FINAL FANTASY TACTICS – THE IVALICE CHRONICLES

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Είχα κάνει προσπάθεια χρόνια πριν στο psp να παίξω το παιχνίδι αλλά δεν με τράβηξε καθόλου ούτε το στυλ γραφικών ούτε το σύστημα μάχης. Για την ακρίβεια με είχαν ξενίσει όλα. Θα του δώσω μια ευκαιρία εκ νέου κάποια στιγμή πιθανόν στο Switch πάντως γιατί τα γούστα αλλάζουν με τα χρόνια και υπάρχουν και άλλα κορυφαία παιχνίδια του είδους κατά πολλούς που αξίζουν δοκιμή όπως τα vagrant story, tactics ogre κτλπ. Άψογη κριτική όπως και να'χει.

Τέλος και εγώ. Μετά από ~120 ώρες για το 100%.

Χωρίς να έχω παίξει πότε είτε την original έκδοση στο PS1 είτε το relaunch-remake War of the lions (για το οποίο σπάνε @@ στα αρνητικά του steam για το content που λείπει) στο PSP, το παιχνίδι μου έβγαλε ένα αίσθημα νοσταλγίας ανεξήγητο.

Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να σπάσεις το game με τους διάφορους συνδυασμού των jobs που μπορείς να κάνεις που μαζί με τα διάφορα μυστικά που μπορείς να βρεις κάνουν το όλο πακέτο ιδιαίτερο ελκυστικό.

Διαχειρίζονται και καλύτερα το κομμάτι της δυσκολίας μιας και στην tactician δυσκολία (που μπήκε στο remake αν δεν απατώμαι) ισορροπεί εξαιρετικά με το αναμενόμενο overleveling που θα έχει κάποιος προσπαθώντας να ¨τα κάνει όλα¨. Κάτι που το Triangle Strategy απέτυχε παταγωδώς να κάνει...

Σαν TRPG πάντως το βρήκα σαφώς ανώτερο από το Triangle strategy: Και περισσότερες classes έχει (χωρίς να μετράμε τους συνδυασμούς) και περισσότερα maps και καλύτερα καταλαβαίνεις και ευχαριστιέσαι το progress της ομάδας σου κατά τη διάρκεια της campaign.

Back