Hannibal_Lecter_1984 wrote:
Νitro να φανταστεις οτι τελος καλοκαιριου αλλαξα μελανια με original της Hp (ακομα κλαιω-πρεπει καποτε να δουμε εαν το refill ξιζει).Σεπτεμβριο και Οκτωβριο εκανα εκτυπωσεις οχι τοσες που να δικαιολογουν οτι τελειωσε το μελανι.Δεν ειναι χαζομαρα της εταιριας να δινει ενα προιον που μετα απο Χ διαστημα ακινησιας να βγαινει αχρηστο?</blockquote>
Δεν αξίζει το refill για inkjet, είχα δοκιμάσει διάφορα και έτριβαν τα μελάνια στο χέρι μου όταν έπιανα το χαρτί, μόνο σε laser είναι ασφαλή γιατί έχει διαφορετικό τρόπο εκτύπωσης.
Δεν μπορεί να κάνει τίποτα η εταιρία, είναι λόγο της υγρής φύσης των μελανιών. Ακόμα και αν έκανε εντελώς αεροστεγή τα δοχεία, κάπου σε κάποιο σημείο πάλι θα ξεραθεί το μελάνι και θα βουλώσει το σύμπαν.
Γνώμη μου, καλύτερα να στάξεις κάτι παραπάνω για laser σε εκτυπωτή και μετά να βάζεις ανακατασκευασμένα toner.
Εγώ έχω τον xerox phaser (υπάρχει και ως samsung και μια άλλη μάρκα νομίζω, rebranded) και τον είχα πάρει 125€, τα original περιφερειακά είναι πιασοκόλ, αλλά υπάρχουν τρόποι να τα πάρεις φθηνότερα. πχ το toner waste cartdrige το manual λέει να το πάρεις αυθεντικό... 15€, ενώ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πας να το αδειάσεις προσεκτικά στα σκουπίδια και να το βάλεις στην θέση του. Τα κανονικά toner πάνω 50-60€ (αλλά τυπώνουν και περισσότερες σελίδες από τα μελάνια του inkjet που πάνε 12-15€) αλλά βάζεις ανακατασκευασμένα με 15€ (έβαλα πρόσφατα, δεν παρατηρώ κανένα πρόβλημα, οκ το χρώμα, και δεν ξεφτίζει) αν κάποια στιγμή φτάσεις να χρειαστείς και τύμπανο κάτι θα βρεις σε ανακατασκευασμένο (αυθεντικό κάνει περισσότερο από τον εκτυπωτή κάπου 250€...)
Γενικά η εταιρίες με αυτά τα φθηνά προσπαθούν να βγάλουν λεφτά από τα αναλώσιμα, αλλά μπορείς να τα παρακάμψεις εύκολα.