What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

BIOS update

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,317
Δεν διαφωνώ μπορεί να μην βγάλει πρόβλημα ποτέ, μπορεί και να μην λειτουργήσει εξ αρχής καθόλου. Ακόμα και πρόβλημα να μην βγάλει πες ότι χάνεις 3% απο την απόδοση. Στην τελική γιατί να μην είσαι και εσύ 100% σίγουρος; Anyway πολλά πράγματα μπορώ να φανταστώ και να υποθέσω αλλά ας μην διαφωνούμε εν λευκό.

Το θέμα είναι ότι λες: "Αν δεν έχει πρόβλημα ΤΩΡΑ, δε θα έχει ούτε μετά."

Πόσο σίγουρος είσαι για αυτό; Πόσο σίγουρος μπορεί να είσαι σε ένα pc...
 

mortisgr

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 30, 2012
Messages
358
Από άποψης hardware καθόλου σίγουρος. Ηλεκτρονικά εξαρτήματα είναι, με περιορισμένη διάρκεια ζωής. Μπορούν να χαλάσουν αναπάντεχα. Όσον αφορά όμως το software της MoBo, γιατί να το πειράξεις; Πολλοί είναι που δεν ξέρουν τι πειράζουν, με κίνδυνο να κάνουν περισσότερη ζημιά, παρά καλό. Αν δουλεύει, το παρατάς ήσυχο, με μικρές πιθανότητες να σου εμφανίσει κάτι, or that's what I say.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,433
Το BIOS, όταν μιλάμε για εξαρτήματα που δουλεύουν εντός εργοστασιακών προδιαγραφών, δεν επηρεάζει τις επιδόσεις. Αν το εξάρτημα που βάζουμε επάνω, αναγνωρίζεται από την μητρική, δεν το σκαλίζουμε. Οι μόνοι που θα βρουν νόημα στο να σκαλίσουν το BIOS, είναι οι overclockers, γιατί κάποιες εκδόσεις επιτρέπουν πιο αξιόπιστο "πείραγμα".
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,317
<blockquote>Το BIOS, όταν μιλάμε για εξαρτήματα που δουλεύουν εντός εργοστασιακών προδιαγραφών, δεν επηρεάζει τις επιδόσεις</blockquote>

Ναι αλλά πολλές φορές για να ικανοποιούνται οι προδιαγραφές θέλεις αναβάθμιση του εκάστοτε firmware. Anyway δεν επιμένω. Γενικά, (είπα ήδη 2 3 φορές <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ) συμφωνώ ότι το bios δεν το πειράζουμε παρα μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, μία από αυτές είναι η υποστήριξη νέου hardware.

<blockquote>Πολλοί είναι που δεν ξέρουν τι πειράζουν, με κίνδυνο να κάνουν περισσότερη ζημιά, παρά καλό</blockquote>

Ρε συ, αν κάποιος ανήκει σε αυτήν τη κατηγορία, ή θα πειράξει θα πάθει και θα μάθει ή θα το στείλει σε τεχνικό και άσε αυτόν να κρίνει τι θέλει και τι όχι... '

<blockquote>Από άποψης hardware καθόλου σίγουρος. Ηλεκτρονικά εξαρτήματα είναι, με περιορισμένη διάρκεια ζωής. Μπορούν να χαλάσουν αναπάντεχα. Όσον αφορά όμως το software της MoBo, γιατί να το πειράξεις;</blockquote>

Κοίτα, η θεωρία μου εδώ είναι η εξής(ναι είναι θεωρία δεν ξέρω αν ισχύει): Όπως έχει το hardware(το υλικό, πυρίτιο ή ότι άλλο έχει το κάθε τσιπ) πιθανότητα αστοχίας έτσι και το software έχει πιθανότητες σφάλματος. Κάθε αλγόριθμος μαθαίνουμε στην αριθμητική ανάλυση, έχει πιθανότητα σφάλματος. Έτσι και οι εκάστοτε λούπες που γίνονται μέσα στο κάθε εξάρτημα μπορεί να παρουσιάσουν σφάλματα. Όταν ένας dev κάνει "optimization" ενός αλγόριθμου, μεταξύ άλλων, βελτιστοποιεί τις πιθανότητες εκσφαλμάτωσης. Άρα κρατώντας εσύ το εκάστοτε software ενημερωμένο έχεις μικρότερες πιθανότητες να σου παρουσιάσει πρόβλημα.

Απο κει και πέρα περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431


i-VTec wrote:
Η Gigabyte βγάζει το update για να είναι 100% σίγουρη, από τη στιγμή που η μητρική δουλεύει με αυτή τη CPU μια χαρά με το F10, γιατί να πας στο F11?</blockquote>

Αναγνωρίζει και δουλεύει σωστά δεν είναι το ίδιο πράγμα. Είχα κάποτε μια Asus Socket 939 (δε θυμάμαι ακριβές μοντέλο πια, όταν όμως πρωτοκυκλοφόρισε κόστιζε πάνω από 200 ευρώ, αν και εγώ την πήρα μισοτιμής αρκετά αργότερα), στην οποία με αιματηρές θυσίες ως φοιτητής κάποια στιγμή κούμπωσα ένα Athlon X2 4200+, αποκτώντας για πρώτη φορά πολυπύρηνο σύστημα.

Για πάνω από τρεις μήνες, μέχρι να μου κόψει να κάνω BIOS update, είχα ένα σωρό προβλήματα με παιχνίδια κυρίως. Χαρακτήρες τηλεμεταφέρονταν από το ένα σημείο στο άλλο, ξαφνικά βρισκόμουν σε περιοχές που δεν είχαν καμία σχέση με το που θα έπρεπε να είμαι, πατούσα αριστερά, πήγαινε πίσω ο μπάμιας μου. Τι set affinity και άλλα γιατροσόφια που βρήκα στα διάφορα forum δοκίμασα, κανένα αποτέλεσμα, το 90% όλων των παχνιδιών που έπαιζα ήταν τσίρκο. Δε βρέθηκε και κανείς να με ξεστραβώσει και να μου πει να κοιτάξω το BIOS <img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" />. Ένα update (το μοντέλο της μητρικής δε το θυμάμαι, ακόμα όμως θυμάμαι πως το BIOS version που διόρθωσε το πρόβλημα ήταν το 0902, για να δείτε τι ζόρι είχα τραβήξει) και όλα ξαφνικά δούλευαν άψογα.

Ο καθένας ανάλογα με τις εμπειρίες του λοιπόν. Εγώ από τότε πάντα φροντίζω το BIOS να είναι up-to-date, σιγά τη διαδικασία με τα σημερινά utilities.

 

i-vtec

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 26, 2012
Messages
244
Eσύ προφανώς είχες και κάποιο πρόβλημα, το οποίο καλά έκανες βέβαια και το έλυσες με BIOS update! Μιλάμε για περιπτώσεις που το PC προφανώς δουλεύει απρόσκοπτα, με τις επιδόσεις που πρέπει να έχει και την ανταπόκριση που πρέπει να έχει. Αυτές οι συνθήκες ξεχωρίζουν το "δουλεύει" από το "δουλεύει έτσι κι έτσι" ή το "δε δουλεύει καλά". Αυτό πο έγραψα εγω ήταν "ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ". Προφανώς ο oxide δεν έχει κάποιο πρόβλημα, απλά αναρωτιέται αν θα κερδίσει κάτι σε επιδόσεις ή σε δυνατότητες με BIOS update. Κάτι που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ισχύει. <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

oxide

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
342
Έχω πρόβλημα με τα linux,όχι τίποτα άλλο και απλά μου είπε κάποιος ότι ένα Bios update ίσως λύσει κάποια θεματάκια.Δε το δοκιμάζω ακόμα,κωλώνω! :silly:
 

i-vtec

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 26, 2012
Messages
244
Εσύ πήγες στο άλλο άκρο...μη φοβάσαι, go for it! Ελπίζω να μη σε αποθάρρυνα, στόχος μου ήταν κυρίως τα "pre-mature" updates που τρέχουν όλοι και κάνουν τη μέρα που θα βγούν, χωρίς να τους δώσουν λίγο χρόνο για να δουν πως συμπεριφέρονται στην πράξη.
 

rckiller

Gelatinous Cube
Joined
Nov 30, 2012
Messages
153


i-VTec wrote:
Εσύ πήγες στο άλλο άκρο...μη φοβάσαι, go for it! Ελπίζω να μη σε αποθάρρυνα, στόχος μου ήταν κυρίως τα "pre-mature" updates που τρέχουν όλοι και κάνουν τη μέρα που θα βγούν, χωρίς να τους δώσουν λίγο χρόνο για να δουν πως συμπεριφέρονται στην πράξη.</blockquote>

Σόρρυ αλλά δεν κρατιέμαι. Τι έγινε Μήτσο, έχουμε πρόβλημα πρόωρης αναβάθμισης; :trollface:

 

i-vtec

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 26, 2012
Messages
244
:lol: :lol: :lol: Αυτό το emoticon θα μας φάει εδώ μέσα, να το θυμάστε :silly:
 
Top Bottom