What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Colony ship RPG thread

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,379
Θλιβερό νέο, τελικά κάτι ξέρει ο Jeff Vogel και κρατάει το μπάτζετ σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Νομίζω ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι indies αυτού του επιπέδου είναι ο κατακόρυφα αυξημένος ανταγωνισμός. Παλιότερα που τα cRPGs περνούσαν κρίση και βλέπαμε έναν τέτοιο τίτλο κάθε πέντε χρόνια, το Age of Decadence θα πήγαινε πολύ καλύτερα. Όταν πλέον το είδος έχει να επιδείξει παιχνίδια όπως το Baldur's Gate 3, με τέτοιο επίπεδο παραγωγής, αλλά και δεκάδες άλλες επιλογές σε όλα τα επίπεδα μπάτζετ και τιμης, το περιθώριο για να ξεχωρίσει ένα παιχνίδι είναι πολύ μικρότερο.
 

Norshgaath

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Joined
Aug 3, 2023
Messages
1,864
Η πιο ουσιαστικη λυση που θα μπορουσε να δουλεψει χτες κιολας και να βγαλει αποτελεσματα ειναι και η πιο απλη. Συνεταιρισμοι indie studios.-
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,797
More like colonoscopy ship amarite mwahaha

Όταν δεν ακούς διθυράμβους ούτε από τους σεσημασμένους Γάιο και Μπάθορυ, έστω ένα "όσοι έπαιξαν το Χ ξέρουν το Ψ", αναμενόμενο.

Ποιος ξέρει ίσως πήγαν να φτιάξουν κάνα build Beltalowda και τους βγήκε Cargo loader και dropαραν σκληρά...
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,433
Θα συμφωνήσω ότι την άποψη του Vogel θα πρέπει να την λαμβάνει σοβαρά υπόψιν όποιος θέλει να ασχοληθεί. Ο άνθρωπος φυσικά χρησιμοποιεί υπεργολαβίες για art assets ( λογικό ) αλλά νομίζω ότι το κουπί το τραβά μοναχός του.

Ο συνεταιρισμός θεωρητικά είναι μια λύση, αλλά δεν είναι εύκολο να ταιριάξουν τα χνώτα όταν πρόκειται για εργασία. Άλλο είμαστε παρέα, πάμε για μπύρες, και άλλο δουλεύουμε παρέα. Στην τελική, κάποιος μπορεί να πήγε να γίνει Indie Dev, γιατί γουστάρει να μην δίνει λογαριασμό σε αφεντικά και συνεταίρους.
 

Norshgaath

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Joined
Aug 3, 2023
Messages
1,864
θεωρητικά
Δεν ειναι μονο θεωρια, λειτουργει εδω και 2-3 χρονια ως πραξη, πχ η κολεκτιβα του στουντιο του Dead Cells με δυο ακομη στουντιο, η ο συνεταιρισμος των στουντιο που φτιαξαν την εταιρεια lucid tales κλπ κλπ


Δες εδω
 
Top Bottom