What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Dune: Spice Wars (early access)

vagm98

Commoner
Joined
Sep 22, 2021
Messages
38


Kαλησπέρα,

Παρατήρησα δεν υπάρχει ξεχωριστό thread για το παιχνίδι (ούτε και για τα strategy ευρύτερα...) και είπα να το πινεζάρω εδώ να υπάρχει.
Το 'χα απορία αν έχει παίξει κανείς ή αν σκέφτεστε να του κάνετε preview / early access review. Σκεφτόμουν να το πάρω ελέω σύμπαντος. Γενικά διαφωνώ με το μοντέλο του early access, γιατί πληρώνουμε για να 'μαστε testers αν και καταλαβαίνω πως μπορεί να βοηθήσει μικρές παραγωγές (και πάλι ανα περιπτώσεις).
Πέρα από αυτό στη περιγραφή αναφέρει: Throughout Early Access, we plan to release a number of updates that will add new content and features to the game, the major ones being a multiplayer mode, a new playable faction and a full campaign. Smaller updates including balancing, more content (techs, spying missions...), and systems tweaks will also be released regularly.

Απ' τα οποία μπορείς να βγάλεις το συμπέρασμα ότι ο πυρήνας του παιχνίδιου είναι στο early access...

 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
10,014
Καλά έκανες και ξεκίνησες το thread, φαίνεται ενδιαφέρον παιχνίδι. Το Early Access είναι καλό για να πάρεις μια γεύση και σαφώς δίνει μια έξτρα πηγή εσόδων και feedback στους developers οπότε έχει τα πλεονεκτήματά του. Σαφώς και εγώ προτιμώ να παίζω απευθείας την ολοκληρωμένη έκδοση.
 
Joined
Dec 1, 2012
Messages
6,817
Ο κολλητός μου, μέγας στρατεγκάς αλλά και τεράστιο Dune nerd, το έχει λιώσει με όλα τα διαθέσιμα factions και είναι απόλυτα ευχαριστημένος με την αγορά του - και πολύ σπάνια βάζει το χέρι στην τσέπη, ειδικά full price ίσως είναι πρώτη φορά στα 25 χρόνια που είναι PC gamer (για early access δεν το συζητάω, δεν ήξερε καν τι είναι αυτό πριν του εξηγήσω. Ούτε Steam account είχε, για το Dune Spice Wars έφτιαξε. Ξέρω, πώς είναι αυτός ο τύπος κολλητός μου; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου). Να σημειώσω βέβαια πως οτιδήποτε multiplayer με ραντομάδες τον αφήνει παγερά αδιάφορο, οπότε η μέχρι στιγμής απουσία του απλά δεν τον ενδιαφέρει.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,886
Το κατέβασα εν τέλει από Game Pass και μου φαίνεται όντως ενδιαφέρον. Υλοποιούν διάφορα παραδοσιακά strategy στοιχεία όπως το base building αλλά με τρόπο που τα διαφοροποιεί από τα τυπικά games της Westwood πχ, ενώ ο παράγοντας εξερεύνησης και επέκτασης θυμίζει σχεδόν 4X game της Paradox. Βέβαια προς το παρόν πελαγώνω λίγο με το διπλωματικό σκέλος, ψηφοφορίες στο Landsraad και αγορές μετοχών CHOAM κτλ, έχει πολλά υπομέρη που πρέπει να παρακολουθείς ταυτόχρονα για να μη μείνεις πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αλλά σιγά σιγά αποκτάται εξοικείωση.
 

lucinos

Mind-flayer
Joined
Nov 16, 2015
Messages
1,962
διαφοροποιεί από τα τυπικά games της Westwood πχ, ενώ ο παράγοντας εξερεύνησης και επέκτασης θυμίζει σχεδόν 4X game της Paradox.
κοιτώντας τις εικόνες αυτό είχα ως απορία, πόσο κοντά είναι στην Paradox. Δυστυχώς δεν έχω παίξει ούτε το Northgard για να έχω από εκεί μια σχέση με την Shiro. (κοιτώντας το πάντως σκέφτομαι προφανώς το Settlers)

Προσωπικά πάντως για Dune θα ήθελα κάποιος να εμπνευστεί (όχι να επαναλάβει, δεν μιλώ για remake) από το παιχνίδι τής Cryo.
 
Last edited:

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,886
dune_victory.jpg

OK τελικά μόλις πάρεις το κολάι και αρχίσουν να ρέουν τα resources, ρολάρεις σχεδόν στον αυτόματο. Παρά την πληθώρα υποσυστημάτων, το game είναι αρκετά απλό εν τέλει. Ωραία φάση.

Θα ασχοληθώ εκτενέστερα μαζί του μόλις βγει από Early Access.
 

lelos kounelos

Ancient Red Dragon
Joined
Dec 9, 2012
Messages
12,671
Ο Hellion το τελειωσε και ενημερωσε οτι θα ασχοληθει αργοτερα μαζι του. Αυτα κανεις και στις γυναικες;
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
11,035
Ελπίζω να μην παρά είναι απλό και επαναλαμβανόμενο.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,886
Μπα, κάθε παράταξη έχει διαφορετικά strengths and weaknesses, και όπως στα Civ υπάρχουν 4-5 διαφορετικά victory conditions. Συν τους random generated χάρτες. Οπότε υπάρχει ποικιλία.

Άλλα ναι είναι σε early access ακόμα οπότε ούτε campaign έχει, ούτε όλα τα game modes, ούτε multiplayer, ούτε είμαι σίγουρος αν έχουν εισάγει όλες τις παρατάξεις και τα units καλά - καλά. Έχει δρόμο ακόμα.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,886
Στο game mode που έπαιξα είναι καθαρά regional, δεν έχεις όλον τον πλανήτη δηλαδή αλλά μόνο ένα μέρος αυτού χωρισμένο σε επαρχίες με ράντομ resource nodes, χωριά, διάφορα σημεία ενδιαφέροντος, κρυμμένα Sietch κτλ. Φαντάζομαι πως όταν βγει το φουλ Campaign θα εισάγουν τη δυνατότητα για full planetary conquest στο πλαίσιο αυτού.
 
Top Bottom