Bethesda Games

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

asgardlord

Hobgoblin Captain
Joined
Aug 26, 2014
Messages
389
*Disclaimer : Το θρεντ δεν το έφτιαξα για κράξιμο, εκφράζει ειλικρινείς απορίες!*

Διαβάζοντας τα σχόλια στο θρεντ του Fallout 4, νομίζω πως ήρθε ο καιρός να σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω απ' το δάχτυλό μας και να προσπαθήσουμε να απαντήσουμε το ερώτημα που ταλανίζει τους περισσότερους από μας...

ΓΙΑΤΊ ΕΊΝΑΙ ΤΌΣΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΈΝΑ ΤΑ RPG ΤΗΣ BETHESDA? ΓΙΑΤΊ ΤΑ ΑΓΟΡΆΖΕΙ ΌΛΟΣ Ο ΚΌΣΜΟΣ? ΓΙΑΤΊ ΠΑΊΡΝΟΥΝ ΥΠΕΡΘΕΙΚΆ ΡΙΒΙΟΥΖ ΑΠΌ ΠΑΝΤΟΎ?!?!?!?!

Πρώτο Bethesdo-παίχνιδο που υπέπεσε στην αντίληψή μου ήταν το Arena στο σπίτι ενός κολλητού. Και για την εποχή του φαινότανε καλό. Πρώτο που έπαιξα ουσιαστικά ήταν το Morrowind. Και για την εποχή του ήτανε επίσης καλό, τεράστιος κόσμος, γουάου περιβάλλοντα κλπκλπ. Μετά έπαιξα το Oblivion. Και ήτανε το ίδιο, αλλά με καλύτερα γραφικά. Α ναι, και npc's που περιπλανόνται άσκοπα. Μετά το Skyrim. Και ήτανε πάλι το ίδιο. Α, όχι ξέχασα έχει και crafting. Για το φωλ-αουτ δεν σχολιάζω, αν και φαν των παλαιότερων, άντεξα περίπου κάνα 6ωρο με το 3 πριν ξαναινσταλάρω το 2.

Τελοσπάντων καταλαβαίνω το sandbox "πήγαινε όπου θες, εξερεύνησε τα πάντα, βρες το κρυμμένο μπουντρούμι" concept. Μόνο που όλα αυτά τα μπουντρούμια ΕΊΝΑΙ ΣΧΕΔΌΝ ΤΑ ΊΔΙΑ! Και οι χαρακτήρες που συναντάς έχουν μία γραμμή διάλογο και ανάπτυξη επιπέδου έκθεσης πρώτης δημοτικού! Τερμάτισα το Skyrim (το main quest τελοσπάντων) και ο μόνος χαρακτήρας που συγκράτησα είναι η τύπισσα στο φέρετρο στην Dark Brotherhood. Δηλαδή ΈΝΑ ΠΤΏΜΑ ΠΟΥ ΜΙΛΆΕΙ, είχε περισσότερο ενδιαφέρον από την δρακοπολεμίστρια που σε ακολουθούσε σε επικές (τελοσπάντων) μάχες σε όλο το παιχνίδι -που περιττόν να πω ότι δε θυμάμαι καν το όνομά της ή πως μοιάζει.

Για συστήματα μάχης δεν το συζητάω καν. Stealth kills μπροστά στη μύτη τους (aaaannd...left click!) και καθάρισα όλα τα Elder Scrolls. Fallout ακόμα χειρότερα, fps με random misses? Wtf?!?!

Tελοσπάντων καταλαβαίνω ότι είναι highly moddable και η κοινότητα κάνει παπάδες, αλλά μήπως αντί να βγάζει ένα παιχνίδι demo της μηχανής γραφικών, να έκανε η ίδια η Bethesda το κάτι παραπάνω?!? Που έγκειται τέλοσπάντων η γοητεία της συνταγής της εταιρίας?
 
Από τη μεστή ανάρτησή σας, σχολιάζω μόνο το παρακάτω δια να αποφύγω την συγγραφήν σινδόνης κειμένου:


Asgardlord wrote:
Που έγκειται τέλοσπάντων η γοητεία της συνταγής της εταιρίας?</blockquote>

1) Στους αχανείς κόσμους.
2) Στη φοβερή παραγωγή.
3) Στο ότι μπορείς να κάνεις όλες τις επιλογές σε ένα playthrough χωρίς "κόστος", κάτι που ελκύει τον μέσο παίκτη.
4) Στο ότι μέχρι πρότινος δεν είχε ανταγωνισμό.
5) Στο ότι το Morrowind θα είναι παντοτινός φάρος των RPG, και το Daggerfall ένα cult classic.

 
Η Βethesda μέχρι το Morrowind ήταν μια χαρά εταιρεία.

Μετά συνέβησαν όλα όσα γράφει ο Γκουνελιώτης στο ΕΠΙΚΟ Φολάουτ Τέσσερα ρηβιού του.

Προσωπικά βρίσκω τις δημιουργίες της αφόρητες, καθώς ουδέποτε με ενδιέφερε ο "ανοιχτός κόσμος που τα κάνω όλα". Ήθελα ένα κόσμο όπου κάθε μου βήμα έχει ΦΡΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ. Χαμπρούχαχα. Το load είναι για τους αδύναμους.
 


Asgardlord wrote:
έπαιξα... το Morrowind. Μετά έπαιξα το Oblivion. Και ήτανε το ίδιο</blockquote>

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΛΑΚΩΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ???!!@11!!?



Borracho wrote:
Προσωπικά βρίσκω τις δημιουργίες της αφόρητες


Ένα μήνυμα που η Bethesda λαμβάνει loud and clear κάθε φορά που κάνεις pre-order την Collector's Edition της νέας της κυκλοφορίας :silly: .

 
Διαφωνώ πως το Oblivion (και μετά) ήταν "μία από τα ίδια". Μακάρι να ήταν. Το Morrowind είχε ψυχή, είχε ατμόσφαιρα! Μετά ήρθε ο "χιονιάς", χαλαρά τα Oblivion και Skyrim είναι τα ποιο "ψυχρά" cRPG που έχω παίξει, με χάλια μηχανισμούς και "άνοστο" γενικά feeling (διάλογοι, χαρακτήρες, σενάριο κτλ.). Αν είχε τίποτα της προκοπής μηχανισμούς (μάχες, κίνηση, στρατηγική, ανάπτυξη χαρακτήρα κτλ.) θα το κατανοούσα, αλλά και εκεί δεν με ενθουσίασαν ποτέ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεως, δεν λεω πως είναι σκουπίδια, απλά δεν δικαιολογεί με τίποτα την τεράστια εμπορική του επιτυχία και το όνομα που έκαναν! Καλό marketing υποθέτω, και φυσικά το feeling ενός ανοικτού sandbox κόσμου που πολύς κόσμος το λατρεύει. Φυσικά όλα αυτά ανήκουν στην σφαίρα των "προσωπικών γούστων", ίσως απλά δεν είναι το στυλ τους για μένα.
 
Goo έχεις 100% δίκιο. Λύγισα γιατί ήθελα πραγματικά πολύ το PIPBoy. Η αθλιότητα της κατασκευής του και το αξιοθρήνητο παιχνίδι που το συνόδευε, μου δίδαξαν κάτι πολύτιμο. Ποτέ πια pre-order σε "RPG" της Bethesda.
 
Ο κόζμος τα αγοράζει γιατί είναι πληβείοι. Πλέον, ο κόζμος είναι το 9gag, για να τα πάρουμε από την αρχή. Το 9fag αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος αυτών που αποκαλούμε "geek" και "nerd" επειδή είδαν ένα Big Bang Theory και παίζουν "RPGs" και άρα είναι cool.
Το πρόβλημα είναι ότι το μεγαλύτερο κομμάτι των "geeks" δεν έχει καν παίξει κάποιο "σοβαρό" RPG. Είναι παιδιά που παίζουν κυρίως CoD και LoL και επειδή δεν θέλουν να λέγονται "casual peasants" είπανε να παίξουνε "RPG" επειδή οι "ψαγμένοι" παίζουν RPGs.
Ποια είναι λοιπόν τα πιο διάσημα "RPGs" που έχουν και μεγάλη ιστορία αλλά είναι και αρκετά καινούρια και cool και wow? Το Skyrim και το Fallout 3.
Έχουν "διάλογο" έχουν "ψάξιμο" και εξερεύνηση και αστείους NPCs. Δεν είναι όμως βαρετά, όοοχι, έχουν σφαξίδι και αίμα! Α, και είναι "sandbox".
Δεν τους κατηγορώ καν, πραγματικά έχουν την ψευδαίσθηση ότι παίζουν "καλά" RPGs.
Δεν θα κάτσω τώρα να βρίσκω ξανά τα links, αλλά με μια απλή γκοκλιά θα βρείτε άπειρα posts του τύπου "why Fallout 3 is better than New Vegas" ή ακόμα πιο αιρετικά posts "Why Fallout 3 is better than 1 and 2"
Και πραγματικά, το διάβασα, πιστεύουν ότι κανείς δε θα ήξερε το 1 και το 2 αν δεν υπήρχε το 3. Και επαναλαμβάνω, δεν τους κατηγορώ, γιατί αυτό είναι το περιβάλλον τους. Σίγουρα, προτιμώ έναν gamer που παίζει π.χ. Skyrim αντί να λιώνει LoL και CoD, το 2ο μάλιστα ΜΟΝΟ σε κονσόλα, αλλά και πάλι είναι πληβείος, ή normiefag στη καλύτερη. Ίσως κάποιοι γλυτώσουν. Μπορεί π.χ. το Skyrim να είναι αφορμή για να δοκιμάσουν το "Φωτεινό Skyrim" (Oblivion) και από εκεί ίσως και κάνα Μοrrowind.
Αλλά μιλάμε για μια βιομηχανία που στοχεύει κατά κύριο λόγο σε 15χρονα αμερικανάκια. Μιλάμε για ένα λαό που -δε θυμάμαι το ποσοστό, κοντά στα 60% ήταν αλλά και 20% να ήταν πάλι είναι μεγάλο- πιστεύει ότι ο Ήλιος κινείται γύρω από τη Γη...
Ε, πώς να μη πιστέψουν ότι το Skyrim είναι RPG?

Τα λέγαμε και με τον V for Theofilis αυτά, το Morrowind είναι το "τέλειο" Elder Scrolls, συνδιάζει κάποια από την "καλή" πολυπλοκότητα των προκατόχων του με την "καλή" streamlineοποίηση των ακόλουθών του.
Νταξ, όσο και να διασκέδασα το Daggerfall (στο το Arena ούτε από τους υπονόμους δε βγήκα ακόμα) ήταν πολύ άδειος ο κόσμος του. Και κάποιος μπορεί να μην λεχει όρεξη να περιμένει 2 μέρες για να μου επισκευαστούν τα όπλα, όσο ρεαλιστικό και αν είναι. (Εμένα μου άρεσε αυτό και γενικά το όλο παιχνίδι, τα sprites του, το artwork υπέροχο, το level design στα dungeons διαβολικό αλλά και πάλι σαν σύνολο το Morrowind είναι το πιο ολοκληρωμένο)

Εν κατακλείδι, μπας και τους δικαιολογήσω, μπορεί να "φοβούνται" να ξεκινήσουν κάποιο RPG 15ετίας, ένα RPG που βγήκε όταν ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ για τον ίδιο λόγο που και εγώ στα 15 μου δεν έπαιζα παιχνίδια των '80ς, έτσι? Με εξαίρεση ίσως τα remakes της Nintendo (π.χ. Link to the Past για GBA)


Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.
 
Προσωπική καθαρά άποψη, δεν περιμένω να τη συμμεριστεί κανείς: Single player και sandbox δεν συμβαδίζουν και η οποιαδήποτε προσπάθεια θα καταλήξει είτε σε κάτι που δεν είναι sandbox, είτε είναι κυριολεκτικά ένας άδειος κόσμος χωρίς νόημα. Σε ένα sandbox παιχνίδι πρέπει να έχω τη δυνατότητα να διαμορφώσω τον κόσμο όπως θέλω (προφανώς κάποιοι περιορισμοί θα υπάρχουν, ανάλογα με το setting του παιχνιδιού και τους νόμους της φυσικής που ακολουθεί - αν θες να βγάλεις φτερά και να πετάξεις, ε, εντάξει... παίξε Ego Draconis). Σε ένα single player παιχνίδι οι NPCs είναι "προκαθορισμένοι", ο τρόπος συμπεριφοράς τους βασίζεται σε κώδικα, τίποτα δεν είναι random (ούτε καν ψευδοτυχαίο τις περισσότερες φορές) επομένως ναι μεν μπορεί να έχω την επιλογή να σφάξω τον τάδε φίλτατο NPC και να λουστώ το αίμα του χορεύοντας γυμνός στο δάσος, αλλά το γεγονός ότι υπήρχε στη συγκεκριμένη θέση, κάθε άλλο παρά τυχαία/δυναμική είναι. Στην καλύτερη να υπάρχουν roaming χαρακτήρες και περιβάλλοντα που αλλάζουν κάπως με την πάροδο του χρόνου, με βάση κάποιον αλγόριθμο.

Με λίγα λόγια: Πετώντας ένα άτομο σε ένα σκάμμα υπάρχουν δύο επιλογές:
1. Το σκάμμα είναι εντελώς άδειο και το "παιδί" παίζει μόνο του με την άμμο, δίχως ιδιαίτερο νόημα, μπορώντας όμως να φτιάξει ό,τι θέλει και μπορεί.
2. Στο παιδί δίνονται κουβαδάκια με συγκεκριμένο σχήμα - αν είναι μεγάλη η ποικιλία θα έχει την ψευδαίσθηση της "ελεύθερης επιλογής", αλλά ποτέ δεν θα μπορέσει να κάνει αυτό το "κάτι παραπάνω" που ίσως θελήσει.

True Sandbox ΙΣΩΣ καταφέρουμε να δούμε κάποια στιγμή σε multiplayer παιχνίδια όπου δεν υπάρχουν NPCs αλλά το ρόλο τους ουσιαστικά παίζουν παίκτες - με ό,τι αυτό συνεπάγεται: Έως τώρα κάποια παιχνίδια πλησίασαν κάπως (π.χ. Ultima Online) αλλά είμαστε ακόμα πολύ μακριά από το όνειρο.

Παρασύρθηκα για κάποιο λόγο, πολλά ακούω περί "sandboxiness" τώρα τελευταία και επηρεάστηκα - δεν προσπαθώ να την πω σε κανέναν από τους παραπάνω. Τέλος πάντων, τα παιχνίδια της Bethesda ούτε κατά διάνοια δεν μπορούν να θεωρηθούν sandbox, είναι απλά Open Roam/ Open World παιχνίδια με συγκεκριμένο quest line και επίσης συγκεκριμένα side quests. Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες: Από το Oblivion και μετά είναι στο μεγαλύτερο μέρος τους ανιαρά, μονότονα και - αντικειμενικά - τίγκα στα ζωύφια.

Προσωπικά πιστεύω πως η ΕΜΠΟΡΙΚΗ επιτυχία είναι κυρίως αποτέλεσμα του σωστού marketing, της έλλειψης σοβαρού ανταγωνισμού (μπρος στους στραβούς ο μονόφθαλμος) και καλής επιλογή setting, ειδικά στην περίπτωση του Skyrim. Ε ναι, εφόσον σκέφτομαι πανοπλίες, σπαθιά και δράκους και γκ***ώνω προφανώς και θα παίξω, προφανώς και θα μου αρέσει για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Θα μου αφήσει όμως κάτι; Θα νιώσω ποτέ νοσταλγία έστω για κάποια στιγμή του παιχνιδιού; Δεν νομίζω.

P.S. Ένα ενδιαφέρον ανάγνωσμα: http://www.gamasutra.com/view/feature/132470/the_history_and_theory_of_sandbox_.php" class="bbcode_url">Sandbox
 
Γενικά δεν είναι παράξενο που τα νέα πονήματα της Beth κάνουν ταμείο γιατί δεν είναι γενικά άσχημα. Έχουν τρομερά production values, με εκπληκτικά soundtrack και δεν βασίζονται σε generic κόζμους (όπως το είμαι σχεδόν forgoten realms αλλά δεν είμαι Dragon Age) αλλά σε αγαπημένα settings με πλούσιο lore και φανατικούς που θέλουν να περπατήσουν στα σιδεράδικα της Cyrodil για τα οποία διάβασαν στο Morrowind.
Το Skyrim όταν το πρωτοξεκίνησα, για τα πρώτα 10 λεπτά ενθουσιάστηκα. Ένιωθα τον παγωμένο αέρα του Skyrim, έβλεπα στις ξερολιθιές την παρακμή της αυτοκρατορίας μετά από 300 χρόνια και ατένιζα με δέος την ομίχλη στα πανήψηλα βουνά. Όταν όμως συνειδητοποίησα πως είχε αλλάξει το leveling system με perks και ότι πρακτικά άνοιγε το δρόμο να παίξει κάποιος κάθε μονοπάτι σε ένα μόνο gameplay ξενέρωσα και το παράτησα για ένα χρόνο μέχρι να βγει κανένα mod της προκοπής. Να παίζεις με rogue/thief dark elf και να μην έχεις acrobatics καν ως skill για να πηδάς από σκεπή σε σκεπή...
Τέλος πάντων εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως για τον κόσμο που δεν είναι καμμένος όπως οι περισσότεροι εδώ στο πάνθεον των rpg, το Skyrim/Fallout 4 είναι καλά παιγνίδια. Παρόλες τις buggies τους δεν μπορώ να αρνηθώ πως είναι ποιοτικές παραγωγές. ΑΛΛΑ, δεν είναι για κανένα λόγο GOTY, RPG of the year και άλλα τέτοια ρηξικέλευθα όχι ρε μάνμου. Αυτά δεν δέχομαι. Το πρόβλημά μου δεν είναι με τη Beth, κατανοώ πως ως εταιρία θέλει να κάνει cash-in, το οποίο προσωπικά δεν γουστάρω αλλά μαγκιά της. Το ότι όμως ο τύπος πετάει 9άρια και 10άρια στο Oblivion 2.0 κτλ δεν το δέχομαι.
 
Α, και που είσαι, έχεις δει τα thread όπου κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα RPGs της Bethesda δεν είχανε ποτέ καλά γραφικά; Το συζητούσα με τον Kuivamaa τις προάλλες, μέχρι και το Oblivion, τα παιχνίδια της Bethesda ήταν ισοδύναμα ή καλύτερα από τα άλλα RPGs που βγαίνανε την ίδια περίοδο με αυτά στον τεχνικό τομέα. Να μην πω ότι γενικά στεκόντουσαν πολύ καλά. Θυμάμαι σε πολλά περιοδικά, να δείχνουν εικόνες από το νερό στο Morrowind, ως τυπικό δείγμα των δυνατοτήτων του DirectX 8.
Το Morrowind θέλω να το αγοράσω κάποια στιγμή, αλλά η Bugthseda θα πρέπει να καταλάβει ότι 20€ είναι πολλά λεφτά, όταν με 10€ παίρνεις το Gothic 3, παιχνίδι με σαφώς καλύτερα γραφικά, και αρκετά "ανοικτό" επίσης, απ' όσο γνωρίζω τουλάχιστον. Ίσως το τσίμπαγα στις πρόσφατες εκπτώσεις αλλά ο "ιστοριοδίφης" μέσα μου ήθελε να συμπληρώσει την σειρά των Ultima. <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />.

Καοτσούκο, αφού το παραδέχεσαι, έχεις κάνει το πρώτο βήμα.

Το πρόβλημα της Bugthesda, και πολλών ακόμα εταιρειών, είναι ότι άλλο πράγμα δηλώνουν ότι είναι το παιχνίδι τους, και άλλο πράγμα είναι τελικά. Αν πουλούσε τα FO3 και 4 ως sandbox παιχνίδια που διαδραματίζονται στον κόσμο του Fallout, και ξεκαθάριζε ότι δεν είναι RPGs, αλλά έχουν κάποια στοιχεία από αυτά, νομίζω ότι ακόμα και ο Γκουνέλιον θα την έκραζε λιγότερο. Ειδικά άμα άφηνε την Obsidian να κάνει παιχνίδι με τα κανονικά RPGs, χωρίς να της επιβάλλει την Gamebryo και συγκεκριμένα πράγματα στο gameplay.

Και μιας και ανέφερες τον κόσμο, στο Murica πληρώνουν για να τους συνδέσουν τις κονσόλες στην τηλεόραση ( πράγματα που τα κάναμε εμείς στο δημοτικό ), τι να πεις.
 


Pain wrote:
Θα μου αφήσει όμως κάτι; Θα νιώσω ποτέ νοσταλγία έστω για κάποια στιγμή του παιχνιδιού; Δεν νομίζω.</blockquote>

Μπα, τι νοσταλγία να νιώσεις όταν ένα MEME ρε 'συ, ένα μαμημένο MEME καταφέρνει να δημιουργήσει πιο επικά συναισθήματα από την αντίστοιχη σκηνή του παιχνιδιού στην οποία βασίζεται?
<span class="bbcode_spoiler"> <img src="http://new3.fjcdn.com/pictures/Next+the+kid_dce71a_5390719.png" alt="Next+the+kid_dce71a_5390719.png" class="bbcode_img" /></span>
Δηλαδή φακ μι, ακόμα και ο ΚΑΒΟΥΡΑΣ τα καταφέρνει καλύτερα!
<span class="bbcode_spoiler"><img src="http://i.imgur.com/hb6cirr.jpg" alt="hb6cirr.jpg" class="bbcode_img" /></span>

 
Ο λόγος που συνεχίζουν να κάνουν επιτυχία τα παιχνίδια της Bethesda, πιστεύω πως είναι επειδή ο νέος gamer δεν έχει να τα συγκρίνει με τίποτα καλύτερο, τίποτα που να είχε παίξει παλιά και να του έκανε καλύτερη εντύπωση από κάτι νέο.

Υπάρχει το hype της εταιρείας που έβγαλε 4 Fallout και 5 ( ; ) Elder Scrolls. Υπάρχουν οι εύκολες επιλογές και τα όμορφα γραφικά. Υπάρχει το απλό interface που δεν τους κουράζει. Υπάρχουν πολλά. Ο κονσολάς δε θα κάτσει να ψάξει τι ήταν το Morrowind πριν 15 χρόνια. Άντε να σκεφτεί το Fallout 3 maximum. Και να σκεφτούμε ότι απευθύνονται σε ένα κοινό που θεωρεί ένα παιχνίδι γύρω στις 12-15 ώρες τεράστιο...
Όπως έγραψε και ένας φίλος πιο πριν, μικρό ίσως παράδειγμα, αλλά πιστεύω αντιπροσωπευτικό, σε όλους τους πελάτες που πουλήθηκε το Fallout 4, μόνο αυτός πήρε την pc έκδοση... Καταλαβαίνεις που το πάω...

Bottom line, όσο οι κονσόλες ελέγχουν ένα μεγάλο μέρος της αγοράς, ίσως το μεγαλύτερο, τέτοια παραδείγματα θα είναι καθημερινότητα.
 
Tο neohipster gaming κίνημα φταίει γι όλα :silly: :trollface:
 
Ουστ εσύ ρε, που ακόμα και την Μπάρμπι να σου κυκλοφορούσαν σε open world θα το έλιωνες και θα γούσταρες. :silly:
 
Εγώ είμαι ακόμη ερωτευμένος με το Oblivion και ποτέ δεν θα ξεχάσω πόσο επικό ήταν το Morrowind. Έχω αγοράσει όλα τα TES σε κουτιά και ότι άλλη σκληρη έκδοση βρήκα. Έχω πάρει από δράκους μέχρι shield of the warrior :silly: και όσο και να με χαλάει ο δρόμος που έχει πα΄ρει δεν αφήνω με τίποτα το παρόν να μου χαλάσει τις αναμνήσεις.

Το καμός που λέτε γίνετε γιατί πέφτουν κάτι μύρια στην προώθηση και γιατί όταν τα περίσσότερα RPGs είναι generic ή έχουν διάρκεια 20-30 ώρες ο άλλος γουστάρει να πιάνει τις 100 για πλάκα. Τέλος πάντων πάω να συνεχίσω το adventure witcher II
 


Bathory wrote:
Ουστ εσύ ρε, που ακόμα και την Μπάρμπι να σου κυκλοφορούσαν σε open world θα το έλιωνες και θα γούσταρες. :silly:</blockquote>

Ρε είσαι σοβαρός; Coop με την Καλύτερη Φίλη σου, raid σε καταστήματα ρούχων, catfights, ιππασία, αγώνες με το αμάξι του μπαμπά, romancing με όλους τους τζον τζον του χάρτη. Fuckin' glorious.. Kαι φυσικά, 250 επιμελώς κρυμμένα poodles να περιμένουν να τα συλλέξεις. Πορώθηκα άσχημα τώρα.. :drummer:

 
O ανοιχτός κόσμος και το ότι είναι πολύ βατά-κατανοητά είναι ενας συνδυασμός επιτυχίας, επίσης προκαλούν και ενα τρομερό hype, ε δεν θέλει παραπάνω...
 
<blockquote>Σε ένα sandbox παιχνίδι πρέπει να έχω τη δυνατότητα να διαμορφώσω τον κόσμο όπως θέλω (προφανώς κάποιοι περιορισμοί θα υπάρχουν, ανάλογα με το setting του παιχνιδιού και τους νόμους της φυσικής που ακολουθεί - αν θες να βγάλεις φτερά και να πετάξεις, ε, εντάξει... παίξε Ego Draconis). Σε ένα single player παιχνίδι οι NPCs είναι "προκαθορισμένοι", ο τρόπος συμπεριφοράς τους βασίζεται σε κώδικα, τίποτα δεν είναι random (ούτε καν ψευδοτυχαίο τις περισσότερες φορές) επομένως ναι μεν μπορεί να έχω την επιλογή να σφάξω τον τάδε φίλτατο NPC και να λουστώ το αίμα του χορεύοντας γυμνός στο δάσος, αλλά το γεγονός ότι υπήρχε στη συγκεκριμένη θέση, κάθε άλλο παρά τυχαία/δυναμική είναι. Στην καλύτερη να υπάρχουν roaming χαρακτήρες και περιβάλλοντα που αλλάζουν κάπως με την πάροδο του χρόνου, με βάση κάποιον αλγόριθμο.</blockquote>

Συγχαρητήρια, μόλις περιέγραψες τα Stalker. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

<blockquote>Tο neohipster gaming κίνημα φταίει γι όλα :silly: :trollface:</blockquote>

Μπα, το neocasual κίνημα φταίει που τα παίζει ως το νέο 3dmark και για να τραβάει screenshots. :silly: :trollface:


<blockquote>Το Morrowind θέλω να το αγοράσω κάποια στιγμή, αλλά η Bugthseda θα πρέπει να καταλάβει ότι 20€</blockquote>
τη goty του παίζει να την βρίσκεις retail κάτω από 20.

Με καλύψατε όσο πρέπει κατά τ' άλλα, γενικά από το oblivion και δώθε υπάρχει ένα fatigue.Τα Redguard και Battlespire πως και δεν τα αναφέρει κανείς? Δεν αξίζουν?
 
Το Redguard είναι το καλύτερο third-person action-adventure όλων των εποχών, αλλά όπως και το Battlespire (που ΔΕΝ είναι το καλύτερο first-person action game όλων των εποχών) είναι τόσο μακρυά από τη φιλοσοφία της main Elder Scrolls (With Guns) σειράς που πρακτικά δεν έχουν θέση σε σχετική συζήτηση.
 
Δεν έχουν θέση λες, αλλά ο τίτλος του θέματος είναι Bethesda games (υποθέτω στο ρόλο του developer). Εκτός κι αν μιλάμε αποκλειστικά για τη main σειρά των Elder Scrolls και δεν το κατάλαβα, τεσπα.
 
Back
Top