ADSL+2 ROUTER μέχρι 25 ΕΥΡΩ

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Epitaph

Death Knight
Χαίρετε.
Επειδή θα κάνω αλλαγή τελικά και θα βάλω HOL είπα να αγοράσω δικό μου modem και να μην πάρω αυτό που δίνει η HOL με 20 ευρώ (19.90...).
Πληροφοριακά η HOL μου πε ότι δίνει το ZTE H108N.

Αυτό εδώ είναι καλό;

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16833704039

Να επενδύσω; Άλλες προτάσεις μέχρι 25 ευρώ; Τι κοιτάμε στα Routers; Εκτός από πόσες θύρες έχει (προφανώς)...

Αυτό που έχεις ποστάρει, είναι router και WiFi access Point. Οι συσκευές που δίνουν οι ISPs έχουν <b>και</b> ADSL 2+ modem.

Είδες τελικά που είμαι άσχετος και ανίδεος; Για προτείνετε τότε κάνα καλό Modem μέχρι 40 ευρώ...

Με το ZTE 108Ν θα γίνει τίποτα; Το χρειάζομαι για σπίτι με πολλούς τοίχους ανάμεσα απ τον ένα πομπό στον άλλο δέκτη.

Epitaph wrote:
Το χρειάζομαι για σπίτι με πολλούς τοίχους ανάμεσα απ τον ένα πομπό στον άλλο δέκτη.</blockquote>

Πάγια πρόταση μου για αυτές τις συνθήκες είναι η χρήση http://www.skroutz.gr/s/3163403/TP-LINK-TL-PA2010P-Kit.html" class="bbcode_url">powerline, και ξεμπερδεύεις μια και καλή από σκοτούρες με το ασύρματο σήμα...

Δώσε λίγο πόνο/info παραπάνω, γιατί ήταν TIL για μένα. Ίσως αγοράσω ένα τέτοιο για το πατρικό.

Το παουερλάιν είναι εγγύηση εκτός και αν έχεις τριφασικό ρεύμα, τότε θα κλαις τα λεφτά που πέταξες. :vaultboy:

Οπότε να πάρω ένα ADSL modem/Router της πλάκας απ αυτά που δίνουν φθηνά, και άμα έχω πρόβλημα, βάζω Powerline Adapters.

Οπότε ξαναρχόμαστε στο πρώτο ερώτημα. Αξιότιμο modem στα 25 ευρώ για cable connections;

Δε νομίζω στα 25 ευρώ να βρεις κάτι ουσιαστικά καλύτερο από αυτά που δίνουν οι ISP - εντάξει, εκεί κυμαίνονται τα φθηνά μοντέλα από TP-Link, Linksys, Asus και Belkin που είναι όλα πιο "δυνατά" ονόματα από ZTE, αλλά από ουσία δε νομίζω πως αξίζει ούτε τα 25 ευρώ, κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου και με το ZTE.

Βόρειε, τα powerline adapters (το kit της TP-Link που έδωσα στο link στο προηγούμενο post χρησιμοποιώ κι εγώ, και είναι από τις καλύτερες επιλογές σε χαρακτηριστικά/τιμή) μεταφέρουν το ιντερνετικό σήμα από το router στο PC μέσω των καλωδίων/πρίζας του ηλεκτρικού αντί του τηλεφώνου - το ίδιο το modem/router εξακολουθεί να είναι συνδεδεμένο κανονικά με την τηλεφωνική πρίζα εννοείται. Μιας και προφανέστατα όλοι έχουμε κοντά στον υπολογιστή μια πρίζα ηλεκτρικού, είναι καλύτερη λύση είτε από ασύρματα δίκτυα αμφίβολης σταθερότητας, είτε από το να τραβάς ethernet καλώδια που να διασχίζουν το μισό σπίτι.

Είχα δώσει την ίδια συμβουλή στον Tsok πριν κάνα χρόνο και με άκουσε - νομίζω πως έμεινε ευχαριστημένος.

<blockquote>Το παουερλάιν είναι εγγύηση εκτός και αν έχεις τριφασικό ρεύμα, τότε θα κλαις τα λεφτά που πέταξες</blockquote>

Άν τα δωμάτια, στα οποία θές να βάλεις το powerline, είναι στην ίδια φάση του τριφασικού ρεύματος, τότε είσαι κομπλέ.

Λάθος, πρέπει να είναι στη ίδια γραμμή. Δηλαδή και οι 2 πρίζες που θέλουμε να επικοινωνούν με Powerline, να είναι πάνω στον ίδιο ασφαλειοδιακόπτη.

Μα αυτό εννοώ με το να είναι στην ίδια φάση.

Edit: Θεωρητικά άμα είναι στην ίδια φάση, η ασφάλεια των πριζών θα είναι κοινή.

Άλλο φάση, άλλο γραμμή.

Τα περισσότερα σπίτια, μια φάση έχουν ( 1~/240V, 50Hz ). Αυτή η φάση, μοιράζεται στον κεντρικό πίνακα του σπιτιού σε διάφορες γραμμές ( καλωδίωση παροχής ρεύματος δηλαδή ). Η κάθε γραμμή, έχει και έναν ασφαλειοδιακόπτη.

Αν ο Επιτάφιος βάλει powerline, πρέπει να σιγουρευτεί ότι οι πρίζες που θα μουν οι αντάπτορες είναι στην ίδια γραμμή. Και στην ίδια φάση να είναι, αν έχει τριφασικό ρεύμα στο σπίτι του, αν δεν είναι στην ίδια γραμμή, θα έχει πρόβλημα. Αυτό θα το καταλάβει, κατεβάζοντας έναν έναν τους ασφαλειοδιακόπτες, και ελέγχοντας κάθε φορά αν κόβεται το ρεύμα και στις 2 πρίζες. Αν κόβεται και στις 2 από τον ίδιο διακόπτη, είναι στην ίδια γραμμή, και μπορεί να βάλει powerline. Αν όχι, πρέπει να βρει άλλο τρόπο, η να προσπαθήσει να βολευτεί με πρίζες που είναι στην ίδια γραμμή.

Οι ISPs δεν δίνουν δωρεάν modem; Έχουν αρχίσει να τα χρεώνουν;
Sorry που πετάγομαι αλλά είμαι σε φάση να φύγω απο τον ΠΟΤΕ και κοιτάω να δώ τι γίνεται στην αγορά.......

Νομίζω ότι όλες οι εταιρίες, αν δεσμευθείς με συμβόλαιο ότι θα είσαι συνδρομήτης για κάποιο διάστημα, σου παρέχουν modem-router.

Ο Ποτε σου "δανείζει" εξοπλισμό.
H Forthnet παρέχει δωρεάν.
Για τους άλλους παρόχους δεν γνωρίζω.

Great0ldOne wrote:
Είχα δώσει την ίδια συμβουλή στον Tsok πριν κάνα χρόνο και με άκουσε - νομίζω πως έμεινε ευχαριστημένος.</blockquote>

Και γω σε άκουσα και σώθηκα. Είχα ένα καλώδιο 15 μέτρα από το δωμάτιο στο σαλόνι... Πήρα αυτά και σώθηκα ! :thumbsup:

Λοιπόν καταρχάς βάλαμε Internet εδώ και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, πρώτη φορά που πιάνω πάνω από 4.2 mbps!
Βάλαμε HOL και πιάνει 13.700kbit/sec. Αθήνα με Wind έπιανα 4.2 mbit maximum.

powerline adapters δεν βάζουμε γιατί έχουμε 4 γενικούς διακόπτες. Οπότε είναι εντελώς άχρηστοι για το σπίτι που μένουμε.

Οπότε πάμε σε καλώδιο. Να πάρω UTP (για να συνδέσω Ethernet με Ethernet από router σε router) ή να πάρω τηλεφωνικό (γκρι) καλώδιο;;
Τι με συμφέρει περισσότερο και ποιο είναι πιο αποδοτικό για να ελαχιστοποιεί και το ping?
Να ξέρετε θα χρειαστώ τουλάχιστον 30m καλώδιο...Έχετε να προτείνετε κάποιο κατάστημα που να τα πουλάει φθηνά; Και πόσο πάει το μέτρο;

Back