At War With Satan

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Epitaph

Death Knight
Ναι ναι... Φτιάχνω ΠΑΛΙ θρεντ.<br>Λοιπόν αρχίζω :<br><br>Το πρόβλημα μου είναι εντοπίστηκε από τότε που άλλαξα κάρτα γραφικών. Από τότε που πήγα δηλαδή απ την GT430 στην GTX 750Ti. <br>Καθώς παίζω ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ μόνο, το PC θα κολλήσει, θα ακούσεις τον εκάστοτε ήχο που θα παίζει εκείνη την ώρα να επαναλαμβάνεται 6 φορές σε ένα δευτερόλεπτο και θα σβήσει η οθόνη. Ούτε μπλου σκρην θα πετάξει ούτε γω μπορώ να κάνω κάτι άλλο εκτός απ το να πατήσω Power Off.<br><br>Πάμε τώρα στο περίεργο. Αυτό το κάνει σε συγκεκριμένα παιχνίδια μόνο.<br>Darksiders 2 <br>Lord Of The Rings Online<br>Call Of Juarez : The Cartel<br>The Talos Principle<br>Painkiller : Hell and Damnation<br><br>ενώ δεν το χει κάνει ΠΟΤΕ στα παρακάτω παιχνίδια :<br>Counterstrike : Global Offensive<br>Team Fortress 2 <br>Carmageddon : Reincarnation<br>Double Dragon : Neon<br>Wolfenstein : The New Order<br>Middle Earth : Shadow Of Mordor<br>Doom 3 : BFG Edition<br>RAGE<br>Duke Nukem Forever<br>LA NOIRE<br><br>επίσης το κανε πριν καν εγκαταστήσω το MSI AFterburner, και μετά που το εγκατέστησα δεν έδειξε να επηρεάζει τη συχνότητα που γινόταν.<br>Τέλος όπως εχω δει απ το Afterburner οι υψηλές θερμοκρασίες, δεν δείχνουν να επιταχύνουν ή να συμβάλλουν στο φαινόμενο, καθώς σε games που είμαι σε idle κατάσταση με χαμηλή θερμοκρασία θα μου κρασάρει.<br><br>Επίσης να αναφέρω ότι λίγα δευτερόλεπτα πριν κρασάρει εντελώς, freezarei το Frame και ακούς την μουσική ή τους ήχους να επιβραδύνονται κατά πολύ.<br><br>Όταν δεν είμαι σε παιχνίδι, δεν το χει κάνει ποτέ.<br>Drivers έχω αλλάξει πολλούς καμιά διαφορά.<br><br>Τα συστήματα είναι αυτά :<br><br>Ιούνιος 2012 - Σεπτέμβρης 2014<br><blockquote>i5-3470<br>Gigabyte GA-Z77X-D3H<br>Nvidia GT430<br>8 GB Ram Corsair Vengeance<br>Windows 7 64bit<br>πάνω στο SSD 840 Samsung<br>και έναν ταπεινό 300GB HDD Toshiba.</blockquote><br><br>Εδώ δεν εμφάνιζε πρόβλημα σε κανένα παιχνίδι (βασικά μόνο Lord Of The Rings έπαιζα τότε, Portal 2, και Dear Esther).<br><br><b>Σεπτέμβρης 2014 - Ιούνιος 2015 (τη μέρα που πέθανε ο Κρίστοφερ Λη)</b><br><blockquote>i5-3470<br>Gigabyte GA-Z77X-D3H<br>GTX 750Ti 2GB<br>8 GB Ram Corsair Vengeance<br>Windows 7 64bit<br>πάνω στο SSD 840 Samsung<br>και έναν ταπεινό 300GB HDD Toshiba.</blockquote><br><br>εδώ άρχιζε να τα εμφανίζει και μάλιστα πρώτη φορά στο Darksiders 2.<br><br><br><b>Ιούνιος 2015-τώρα</b><br><blockquote>i5-3470<br>Gigabyte GA-Z77X-D3H<br>GTX 750Ti 2GB<br><b>12 GB Ram</b> Corsair Vengeance<br>Windows 7 64bit<br>πάνω στο SSD 840 Samsung<br>SSD 850 EVO 500Gbyte<br>και έναν ταπεινό 300GB HDD Toshiba.</blockquote><br><br>Tα παιχνίδια σε οποιονδήποτε απ τους 3 δίσκους τα βάλω θα κολλήσουν. Οπότε το πρόβλημα δεν πρέπει να ναι στους δίσκους.<br>Επίσης είχα παίξει λίγο με τις ρυθμίσεις των γραφικών, αλλά ούτε αυτά παίζουν ρόλο αν θυμάμαι καλά.<br>Λέτε να φταίει το Direct X; Υπάρχει κάποια λίστα να δω ποια παιχνίδια χρησιμοποιούν direct X ;

Υποψιάζομαι πως τρως Display Driver crash, το οποίο μάλιστα δεν κάνει και recover. Δοκίμασε να τρέξεις κάποιο από τα παιχνίδια που κολλάνε σε windowed mode - αν είναι driver crash, πάλι θα κολλήσει, αλλά τουλάχιστον μπορεί να βγάλει κάνα error message που τώρα χάνεται πίσω από το κολλημένο παιχνίδι.

Θα συμφωνήσω με G0O. <br><br>Τις θερμοκρασίες με τι τις παρακολουθείς;

Brother Bruce : Τροφοδοτικό έχω ένα 500άρι της Corsair. 3 χρονώ πράμα...Δεν νομίζω να κάνει αυτό τη ζημιά, γιατί το τροφοδοτικό θα κλεινε κατευθείαν το PC.<br>Εδώ κολλάει για κάνα 2λεπτο χωρίς να κλείσει (μόνο η οθόνη σβήνει).<br><br>G01 : Σε Windowed mode δεν θυμάμαι να χα τρέξει πολλά, όμως όταν αφήνω το Χόμπιτ στο Lord Of The Rings να φαρμάρει και πατάω Alt+Tab για να σερφάρω, μου χει εμφανίσει το ίδιο 1-2 φορές.<br><br>Pain : Τις θερμοκρασίες τις παρακολουθώ με Afterburner (όoooταν το ενεργοποιώ).

Βάλε και ένα GPU-Z για να δεις τι παίζει με τις θερμοκρασίες και γενικότερα με την κάρτα.<br><br>Αν το τροφοδοτικό υπολειτουργεί, δεν είναι απαραίτητο πως θα κλείσει απευθείας το PC. Μπορεί π.χ. η κάρτα να μην "τραβάει" όσο πρέπει για την απρόσκοπτη λειτουργία της.

Οκ θα το τσεκαρώ αύριο στα εν λόγω παιχνίδια. Σήμερα δεν θα προλάβω να το ελέγξω όσο πρέπει.<br><br>Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Επανέρχομαι αύριο.

Ρε παίδες, η 750Ti τραβά μόνο από τον δίαυλο, μήπως δεν πρέπει να κοιτάτε τόσο το τροφοδοτικό;

ισχύει αυτό, την αγόρασα ακριβώς για τον λόγο ότι έχει χαμηλό TDP. Και θυμάμαι ότι κι ο Ποράτσο εξεπλάγην όταν το χα αναφέρει στο φόρουμ..  :lol:

Εντάξει, και ο δίαυλος/μητρική από το τροφοδοτικό παίρνει ρεύμα, πάντως το γεγονός πως δεν κολλάει στα πάντα με κάνει και μένα να υποπτεύομαι πως δεν είναι PSU θέμα.

Εγώ θα σταθώ σε αυτό που είπε ο αδελφός Μέγας Παλαιός, driver issue. Nuke the drivers in safe mode, clean install και λογικά θα στρώσει.

Το χα κάνει αυτό, επειδή μου το χατε ξαναπροτείνει. Θα το κάνω, πάλι αφού καταγράψω θερμοκρασίες και λοιπά.<br><br> :salute:

Πως το έκανες; Απλή απεγκατάσταση ή μέσω DDU;

Αν μπορείς επίσης, βγάλε τον ένα ή τους δύο δίσκους που δεν χρησιμοποιεί το game και τσέκαρε να δεις εάν κρασάρει πάλι.

Hardware Update #1<br><br>Λοιπόν. Συνέβησαν τα εξής. <br>Ανοίγω το PC πρωινιάτικα, και βάζω LOTRO. Κόλλαγε μέχρι αηδίας πριν μπει στο μενού. Δηλαδή τα intro videos τα πήγαινε Π.Α.Ν.Α.Ρ.Γ.Α. Στο μενού δεν μπορούσες να επιλέξεις τίποτα και ούτε το Alt+Tab δούλευε. Αlt+Ctrl+Del για τασκ μάνατζερ. Επέλεγα Task Manager, δεν εμφάνιζε τίποτα και με ξανάβαζε στο παιχνίδι.<br>Πατάω Alt+Ctrl+Del--->Switch User--->Ξαναμπαίνω--->Τασκ μανατζερ και το κλείνω.<br><br>Αυτό συνέβη 3-4 φορές. Το δοκίμασα ενδελεχώς.<br><br>Το CS:GO από την άλλη έπαιζε τέλεια.<br><br>Λέω, δεν πάει άλλο θα κάνω delete τους Drivers που μου πανε ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ του ΡΕΗΚΟΥΙ.<br>Να σημειώσω εδώ ότι είχα κάνει uninstall GPU drivers σε Safe mode, αλλά ΠΟΤΕ με το DDU που μου προτείνατε.<br><br>Τέλος πάντων, κατεβάζω DDU, κατεβάζω και τους τελευταίους drivers της Nvidia, (364.72) και πάω σε Safe Mode.<br>Δεν θα πιστέψετε πόση ώρα έκανε να φορτώσει το safe mode. Γύρω στα 2 λεπτά. Έβλεπες τα αρχεία που φόρτωνε και μπορούσες άνετα να τα σημειώσεις σε μπλοκάκι.<br>Εκεί άρχισα να σκέφτομαι είτε σκατένιο σκληρό , είτε CPU που τα φτύνει...<br><br>Anyway κάνω το σταυρό μου, κάνω και ένα uninstall με το DDU, περνάω τους νέους οδηγούς, και ξαναβάζω LOTRO.<br>Έμπαινε μια χαρά τώρα, και το άφησα idle να πάω μέσα να φτιάξω το δίκτυο. <br><br>Μετά από κάνα 20λεπτο, γυρνάνω και βλέπω μαύρη οθόνη.<br>Σκέφτομαι "ωχ, θα πήγε σε saving mode η οθόνη". Κουνάω το Mouse τίποτα. Σκέφτομαι "πωωω ρε πούστη πάλι το ίδιο πρόβλημα...Κρασαρε το PC". <br>Βάζω όμως τα ακουστικά να ελέγξω αν όντως κράσαρε, και αντί να ακουσω το επαναλαμβανόμενο τζιτζίκι άκουσα μουσική που έπαιζε κανονικά.<br><br>WTF?? Πατάω reset απ το κουμπί, πάλι δεν άναβε. Γυρνάω λίγο τα βιδάκια του καλώδιου GPU/Monitor, τίποτα.<br>DOUBLE WTF!!! Κλεινω τον διακόπτη του τροφοδοτικού. Τον ξανανοίγω. <br>Δουλεύει κανονικά.<br><br>Μέχρι νεωτέρας.<br><br><span style="font-size:24pt">ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ</span><br><br>Λοιπόν σε Lord of the Rings Online και CS : GO <br><br>είχα από 70-77 βαθμούς κελσίου στην GPU. H CPU το μέγιστο που πιασε ήταν 58. Με MSI AFTERBURNER

Από θερμοκρασίες σχετικά καλά είσαι, δεν παίζει να είναι εκεί το πρόβλημα. Προσωπικά με όσα διαβάζω μάλλον θέμα GPU είναι. Έχεις κάποια spare ή μπορείς να δανειστείς καμία για να δοκιμάσεις με άλλη;

<blockquote><br>Έχεις κάποια spare ή μπορείς να δανειστείς καμία για να δοκιμάσεις με άλλη;</blockquote><br><br>Now, that&#039;s a line full of win.<br><br>Σοβαρά τώρα, το θέμα πιο πολύ σε driver crash μου κάνει. Ερώτηση. Πιταφιο, έχεις διάφορα προφίλ στο AB; Αν ναι, σβήστα όλα, διέγραψε το ΑΒ, nuke the drivers again και φτου και από την αρχή (κάτι με τρώει πως είναι θέμα του ΑΒ, και πρέπει να το ξύσω).

<blockquote>(κάτι με τρώει πως είναι θέμα του ΑΒ, και πρέπει να το ξύσω).<br></blockquote><br><br>Μη μπερδεύεσαι, δεν έχει Radeon  :trollface: :trollface: :trollface:.

Ναι, αν έχεις Nvidia καίγεται από μόνη της, για να τα σκας για καινούρια, planned obsolescence και έτσι ναούμε  :trollface: <br><br>Πριν κάνεις ξήλωμα του AB, κάνε το εξής: Απενεργοποίησε ότι OC/Fan Profile έχεις, και απενεργοποίησε την επιβολή τους στην εκκίνηση ( κάτω δέξια στο κύριο παράθυρο του AB ).

στο thread της nvidia ειχα αναφερει πως οι 364.72 εκαναν τις 770 στο δευτερο συστημα να γυρνανε σε φουλ ισχυ με το καλημερα ακομα κ σε idle καταστασεις .<br>Πιθανον επειδη ειναι της ιδιας σειρας η καρτα σου να κανει το ιδιο κ τελικα να καταληγει σε μαυρη οθονη . <br>Οπως ειχα πει δεν εκατσα να δω τι γινεται εκανα uninstall με το ccleaner (k to GFExperience)<br>Ρεσταρτ σε ασφαλη λειτουργια . Τρεξιμο το ccleaner ξανα και καθαρισμο και της registry για τυχον remnants . <br>Clean-manual - install των 361.00 . ρεσταρτ<br>Problem solved! . <br>Ενδεχεται να επεσες θυμα των κακων οδηγων της πρασσινης .<br>Κ γω δε νομιζω παντως οτι ειναι θεμα καρτας αλλα λογισμικου.<br>Κουραγιο! :drinks:

Back