What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

BLASPHEMOUS 2

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Ωραίο κείμενο Πάνο. Day 1 αγορά για το εικαστικό και μόνο. Τα Blasphemous είναι σκληρότατα έργα τέχνης πριν καν ασχοληθείς με το έξοχο gameplay τους. Αξίζουν κάθε επιτυχίας και στεναχωριέμαι λιγάκι που τόσο ποιοτική κυκλοφορία είναι καταδικασμένη να θαφτεί μεταξύ BG3 και Starfield.
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Εκκρεμεί το DLC του πρώτου, αλλά προφανώς wishlisted.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,799
Άσε κι εγώ που το έχω (άκυρο είναι δωρεάν) πήγα να τσεκάρω πριν ξεκινήσω το 2 (καθώς μας είχαν στείλει κωδικό αρκετές μέρες πριν) αλλά για να έχεις πρόσβαση στο περιεχόμενο του πρέπει να κάνεις κάποια πράγματα πριν βγάλεις ένα συγκεκριμένο boss, το οποίο προφανώς με save file πριν το τέλος, είχα σκοτώσει. Κλαψλυγμ, oh well σε new game+ κάποια στιγμή.
 
Last edited:

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,381
Τα δύο Blasphemous τα έχω προγραμματίσει για αγορά όταν πάρω Steam Deck. Πρέπει να παίζονται πολύ ευχάριστα σε handheld.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
To πιθανότερο είναι να σε οδηγήσουν σε άγρια καταστροφή του Steam Deck από τα νεύρα, οπότε ξανασκέψου το :D

Κάτι ο Ντιμ Τζιαν Μποτάνθρωπος, κάτι η επερχόμενη κυκλοφορία του δεύτερου, με συνέλαβα να επανεγκαθιστώ το πρώτο και να καταβάλλω ουσιαστική προσπάθεια να βγάλω την καταραμένη τη μάχη στη γέφυρα. Στο 20% τον έφερα το σιχαμένο και φώναξε την αδερφούλα του για ασίστ. Αύριο που θα λείπουν τα παιδιά στο σταθμό, στάνταρ θα τον ρίξω.
 

The Nameless One

Mind-flayer
Joined
Jun 16, 2015
Messages
1,832
Το 1ο ξεχώρισε αμέσως χάρη στο ιδιαίτερο και πανέμορφο art design του, ενώ το lore και οι χαρακτήρες του, dark, καταθλιπτικά, να ξεγυμνώνουν την αρρώστια της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης, σου μένει χαραγμένο στην μνήμη ακόμα και πολύ μετά τους 2 τερματισμούς του (main+dlc)

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που δεν θα παίξω ποτέ

Χαίρομαι που το 2ο συνεχίζει στα ίδια επίπεδα
 

The Nameless One

Mind-flayer
Joined
Jun 16, 2015
Messages
1,832
Πως κι έτσι; Πλιζ μη μου πεις επειδή δεν είναι TB...

Εννοείτε ότι αυτός είναι ο λόγος!

Πέρα από την πλάκα, το χαμηλό μου επίπεδο ικανοτήτων σε τέτοια παιχνίδια σε συνδυασμό με την έλλειψη εξοικείωσης με gamepad, καταλήγει να μου προκαλούν περισσότερο εκνευρισμό παρά διασκέδαση, οπότε παρόλο που τα θεωρώ πολύ ενδιαφέροντα, δεν είναι απλά για μένα
Αφήνω το τέκνο Βρουτο aka @Admiral να προδίδει τα άγια TB και μια μέρα το Miracle θα τον μεταμορφώσει σε μια μάζα με σχήμα gamepad όπως του αξίζει!
:p
 

tyrion395

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,889
Ψιλοάσχετο αφού μιλάμε για το 2 ,αλλά το 1 προσωπικά το βρήκα παικτικά μέτριο αν όχι κακό.
Μάλιστα το έπαιξα με το dlc και αν και τα bosses του επιπλέον περιεχομένου είναι και τα μόνα που άξιζαν πραγματικά όσον αφορά τη δυσκολία τους, τελικά ήταν και ο λόγος που παράτησα το παιχνίδι ακριβώς έξω από το τελικό boss. Υποτίθεται ότι πρέπει να σκοτώσεις τα bosses του dlc για να πάρεις κάτι, να το δώσεις κάπου και να ανοίξεις έτσι ένα καλό ending. Τα έκανα όλα αυτά μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσω ότι έπρεπε πρώτα να έχω μυρίσει τα νύχια μου και να έχω κάνει κάποιες άλλες ενέργειες με συγκεκριμένη σειρά για να "πιάσει" το παιχνίδι το ending αυτό, αλλιώς go F* your self...
Όπως καταλαβαίνετε εκνευρίστηκα τόσο που απλά το παράτησα.
Πανέμορφο οπτικά, ωραία μουσικά θέματα και εξαιρετικό lore, αλλά γεμάτο θέματα εκεί που μετράει περισσότερο
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,799
Καλά για τέτοιο λόγο είχα σπαστεί και γω (τα είχαμε συζητήσει και με τον @Northlander), όπου τον δεντροτύπο στην αρχή δεν του είχα μιλήσει και είχα φύγει από την άλλη. Μέτραγε κάποιο timer στο μεταξύ και όταν γύρισα, πάπαλα.
Το patchαραν πάντως όσο είχα ασχοληθεί (σε κλείδωνε αρχικά από το 100% completion) και τελικά πήρα το αντικείμενο του αργότερα. Ναι το πρώτο game ήταν cryptic σχετικά.
Αυτό που περιγράφεις χοντρό πάντως, δεν μου έτυχε, το είχα παίξει χωρίς το dlc, όπου ουσιαστικά όλοι οι τερματισμοί ήταν προσβάσιμοι από το τελικό save.
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Να σας πω την αλήθεια, αν και αυτά που αναφέρετε μπορούν όντως να θεωρηθούν θέματα (κι εγώ αρχικά προσπαθούσα να καταλάβω γιατί είδα το ending που είδα), εν τέλει τα βλέπω πιο ουδέτερα. Ίσως και να έλεγα πως μάλλον, με τα χρόνια, έχουμε συνηθίσει σε πιο "σερβιρισμένα" πράγματα. Δεν το θεωρώ κακό, ίσως και λογικές QoL βελτιώσεις που επήλθαν με την εξέλιξη, αλλά δεν πιστεύω πως πιτσιρικάς θα ενοχλούμουν ποτέ, είχα συνηθίσει στη λογική πως πολλά πράγματα, ειδικά κατά την 8/16bit era, θα έπρεπε να τα είχα δει σε όνειρο.
 
Top Bottom