sabaton είχα απομακρυνθεί πολύ κυρίως γιατί το stand με τα παγωτά ήταν μακριά. Έκατσα σχεδόν όλο το σετ περισσότερο από περιέργεια να βρω κάτι που δεν είχα δει από το youtube. Τίποτα όμως. Αν μου έβαζαν ένα πιστόλι στον κρόταφο κ μου έλεγαν πες ρε κερατά ένα τουλ πράγμα που σου άρεσε θα τους έλεγα πυροβολήστε με, μόνο σας παρακαλώ μην με βάλετε να ακούσω άλλο.

Δε θα κρίνω Sabaton. Ο,τι "μιλάει" στον καθένα και όπως τη βρίσκει.
Δε μου αρέσουν, ούτε μουσικά ούτε και το όλο show τους (τους έχω δει στο παρελθόν λαηβ).
Από χθες τους βρίζω ακόμα περισσότερο βέβαια, γιατί "έκλεψαν" χρόνο από τους αγαπημένους. Οπως έβριζα το 2001 τη χοντρη από Cradle of filth που βγήκε μετά από Savatage και είχες ολόκληρο Mountain King να παίζει μες στον ήλιο.

Anyway, δυο λόγια για χτες:

Φτάσαμε απο την είσοδο από το Νιάρχος λίγο πριν ανοίξουν οι πύλες. Είχε χιλιάδες κόσμο να περιμένει στον "προελεγχο" αλλά εμείς και άλλοι βγήκαμε μπροστά τους και με τα πολλά μετά από διάφορες μανουρες και παράπονα που γίνονταν από δω κι από κει, περάσαμε στον έλεγχο εισητηρίων και την είσοδο παρακάμπτοντας όλους αυτούς που περίμεναν πόση ώρα.
Ειχα και μια σύντομη συνάντηση για τις δέουσες αγκαλιές με Μπαθορι που είχε πιάσει στασίδι όσο μπροστά μπορούσε!
Ωραίοι οι Epica, ευχάριστη παρουσία γενικά.
Λυπήθηκα την καημένη με τα δερμάτινα ΝΤΑΛΑ ΗΛΙΟ, παρόλα αυτά μου αρεσαν για εισαγωγή και πίνοντας τις μπυριτσες μας.
Επιτέλους, έπεσε κι ο ήλιος και ανέβηκαν οι Savatage. Τους βρήκα καλύτερους από πέρυσι, ειδικά ο Ζακ σα να γλυκανε η φωνή του.
Ο ήχος ήταν καταπληκτικός δε βρήκα ψεγάδι, ήμασταν σχετικα μπροστά 15-20 σειρές κέντρο.
Δεν τους χορταινεις, πραγματικά θα μπορούσαν να παίζουν ένα 3ωρο με το υλικό που έχουν. (γαμω τους Σαμπατον και τη χοντρη από CoF 😁)
Συγκίνηση, χαρά, κοπανημα, απόλαυση, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ.
Γιατί αυτό είναι η μουσική τους.
Δε θυμάμαι πότε να κάνουν "show", δεν ένοιαζε κανεναν τι έπαιζε το videowall, αν είχε καπνούς οι φωτιές ή λοιπά τζιτζιμιρια. Pure music.

Φύγαμε εννοείται μετά και πήγαμε σα γνήσιοι μπαρμπάδες στο Σουβλάκι Λευτέρης, 5-6 στενά μετά το Νιάρχος στην Καλλιθέα για απολαυστικό τυλιχτο και μπυριτσα. Μας σερβιρε και η μετάλλου σερβιτόρα με πειράγματα γιατί φύγαμε νωρίς και έκλεισε μια τόσο όμορφη μέρα.
Φεύγοντας, έξω από το μαγαζί ήταν ένας πιτσιρικάς (20+?) με την κοπέλα του και αφού με ειδε με τη μπλούζα Savatage, έλαμψε το προσωπο του, χαμογέλασε και με γνησια χαρά με ρωτησε αν μου άρεσαν με το χέρι υψωμένο για high five γνωρίζοντας ήδη την απάντηση και ότι εφυγαν κι αυτοί πριν τους Σαμπατον γιατί δεν τους γουσταρει.
There is still hope 😛
Takes notes για το Σουβλατζίδικο Λευτέρης.

Για τους Savatage πήγα, προφανώς. Ήταν αυτοί που περίμενα και είχαν δυνατό setlist (έπαιξαν και το λατρεμένο Tonight He Grins Again), αλλά σίγουρα αν ήταν υγιής και στη σκηνή ο old Joni Oliva, τότε θα είχε απογειωθεί η όλη φάση.

Οι Epica πολύ καλοί, τηρουμένων των αναλογιών και έπαιξαν πραγματικά πολύ λίγη ώρα για τα δεδομένα τους (45 λεπτά με το ζόρι). Φωνάρα (από κάθε άποψη) η Simone Simmons.

Όσον αφορά τους Sabaton, ωραίο σόου και διασκεδαστικοί, αλλά δεν μου λένε τίποτα απολύτως. Τα τραγούδια τους μου φαίνονται όλα ίδια και, ύστερα από τρία-τέσσερα κομμάτια, έλεγα αμάν να τελειώσουν (δεν έφυγα αυτή τη φορά, το είχα κάνει το 2022 με τους Blind Guardian, είπα να μην το ξανακάνω).

Το μόνο θετικό που βρίσκω στην όλη φάση με αυτούς είναι ότι μαζεύουν πολλή πιτσιρικαρία. Κάποια στιγμή κοιτούσα γύρω μου, εγώ και η παρέα μου πρέπει να ήμασταν πραγματικά παππούδες μπροστά τους (τουλάχιστον τα διπλά χρόνια). Αφού μπαίνουν στη φάση όμως, ίσως καταφέρουν στο μέλλον να ακούσουν και κάτι πραγματικά ποιοτικό ;)

Όπως φαίνεται σχεδόν όλοι οι γέροι φύγαμε για να αφήσουμε χώρο στη νεολαία

Τους έχω δει ήδη δύο φορές όταν άντεχα να είμαι και σε pit ιστοριες xD τώρα γεράματα σπίτι νωρίς σαλεπακι και ύπνο.

Εντιτ. Βγαίνοντας είδα και ένα σταυροφόρο και ήμουν φάση γιατί?

Πρώτη φορά μάτωσα σε πιτ. Έφαγα μια αγκωνια στους Savatage και σκίστηκαν η γλώσσα και τα μάγουλα από μέσα. Κάθε χρόνο και χειρότερα από χώσιμο σε ξύλο.

Γενικά ήταν ότι να ναι η φάση του κόσμου από cosplay. Είδα κάτι τύπους ντυμένους γκεσταμπίτες. Αρκετοί σταυροφόροι στα κάγκελα μπροστά, όπου κλασσικά οι πιο ξενερωτοι πάνε εκεί μπροστά και δεν κατάλαβα γιατί έκαναν κουπί φωνάζοντας στα νορβηγικά. Πραγματικά αχταρμάς αλλά οκ, σημασία έχει να περνάμε καλά.

Στους amon amarth το καταλαβαίνω το κουπί (στην τλκ από αυτούς δεν ξεκίνησε η μόδα αυτή?). Sabaton απλά δεν βγάζει νόημα αλλά οκ.
Ασχολιαστο οι γκεσταμπιτες

Back