Ελληνικά σε ''Κινέζικη'' μορφή.

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

bald_killer

Death Knight
Εχω ένα θέμα. Οι ελληνικοί υπότιτλοι δεν μου εμφανίζοντε όταν παίζει μια ταινία στον vlc. Βγαίνουν κάτι ''κινέζικα''. Ακόμα και το αρχείο srt, το ανοίγω με text document και οι υπότιτλοι είναι στα ''κινέζικα''.

Επίσης δεν μπορώ να γράψω με ελληνικά σε ένα text document. Οταν πάω να αποθηκεύσω το αρχείο, μου πετάει μήνυμα

''Αυτό το αρχείο περιέχει χαρακτήρες σε μορφή Unicode, οι οποίοι θα χαθούν αν αποθηκεύσετε το αρχείο ως κωδικοποιημένο έγγραφο αρχείου ANSI. Για να διατηρήσετε τις πληροφορίες Unicode< κάντι κλικ παρακάτω στο κουμπί ''Ακυρο'' και επιλέξτε μια από τις δυνατότητες κωδικοποίησης Unicode από την εμφανιζόμενη λίστα''

Εχω την αγγλική έκδοση των Windows 7 ultimate 64 κ μέσω windows update έχω κατεβάσει την ελληνική γλώσσα.

What's the deal?

Όταν πας να σώσεις το txt αρχείο άλλαξε κωδικοποίηση σε ANSI (κάτω από την ονομασία του αρχείου σου λέει τον τρόπο κωδικοποίησης).

Το ANSI είναι ήδη προεπιλεγμένο και ακόμα κι αν το σώσω ως ANSI πάλι κινέζικα μου βγάζει. Δοκίμασα και τις άλλες κωδικοποιήσεις.

EDIT: Αλλαξα την κωδικοποίηση από ANSI σε Unicode και τα ελληνικα γράμματα πλεον αποθηκεύοντε κ δεν μετατρέποντε σε κινέζικα.
Τώρα να δω με τους υπότιτλους τι θα κάνω μιας κ όταν τους κατέβασα κ άνοιξα το αρχείο ήταν ήδη στα κινέζικα.

Δεν μπορώ να βγάλω άκρη με τους υπότιτλους. Ολο κινέζικα με βγάζει κ ακόμα κ αν αλλάξω κωδικοποίηση κ το αππθηκεύσω παραμένει πάλι έτσι.

Είχα και εγώ το ίδιο θέμα κάποτε με το VLC. Αν θυμάμαι καλά, ανοίγεις το αρχείο srt με το wordpad πατάς αποθήκευση ως, επιλέγεις αντί για ANSI => Unicode και save. Τώρα θα έχεις δύο αρχεία στο φάκελο. Το νέο αρχείο λογικά θα παίξει σωστά τους υπότιτλους.

https://wiki.videolan.org/Change_Subtitles_Encoding/
Δοκίμασες με κάποιον άλλο player;

Στο έγγραφο κειμένου αποθήκευσε τους υπότιτλους σε UTF-8.
Αν δεν γίνει τίποτε πήγαινε στο vlc και στις Προτιμήσεις-Υπότιτλοι βάλε Ελληνικά(Windows 1253).

Τελικα βρήκα άλλη λύση. Εναρξη - Πινακας Ελεγχου - Ωρα, Γλωσσα και Περιοχη - Γλωσσα και Περιοχη - Διαχειριση - Αλλαγη Τοπικων Ρυθμισεων Συστηματος...

:whistle: :whistle:

Σας ευχαριστώ πάντως.

Tsok wrote:
Είχα και εγώ το ίδιο θέμα κάποτε με το VLC. Αν θυμάμαι καλά, ανοίγεις το αρχείο srt με το wordpad πατάς αποθήκευση ως, επιλέγεις αντί για ANSI => Unicode και save. Τώρα θα έχεις δύο αρχεία στο φάκελο. Το νέο αρχείο λογικά θα παίξει σωστά τους υπότιτλους.</blockquote>

Ετσι το σκέφτηκα να το κάνω και εγώ, στην αρχή. Αλλά πάλι κινέζικα έδειχνε. Επρεπε να μπω να αλλάξω κάποιες ρυθμίσεις από το χάος του Πίνακα Ελέγχου. :thumbsup:

Back