Επισκευη οθονης ταμπλετ

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Λοιπον τσακαλακια μου. Εσπασε η οθονη της ταμπλετας μου (οχι για τα κουνουπια). Δουλευει κανονικα, δειχνει κανονικα, σαν εικονα ειναι κομπλε. <br>Το τζαμακι το μπροστα ειναι που εχει τις ρωγμες. <br><br>Συμφερει οικονομικα να το δωσω για φτιαξιμο; Μηπως να δοκιμασω να το αλλαξω μονος μου; <br><br>Το tablet ειναι lenovo 10.1"

Αρχικά πρέπει να βρεις πόσο στοιχίζει το digitizer (το τζαμάκι το μπροστά) και αν ανοίγει εύκολα το tablet.<br><br>Προσωπικά ίσως δοκίμαζα να το αλλάξω. Από την άλλη θα έβλεπα και πιο θα ήταν το τελικό κόστος σε περίπτωση που το δώσω.

Δηλαδη αυτο θελω να αλλαξω εγω λεγεται digitizer, ετσι;

Ως touch screen - digitizer τα βρίσκεις.<br>Το θέμα είναι αν είναι κολλημένη η οθόνη με το τζάμι. Αν ναι, δυσκολεύει ΠΑΡΑ πολύ η διαδικασία και είναι καλύτερα να αλλάξεις και τα 2. Αν δεν είναι, τότε αλλάζεις μόνο αυτό.<br>Αν το πας στο επίσημο service, θα σου ζητήσουν κανά κατοστάρι. <br>Αν έχεις πείρα από επισκευές, καλύτερα να προσπαθήσεις μόνος σου ή να βρεις το τζάμι και να το πας σε κάποιον ανεξάρτητο τεχνικό για να στο βάλει. Αν δεν ξέρεις, μόνος σου αν προσπαθήσεις πιο πιθανό θα είναι να καταφέρεις να χαλάσεις και την LCD. Σε πάρα πολλά tablet είναι συνηθισμένο το τζάμι να είναι κολλημένο στο πλαίσιο (χωρίς βίδες) και θέλει εξοπλισμό για να τα διαχωρίσεις.<br>Στο aliexpress θα βρεις εξαιρετική διαθεσιμότητα και πολύ καλές τιμές, πολύ καλύτερες από eBay, όμως λόγω capital controls θα χρειαστείς λύση τύπου Revolut ή κομπίνας με Paypal. <br>Γράψε μας πιο μοντέλο συγκεκριμένα έχεις, για να δούμε τι χρειάζεσαι και τι τιμές παίζουν.<br><br>Πάντως στο δικό μου tablet (eStar), από τα 94€ που μου ζήτησε το επίσημο service, έκανα την δουλειά μου με 23€ (δεν πλήρωσα εργατικά).

Εδώ καλύτερα να ακολουθήσεις το γνωμικό :<br><br>If it ain&#039;t terminally broken, don&#039;t fix it.<br><br>Πρόσθετο γνωμικό : <span class="bbcode_spoiler">if it&#039;s a tablet, throw it in the trash can</span>

Επιταφιε... και πως θα παιζω hearthstone στη βαρδια;;;<br><br>Erevos μολις μπορεσω θα γραψω μοντελο. Παντως δε φαινεται να ειναι κολλημενο με την οθονη. Και βιδες δε βλεπω πουθενα.

έχεις δίκιο...η μοναδική χρήση των τάμπλετς..την είχα ξεχάσει :$

<blockquote><br>Erevos μολις μπορεσω θα γραψω μοντελο. Παντως δε φαινεται να ειναι κολλημενο με την οθονη. Και βιδες δε βλεπω πουθενα.<br></blockquote><br><br>Τότε είναι κολλημένο στο πλαίσιο. Συνηθισμένο στα περισσότερα tablets, από των 50€ μέχρι iPad. Γι&#039; αυτό γράφω ότι χρειάζεται τεχνικός, πρέπει να ζεσταθεί, να ξεκολλήσει σιγά-σιγά και προσεκτικά, για να μην πάθει ζημιά το πλαίσιο ή η οθόνη.<br>

Back