What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Burnout. The cake is a lie.

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,328
Πάει καιρός που είχα να ανοίξω thread, αλλά βλέποντας τη συζήτηση που ξεκίνησε στο "Tι παίζετε αυτόν τον καιρό" και έχοντας παρόμοιους προβληματισμούς εδώ και καιρό, είπα να το κάνω. Here goes λοιπόν:

Έχετε περάσει ποτέ/περνάτε φάση "gaming burnout", ξεστομίσατε ποτέ βαρύγδουπα λόγια όπως του μέγα μύστη "Τέλος το gaming για εμένα, δεν ξαναπαίζω ποτέ μου video game" μόνο και μόνο για να καταλήξετε 3 εβδομάδες μετά να κάνετε κωλοτούμπα και να καίγεστε δίχως ντροπή σε γνωστό survival game με γυμνούς βαρβάρους;

Προσωπικά, κατά καιρούς, (ειδικά όταν είχα ελεύθερο χρόνο, τώρα όλα αυτά είναι ολίγον first world problems) υπήρχαν μέρες που απλά κοιτούσα το library, αποφάσιζα να παίξω κάτι από το backlog -> launch -> πριν καν το main menu είχα βαρεθεί και το είχα κλείσει. Επόμενο item, ξανά τα ίδια, και πάει λέγοντας. Τις περισσότερες φορές το "ψυχομπούκωμα" αυτό "περνούσε" μόνο του καθώς το πήξιμο στη δουλειά και οι γενικότερες υποχρεώσεις της "πραγματικής ζωής" πετούσαν ξανά σπίθες που οδηγούσαν σε αναζωπύρωση. Άλλες, ξεκινούσα εσκεμμένα να ασχολούμαι με gaming related stuff όπως videos από gaming συλλογές άλλων, DIY projects, interior design από mancaves και σιγά-σιγά ξαναέπαιρνα μπρος.

ΟΧΙ ΡΕ, ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΕΚΑΝΑ
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,543
Έλα στην αγκαλιά μου Σύντροφε Πέην!

Απόλυτα φυσιολογικό είναι αυτό που περιγράφεις και νομίζω είναι και υγιές να συμβαίνει όταν είσαι άνθρωπος ολοκληρωμένος και όχι κατεστραμμένο γκίκ καριέρας. Είναι λίγο παγίδα αυτό το πράμα με το ψυχωτικό γκέημινγκ : πάντα κάτι καινούριο βγαίνει, πάντα κάτι είναι στο μπάκλογκ και αν δεν το σκεφτείς, μένεις παγιδευμένος στην εφηβική/φοιτητική/ελεύθερη-πριν-τα-παιδιά-θρήνος-και-οδυρμός νοοτροπία του 'ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΞΩ ΟΛΑ' ακόμη κι αν δεν νιώθεις τίποτε.

Ακολουθείς το ένστιχτό σου. Αν δε σου κάνει κλικ να παίξεις, δεν παίζεις. Βαράς πουσάπς, παίζεις κιθάρα, πας βόλτα τα παιδιά, τους εξιστορείς την Ιλιάδα. Δεν 'χάνεις' τίποτε επειδή το είπαν δέκα υπογειόκλειστοι τρόφιμοι του Ρέντιτ. Κάποια παιχνίδια ακόμη μας συγκινούν, μα είναι ολοένα και λιγότερα κάθε χρόνο. Τ'ακολουθούμε, τα χαιρόμαστε.

Μα πριν και πάνω απ' όλα, είναι η ίδια μας η ζωή.

Έγραφε κάποτε ένας συνταξιοδοτημένος αξιωματικός της σκούνας πως δεν υπάρχει μεγαλύτερο adventure από την ίδια μας τη ζωή και κάθε μέρα που περνά, συμφωνώ και περισσότερο.
 

Thaxll'ssillyia

Φραγκολεβαντίνος μπιφτεκάς
Joined
Feb 11, 2021
Messages
2,000
Έχετε περάσει ποτέ/περνάτε φάση "gaming burnout"

Φυσικά!

Καθώς πιστεύω ότι η διαδικασία του μπερναουτ εξαρτάται κυρίως από παράγοντες εξωτερικού περιβάλλοντος, νομίζω ότι κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν είναι κάτι κακό, αλλά αντιθέτως είναι κάτι απολύτως υγιες, καθώς ο άνθρωπος δεν έχει αποκλειστικά μια ενασχόληση αλλά μια ομάδα προτιμήσεων, όπου δυναμικά δημιουργούνται, οξύνονται και αμβλυνονται στο χρόνο, μέσα από συνδυασμους ερεθισμάτων και περιβάλλοντος.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,627
Νομίζω είμαι στην ίδια κατηγορία αυτόν τον καιρό. Μας έπεσαν πολλά μαζί και δύσκολα σε όλους τους τομείς, καήκαμε και εμείς ψυχολογικά, βλέπουμε ότι παίζουμε χωρίς να απορροφάμε το παιχνίδι όπως του αξίζει και σταματάμε από οίκτο στον παλιό μας εαυτό.

Προσωπικά την ίδια στιγμή ξανά ανακαλύπτω τις μουσικές τις εφηβείας μου και πάω τώρα να διαβάσω τίποτα από backlog των βιβλίων να φύγω από την οθόνη.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,607
Το καθε παιχνιδι ειναι μια ξεχωριστη προσωπικοτητα. Δεν ξαναπαιζω τιποτα (σκεψου το πουλακι σου), ειναι μια ρηχη και διχως αληθεια ανακοινωση.
Ναι, εχω παρατησει παιχνιδι και ναι, το εχω διαγραψει. Οπως ολες οι φυσιολογικες σχεσεις. Μολις περασει ο θυμος ερχεται η φωνουλα που λεει, δεν ηταν και τοσο ασχημο. Πρεπει να δωσεις αλλη μια ευκαιρια.... Install.
Ειναι λιγο σπανιο να βλεπουμε τσακωμους που δινουν οριστικο τελος σε μια σχεση. Ειδικα οταν ειναι ο πρωτος τσακωμος. Εξαιρουνται οι ειδεχθεις καταστασεις με παιχνιδια, ονομπατλ δεν λεμε.
 
Top Bottom