Assassin's Creed marathon

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,849
Η σκέψη είναι να κάνω ένα catch up την σειρά και να δω μέχρι που μπορώ να φτάσω, έστω και με διαλείμματα για να σπάει η ρουτίνα της σειράς. Έχω δει μέχρι κι ένα μικρό μέρος του AC III και του Black Flag κι αυτό ήταν όλο. Έχω επίσης την αδερφή μου που ξεκίνησε με το πρώτο (2007) και έχει φτάσει στο Revelations (το οποίο θα παίξω κι εγώ because Κωνσταντινούπολη), οπότε έχω ένα έξτρα κίνητρο να ασχοληθώ λίγο περισσότερο.

Γενικότερα για την σειρά, ποιά παιχνίδια θα πηδούσατε αν ήταν να κερδίσετε χρόνο προς τα νεότερα; Για να πω την αλήθεια, από όσα είδα online δεν μπορώ να πω ότι θα ένιωθα τύψεις αν απλώς ξεκινούσα το Valhalla, αλλά αφού αποφάσισα να μπω στον χορό, θα χορέψω.

Κάποιο DLC που να αξίζει ειδικής μνείας όπως το Freedom Cry λχ; Ή όλα σε Deluxe και δώσε ότι έχεις; Γιατί από ότι έχω καταλάβει ακόμη και κάποια mission packs δεν προσφέρουν και πολλά σε επίπεδο γραφής.

Τρέχει και ένα εξαιρετικό sale αυτές τις μέρες οπότε είναι ένας λόγος παραπάνω για να το σκέφτομαι. Εναλλακτικά θα κούμπωνα το Ubisoft+ και θα είχα το κεφάλι μου ήσυχο.
 
Για τα παιχνιδια δεν μπορω να σου πω αποψη μιας και ειμαι αρκετα πιο πισω στη σειρα και εχω αποφασισει να κανω jump στο Odyssey πριν επιστρεψω εκει που ειμαι.

Ομως για το Ubisoft+
Εναλλακτικά θα κούμπωνα το Ubisoft+ και θα είχα το κεφάλι μου ήσυχο.

Πιστευω δεν αξιζει 15 ευρω το μηνα μονο για τα AC τη στιγμη που ο μαραθωνιος σου θα κρατησει μπολικους μηνες. Τα βρισκεις μεμωνομενα φθηνοτερα, ειδικα τα παλια.
 
To Πρώτο γιατί να το σκιπάρεις; Σίγουρα είναι αρκετά πρωτόγονο σε σχέση με τα επόμενα και αρκετά επαναλαμβανόμενη η διαδικασία με τις έρευνες και τις δολοφονίες, αλλά χτίζει πολύ ωραία γύρω από την ιστορική περίοδο που πραγματεύεται. Ειδικά αν κάποιος γουστάρει τις Σταυροφορίες στους Αγίους Τόπους θα γουστάρει και με αυτό.

Το Syndicate χωρίς να το έχω παίξει, εκτός του ψυχαναγκασμού, θα το έβαζα στην λίστα μου απλώς και μόνο επειδή θα ήθελα να δω το Βικτωριανό Λονδίνο και η άτιμη η Γκοτομάνα ξέρει να χτίζει κόσμους
 
Last edited:
Παραειναι πρωτόγονο και μόνο ως επιτυχημένο proof-of-concept μπορείς να το δεις. Τεσταρε τα νερά ως ενδιάμεσο μεταξύ του Prince of Persia Sands trilogy και του 2ου που είναι πολύ οργανικο με συνοχή. Πήγαινε στην τριλογία του δεύτερου, έπειτα Black Flag (missed opportunity του 3ο, δες μόνο το intro του ξανά και πάρατα το).
 
Παίξε οπωσδήποτε:
Assassin's Creed 2 (still the best for me)
Brotherhood
Black Flag
Origins
Odyssey

Προσωπικά μου άρεσαν:
Unity (υπέροχο το Παρίσι)
Syndicate (έξοχο το Λονδίνο)
Revelations (το προτείνω κυρίως για να δεις το τέλος της ιστορίας του Ezio)

Skip:
Assassin's Creed (δε στέκεται σήμερα, δυστυχώς. Ούτε τότε που είχε πρωτοβγεί με κράτησε).
Assassin's Creed 3
Rogue (νερόβραστο)

Valhalla δεν έχω άποψη.
 
Το AC 1 εχει καποια τεχνικα θεματα στις cutscenes, κατα τα αλλα ειναι οκ τεχνικα. Διαρκει 15 ωρες, ελαχιστα σε συγκριση με τα υπολοιπα. Ο πυρηνας που εξελιξε το δυο ειναι εκει. Χαρηκα περισσοτερο το AC 2 λογω της συνδεσης με το AC 1.

Αν καποιος δεν εχει παιξει τιποτα και θελει να τα παρει απο την αρχη, θα προτεινα απο το AC 1 θα φυγει πολυ γρηγορα.
 
Συμφωνώ με τον Γιώργο, ότι το ΙΙ είναι μακράν το καλύτερο της σειράς και προσωπικά ο λόγος που ερωτεύτηκα την Φλωρεντία. Μέτα βάζω τα υπόλοιπα δύο (Brotherhood & Revelations) λόγω της σχέσης μου με τον Ezio.

Εν τέλει για το δικό μου ταξίδι, τσίμπησα την Ultimate του Odyssey που έδινε και το III Remastered και όσο με κρατήσει.

Όσον αφορά το 1, συμφωνώ με την @kara εξάλλου ήταν και ο λόγος που έβαλα την αδερφή μου να ασχοληθεί μαζί του. Γενικά θεωρώ ότι αν δεν έχεις πολλά πολλά με την σειρά δεν σου κακοφανεί και τόσο η έλλειψη ορισμένων μηχανισμών και μπορείς να το παρατη΄σεις όποτε θες για να πας στο ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΙΙ
 
Αν είναι να σκιπάρεις το πρώτο, σκιπάρεις και την τριλογία του Έζιο μιας και πάνε πακέτο στόρυγουαϊζ και είναι κρίμα. Κι αν είναι να σκιπάρεις την τριλογία του Έζιο, σκιπάρεις και όλα τα ΑΚ γιατί δεν γαμιέται.

Σοβαρά τώρα, το πρώτο το παράτησα 2-3 φορές, μακράν απάλευτο το γκέημπλεϊ σε σχέση με το 2 που έφερε την αποκάλυψη. Αλλά το έχω στη καρδιά μου για το σέτινγκ και την ιστορία. Η τριλογία του Έζιο δεν θέλει και πολλά, απογείωσε τα πάντα. Το 3 ίσως να θεωρώ το χειρότερο, γιατί αντιπάθησα πραγματικά τον πρωταγωνιστή που ήταν το παιδί για τα θελήματα των μιούρικα φάδερς και τίποτα παραπάνω. Μου αρέσει που τον κάνανε και νάτιβ αμέρικαν. Το Μπλακ Φλαγκ οκ τα σχόλια είναι περιττά, αν και ήταν το πρώτο που το όλο στόρι με τον πρώτο πολιτισμό πέταξε και ακόμα το ψάχνουμε μαζί με τον Ντέζμοντ. Το Γιούνιτι ξεκίνησε χάλια λόγω τεχνικών θεμάτων, αλλά έχει από τους πιο γαμάτους ασσασσίνους για 'μένα, έκανε καλή αντίθεση με την ιστορία που ήταν τέρμα μλκ. Τον πήγα πολύ τον Αρνό πάντως. Και το Παρίσι έδωσε ρέστα. To Σίντικεϊτ ήταν λίγο τζενέρικ Τζιτιέι η φάση, συμπαθητικά τα αδερφάκια πάντως. Και το Λονδίνο γκρέμισε από την υπεργαματοσύνη ότι είχε αφήσει όρθιο η ομορφιά του Παρισιού. Τα εξτραδάκια δεν τα έπαιξα ποτέ, κάτι φρήντομ κράι, ρογκ κτλ. Η πλάτφορμ τριλογία οκ δεν χάνεις και τίποτα, πλάκα έχουν πάντως και τα τρία. Και φτάνουμε στο νέο αίμα. Την Οδύσσεια εννοείται την λάτρεψα λόγω σέτινγκ, το Όριτζινς μου άρεσε ίσως λίγο παραπάνω επειδή βρήκα πιο ατμοσφαιρική την φάση στην Αίγυπτο. Οι μίσθιοι στην Ελλάδα πολύ στην μλκ το έριχναν. Το Βαλχάλα δεν το έπαιξα ακόμα, αλλά έχω και τον κολλητό που χτύπησε την γκολντ σχεδόν με το καλημέρα και μου λέει συνέχεια που έχει παίξει εκατοντάδες χιλιάδες ώρες και δεν είναι καθόλου επαναλαμβανόμενο όπως τα προηγούμενα, τα οποία επίσης είχαμε λιώσει, άλλο θέμα αυτό. Ας πούμε ότι αμφιβάλλω λίγο για το θέμα του επαναλαμβανόμενου γκέημπλεϊ, αλλά δε νομίζω να με χαλάσει κιόλας.

Αν θες να σκιπάρεις, άφησε τα πλάτφορμ και λοιπά έξτρα απ' έξω. Και το 3 με τον Κόνορ για να μάθει να μην είναι τόσο μλκς. Ή παίζεις και αυτό για χάρη του κακού της ιστορίας που σώζει κάπως την κατάσταση. Άντε και των ναυμαχιών που κάνανε το ντεμπούτο τους εκεί. Ή το κυνήγι δίχως έλεος τέμπλαρ ελαφιών και κουνελιών.
 
Last edited:
Το πρώτο σφίξε τα δόντια και ριχτού ένα speed run ακόμα και με cheats αν θες, καθαρά από ιστορική αρχαιολογική σκοπιά. Είναι η απαρχή όπως και να το κάνουμε, μόνο αν την βιώσεις θα κατανοήσεις πλήρως και θα εκτιμήσεις την εξέλιξη στα επόμενα.
 
Εγώ πάντως θα έλεγα να μη σκιπαρεις αυτά που έχεις τζάμπα :p
 
To Πρώτο γιατί να το σκιπάρεις;
Ό,τι είπαν και τα άλλα παιδιά: γερασμένο, κουραστικό gameplay. Ίσως στην εποχή του έλεγε κάτι, πλέον μπα. Καλύτερα imo να δεις κάνα βίντεο με την ιστορία του και να προχωρήσεις στα επόμενα.


Γιατί skip το Syndicate;
Αδιάφοροι χαρακτήρες, meh γράψιμο. Είσαι από τους νόρμιζ που παίζουν παιχνίδια για να μαζεύουν σημαιάκια; Κρίμα ενώ πιο έντονες εμπειρίες περιμένουν στο backlog.

Παίξε οπωσδήποτε:
Assassin's Creed 2 (still the best for me)
Brotherhood
Black Flag
Origins
Odyssey
Γιεπ, αυτά θα έλεγα κι εγώ πως είναι must play.
 
Το 1 δε με χάλασε τόσο όσο τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ, αλλά πιστεύω πως ούτε κι εσύ θα την παλέψεις.

Το Ρεβελεσιο από την άλλη διαδραματίζεται μετά την Αλωση. Δεν θα νιώσεις σε καμία περίπτωση "Bυζάντιο" όπως το φαντάζεσαι. Επίσης η Αγια Σοφια έχει πολύ μικρό scaling με αποτέλεσμα να δίνει την αίσθηση ενός μικρού ναού όταν θα πας να την σκαρφαλώσεις. Μεγάλο φάουλ δε, που δεν μπορείς να μπεις μέσα.

Το 3 αν και συνεχίζει την ιστορία του Εζιο, το στορι με τον Κονορ πολύ ξενέρα. Χαμένη ευκαιρία πραγματικά.
Για τα υπόλοιπα δεν έχω γνώμη αλλά Origins/Odyssey θα παιχτούν κάποια στιγμή στο μέλλον μονον για το setting.
 
Εγώ τα παίζω μόνο αν έχω κάποιο περιστασιακό "σκάλωμα" με την εκάστοτε περίοδο που αναπαριστούν. Π.χ. αν διαβάσω πολύ Λοχαγό Μαρκ θα κάνω install το 3. Αν ξαναδώ Black Sails θα κάνω το Black Flag, και έτσι. Σαν games δε μου πολυαρέσουν και ειδικά τα πρώτα, όσο αιρετικό και να ακούγεται στους fans της σειράς, προτιμώ τις αλλαγές που έφερε το Origins.
 
Back
Top