Ατμο-απορια....

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

vagelis_h

Hobgoblin Captain
Παίδες έχω μια απορία σχετικά με το πολυαγαπημένο steam. Λοιπόν η κατάσταση έχει ως εξής...

Θέλω να πάρω ένα παιχνίδι σε retail μορφή (DVD δηλαδή), το οποίο έχει ενεργοποίηση μέσω steam. Όλα καλά μέχρι εδώ. Εγώ όμως θέλω να παίζω το παιχνίδι αυτό και στο netbook, το οποίο όμως δεν έχει dvd reader.

Η ερώτηση είναι η εξής.. Θα μπορώ να το κατεβάσω από το steam και στο Netbook ή όχι? Δηλαδή μόνο για την ενεργοποίηση θα χρειαστεί το steam ή θα μπορώ να έχω το παιχνίδι και σε downloadable μορφή?

Μόλις περάσεις το παιχνίδι στη library του steam μπορείς να το κατεβάσεις όσες φορές θέλεις, όπου θέλεις αρκεί να κάνεις verification πώς το μηχάνημα είναι δικό σου.

Θα περαστεί μόνο του από το dvd μόλις κάνει activation δηλαδή?

Οι Steam servers έχουν όλες τις πληροφορίες των παιχνιδιών είναι σαν να κατεβάζεις επίσημο torrent file και installer του παιχνιδιού μόλις το καταχωρήσεις στη library, ανά πάσα στιγμή. Επομένως μπορείς να κάνεις και installation από το DVD αλλά πχ σε περίπτωση που το χάσεις θα μπορείς επ' αόριστον (ή τουλάχιστον μέχρι να αποφασίσει ο Gaben να κλείσει το μαγαζί), να το κατεβάζεις από το steam.

Αν έχεις και το cloud sync ενεργοποιημένο ο server θα κρατάει τα saves σου από το netbook στο pc, και τούμπαλιν.

οπωε τα λεει, ειχα rome total war και machinarium στο νετμπουκ

Με αφορμή την ερώτηση του Vageli_H μου δημιουργήθηκε και εμένα μια απορία:
Έστω ότι έχω <b>dvd retail μορφή</b> που απαιτούν ενεργοποίηση μέσω Steam. Και υποθετικά το Steam κλείνει . Τα παιχνίδια αυτά θα είναι άχρηστα πλέον;
Αν ισχύει αυτό, μιλάμε για <b>αλλοίωση της αγοράς των retail</b> όπως την ξέραμε στο παρελθόν, αφού πλέον τίποτα από αυτά που αγοράζεις δεν σου εγγυάται κανείς ότι θα το έχεις μετά από κάποια χρόνια!! .
Υ.Γ Διαβάζει κανείς τους όρους χρήσης; Σου ξεκαθαρίζουν ότι το προϊόν που έχεις αγοράσει μπορεί να καταστεί άχρηστο σε μια υποθετική μεταβολή συνθηκών σαν αυτή που προανέφερα;

Θεωρητικά, σε περίπτωση που για οποιοδήποτε παιχνίδι απαιτείται online activation, είτε πρόκειται για Steam είτε για οποιοδήποτε άλλο σύστημα, αν κλείσει η εταιρία που παρέχει τους authentication servers τότε ναι, τα παιχνίδια δε θα μπορούν να ενεργοποιηθούν. Ο Gabe Newell είχε πει σε συνέντευξή του οτι σε μια τέτοια περίπτωση η Valve μπορεί να κυκλοφορήσει ένα Steam master key που θα ξεκλειδώνει τα αγορασμένα games.

Sith_Ari wrote:
Έστω ότι έχω <b>dvd retail μορφή</b> που απαιτούν ενεργοποίηση μέσω Steam. Και υποθετικά το Steam κλείνει . Τα παιχνίδια αυτά θα είναι άχρηστα πλέον;
Αν ισχύει αυτό, μιλάμε για <b>αλλοίωση της αγοράς των retail</b> όπως την ξέραμε στο παρελθόν </blockquote>

Ασφαλώς πρόκειται για αλλοίωση της αγοράς των retail.
ΟΚ, κι εγώ έχω συμφιλιωθεί με την ιδέα και χρήση του Steam, αλλά όταν αφορά retail games, εξακολουθεί να μου τη σπάει αφάνταστα....

Back