What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

H αλλη οψη του νομισματος

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,315
Τα γκαιμς και γενικα το γκαιμινκ δεν ειναι τοσο α8ωα οσο φαινονται .... Μας εχουν κανει απειρες φορεs να χαρουμε αλλα και να kαουμε μαζι τους :lol: :lol: ... ..Εδω ομως 8α μιλησουμε για την αλλη πλευρα του νομισματος, 8α μιλησουμε: για το ραιτζ που δημιουργητε γυρω απο τις μικρες ηλικιες αλλα και για το καψιμο [το κακο καψιμο λεω :lol: ] που τους κανει απο γκαιμερς νο λαιφερς αλλα και για αλλα 8εματα που εχουν σχεση με το μπαντ γκαιμινκ
 

kingslayer

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
569
δεν φταιει το Γκέιμινγκ αυτο καθαυτο, φταινε οι γονεις που δεν νοιαζονται με τι παιχνιδια ασχολουνται τα παιδια τους. Δεν νομιζω κανενα 11χρονο να εθιζοταν στο Μαριο και Λιουιτζι ή στα Ποκεμον, αλλα σε ενα WoW ειναι πολυ πιθανο. Αλλος ενας λογος που ειναι +16
Επισης πρεπει να υπαρχει μετρο και Αυστηροτατος ελεγχος στα πρωτα χρονια κατα την γνωμη μου γιατι αν αφησεις ενα παιδι εστω και για 1 μηνα χωρις ορια, ειναι σιγουρο πως στον επομενο ουτε homework δεν θα κανει.
Αυστηρη επιβλεψη μεχρι να ωριμασει αρκετα (Λυκειο, αντε Γ γυμνασιου) για να μπορει να βαζει μετρο μονος του

Προς θεου οχι κατασχεση γιατι αυτο θα κανει το παιδι να κολλησει ακομα περισσοτερο (ιντερνετ καφε κτλ) και οταν παρει ξανα τον υπολογιστη ( ή κονσολα στην χειροτερη) δεν θα μπορει να φυγει.
Το ιδανικο σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι καθημερινο παιχνιδι με μετρο απο γονεις, για να μην πεφτει με τα μουτρα το σαββατοκυριακο ή σοτ 'τελος της τιμωριας' και επισης να μην νιωθει ελλειψη

Κριμα που εγω κατεντησα νονΛάιφερ και τριγυρνω εδω και σε αλλα φορουμ ειτε ως χρηστης ειτε ως guest (συνηθως) ακριβως λογω της ελλειψης και οταν ερθει η ιερη ωρα του Σαββατοκυριακου τι να βγω και βλακεις, Καθε λεπτο ειναι ιερο και αν δεν ειναι στο Η/Υ ειναι χαμενος χρονος απο τον λιγο πολυτιμο που εχω για γκέιμινγκ (σε αυτο οδηγει η κατασχεση)
 

m4rmelada

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 1, 2012
Messages
296
Ρε παιδιά,εμένα που δεν μου κάνουν κανένα έλεγχο γιατί δεν κάνω τίποτα από αυτά;
Ίσα ίσα έμαθα καλύτερα πως να αντεπεξέρχομαι στις υποχρεώσεις μου.

Το μόνο παιχνίδι στο οποίο έχω κάνει rage (χωρίς quit) τα τελευταία 10 χρόνια είναι το μάριο καρτ.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Μεγάλωσα με υπολογιστή στο σπίτι από τριών χρονών. Ευτυχώς έμενα σε γειτονιά με άπειρα κουτσούβελα στην ηλικία μου, οπότε ποτέ δεν τέθηκε ζήτημα απομόνωσης. Μαζευόμασταν όλοι μαζί σε σπίτια, παίζαμε Apple II, Amiga, Sega Master System, ό,τι είχε ο καθένας και μετά πάλι έξω για κρυφτό, μπάλλα, αλάνες, ήταν μια υγιής κατάσταση.

Αργότερα (επί 486/66) φύγαν πολλά από τα παιδιά της γειτονιάς και ξέμεινα χωρίς παρέα, οπότε νομοτελειακά άρχισα να καίγομαι περισσότερο. Δεν έφτασα ποτέ στο τραγικό σημείο του Νο Λάιφερ/Νετκαφιτζή (χέχ, είμαι η γενιά που είδε το άνοιγμα, την άνοδο και την πτώση των νετκαφέ) κι ας ήμουν Καραγκίκουλας Ολκής. Πιστεύω μ'έσωσε η μανιασμένη, κολασμένη, απόλυτη επιθυμία μου για βυζάκια, που με εξωθούσε να αποτινάξω τα δεσμά της γκικοσύνης και να γίνω ο πρωτογιός του Κλίντ και ο δευτεροξάδερφος του Ρούρκ. (Δεν είχαμε Βίγκαρο ακόμα ως πρότυπο, έγραφε ποιήματα στη Νορβηγία και μανατζάριζε το βιβλιοπωλείο του σαν άθρωπας)

Όπως πολύ σωστά είπε ο Πρίγκηπας Γλυκούλης όμως, η στέρηση/τιμωρία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη μυθοποίηση και τον απόλυτο εθισμό. Από το Γυμνάσιο και μετά που είχα *λιώσει* στη μαλακία και ως εκ τούτου οι βαθμοί είχαν πάρει όχι απλά την κατιούσα, αλλά είχαν εξαφανιστεί στις σήραγγες του Σοβιετικού Μετρό, οι Κουτσουκαίοι θεώρησαν πως αν εξαφάνιζαν το PC, όλα αυτομάτως θα ήταν ρόδινα.

Έπρεπε να φτάσω πρώτη-δευτέρα Λυκείου ώστε να βρω μια παλάντζα μεταξύ παιχνιδιού, κοινωνικής ζωής και υποχρεώσεων. Αργότερα ήρθε η σχολή και αι γενέκαι, οπότε πέρασαν χρόνια που ούτε και ήθελα να δω υπολογιστή ή γκέημ μπροστά μου, την είχα δει κούλ σέρφερ μπόι ηλίθιος.

Χρόνια αργότερα, μπουκωμένος με τις σφαίρες της ζωής και ένα ανάγλυφο του αντρίκιου πόνου, γύρισα γλυκά και τρυφερά στο λιμάνι της γκικοσύνης που είχα ετοιμάσει για τα γεράματά μου από μικρό παιδί και ποτέ δεν υπήρξε πιο όμορφη ή ευτυχισμένη επιστροφή.

Πλέον, είμαι ένας λειτουργικός εθισμένος. Βάλε με σε παρέα με άσχετους, θα λέω για μουσική, αμάξια, γκόμενες, ό,τι θες, δεν θα παίρνει γραμμή κανένας για το βαθμό εσωτερικής απανθράκωσής μου. Άσε με μόνο μου χωρίς βυζγοιά και θα με βρεις άλουστο και βρωμερό, πλάι σε μια καφετιέρα τρεις μέρες μετά, να παίζω την ίδια μάχη στο Ομερτά, τσιρίζοντας σε κάθε Critical Miss, με τα μάτια γουρλωμένα και τα σάλια να τρέχουν, βέβαιος πως την τρισχιλιοστή φορά που θα παίξω την ίδια μάχη, ΟΦΕΙΛΩ να κερδίσω.

Short Version : Αν την παλεύετε, θα βρείτε το δρόμο σας. Όσοι είστε γονείς, απλά μέτρο στη χρήση και ποτέ απαγορεύσεις και κλειδώματα και δράματα.

Περισσότερα στην επερχόμενη αυτοβιογραφία μου, "Πικρός Καφές & Βρώμικα Κρουασάν".

YΓ Μαρμελάδα ανήκεις προφανώς στη σπάνια πάστα ανθρώπων που έχουν αίσθηση μέτρου και ευθύνης. Μετανάστευσε όσο είναι ακόμα καιρός, δε σε βλέπω να προκόβεις σ'αυτό το ρημαδότοπο <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559
Προσωπικά αν και ξοδεύω πολλές ώρες στο αντικείμενο δεν με επηρεάζει αρνητικά και μπορώ πάντα να αναπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου άψογα και να ασχοληθώ σε βάθος και με άλλα πράγματα.

Πιστεύω ότι το gaming με επηρέασε αρνητικά στο παρελθόν σε δύο περιπτώσεις. Η μια ήταν η κατάχρηση που έκανα μερικές φορές τα καλοκαίρια, όταν είχα διακοπές για 3+ μήνες. Η άλλη ήταν με την ανταγωνιστική και εχθρική community του league of legends που με έκανε να θυμώνω για γελοίους λόγους.

Προσωπικά συμφωνώ πως αν κάποιος ασχολείται σε σχετικά μικρή ηλικία θα πρέπει να υπάρχει επιτήρηση/έλεγχος απο γονείς, γιατί όταν είσαι μικρός δεν σκέφτεσαι μακροπρόθεσμα. Τα περι εθισμού που λένε μερικοί δεν τα κατάλαβα ποτέ, αν και ξοδεύω 3-4 ώρες την ημέρα δεν αισθάνθηκα ποτέ μου την ανάγκη να παίξω και άλλο.
 

kingslayer

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
569
@Μαρμελαδα
Το θεμα ειναι οτι εγω ενω ημουν 'ενταξυ΄στις υποχρεωσεις μου, δεν ημουν. Δηλαδη αντι να κανω ασκησεις ή κατι τετοιο απλα καιγομουν στην οθονη (α ρε Νιου Βεγκας) και τελικα με διαβασμα το πρωι, στον δρομο, στο διαλλειμα, στην ταξη κτλ τα καταφερνα με 19+

Οποτε αρχισε το υποσυνειδητο να αναρωτιεται: αφου μου βγαινει μεχρι τωρα, γιατι να σταματησω? και τωρα στο Λυκειο αρχιζουν οι γονεις μου να καταλαβαινουν πως δεν πολυδιαβαζω παρα τους καλους βαθμους και νομιζουν πως ειναι τωρινο προβλημα και εθισμος και φυσικα το εκοψαν.
Εγω βεβαια δν μπορω να πω πως καθε μερα στην 3γυμνασιου γυρνουσα απο το σχολειο και δεν ανοιγα την τσαντα μου...

Παλι καλα που επιανα τα θετικα μαθηματα και ειχα καλες γενικες γνωσεις ιστοριας, αρκετες για να ειναι τα 3/4 του βαθμου με το αλλο 1/4 διαβασμα λιγο πριν το διαγωνισμα (ευχαριστω Total War)
 

c3rberoz

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,466


MaverickStrange wrote:
Games don't make murderers. Lag does.</blockquote>

2 hours late :smash:

 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Παν μέτρον άριστον.
Με σωστές συμβουλές στα παιδιά από τους γονείς, αποφεύγεται ο κίνδυνος να χαθεί ο έλεγχος. Επίσης καλά και χρυσά τα PC μας, αλλά υπολογιστής δεν σημαίνει μόνο gaming. Είναι πλέον απαραίτητο τα παιδιά να αρχίσουν την ενασχόληση τους και με κάποια γλώσσα προγραμματισμού. Οποιαδήποτε δεν έχει σημασία. Θα τους είναι χρήσιμη στο μέλλον.
Και τέλος: Be active users, not passive...
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Αν δεν πιάσεις πάτο δεν παίρνεις φόρα! Πέρα από την πλάκα πέρασα από όλα τα στάδια, και σε μικρότερη κλίμακα τα περνάω ακόμα, δηλαδή υπάρχουν περίοδοι που θα παίξω "συνετά" (2-4 ωρίτσες την ημέρα), υπάρχουν κάτι χειμωνιάτικες μέρες που θα γίνω κάρβουνο (8+ ώρες την ημέρα), υπάρχουν και κάτι ηλιόλουστες μέρες που δεν ακουμπάω πληκτρολόγιο ( :blush: ), από πιτσιρίκι έτσι μου έβγαινε, ακόμα και στα ένδοξα καψίματα (βλέπε WoW:TBC εποχή) πάντα υπήρχε η ανάγκη για μια καφεδιά και μια τσάρκα στον έξω κόσμο <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> Είναι παγίδα το άτιμο σίγουρα (όλοι ξέρουμε "έχω θέση ρεζερβε σε νετ καφέ για 12ώρα" τύπους) αλλά κακά τα ψέματα, πρέπει να βρεί στρωμένο έδαφος η "κακιά" καμενιά για να φυτρώσει, δεν είναι δα και ξόρκι και όποιον πάρει ο χάρος! Τώρα τι να λέμε, τα γνωστά κλισέ (οικογένεια, σχολικό/φιλικό περιβάλλον, οικονομική κατάσταση κτλ. κτλ.) παίζουν σαφώς τον ρόλο τους, γνωστά σε όλους μας νομίζω.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,620
EIΔΙΚΑ επί TBC, που ευτυχώς το πέτυχα σε φοιτιτικά χρόνια, υπήρχαν ΠΣΚ που κυριολεκτικά ο μόνος ήλιος που έβλεπα, ήταν του Azeroth. Πήγαινα Παρασκευή πρωί Super-Market, αγόραζα τρόφιμα και αναψυκτικά, και μετά ξανάβγαινα από το σπίτι Δευτέρα, να πάω σχολή, και αυτό μόνο-και-μόνο για να μαζέψω τους άλλους με τα laptop τους στο σπίτι μου, για DotA σε LAN.
 

tommas

Half-Ogre
Joined
Dec 2, 2012
Messages
739
Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως περιστατικά ακραίου εθισμού δεν αφορούν το game αυτοκαθεαυτό αλλά μια γενικότερη εξάρτηση από τους υπολογιστές/internet (ειδικά από κάτι "τρέντυ" social networking junkies). Πόσοι άραγε μέχρι τα 30-35 ακόμα και να μην παίζουν games την παλεύουν χωρίς internetfacebooktwitterδεξερωγώ??

Είναι ένας διαχωρισμός που αποφεύγεται να γίνει (ειδικά από τα ΜΜΕ) για ευνόητους λόγους κάτι που ομολογώ με εκνευρίζει αφάνταστα....
 

kesnar

Hobgoblin Captain
PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
269
Οντας γιος προγραμματιστη το πισι υπηρχε απο τα 0 μου στο σπιτι μου...μεγαλωσα μεσα σε αυτο...κατι που σημαινει οτι οδηγομουνα με μαθηματικη ακριβεια στον απειρο εθισμο...

Ετυχε ομως στο δημοτικο να μεγαλωσω στα ανω λιοσια που σημαινει απειρη απλα, μπαλα καθε μερα, ξυλινα σπαθια(οχι το συγκροτημα)(εγω ειχα ναγκινατα γιατι ημουν σωστος γκικ και εψαχνα περιεργα οπλα <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ) και αρχηγεια σε οικοδομες, απειρη φαντασια και παιχνιδι...
Αυτα τα 2 με εσωσαν απο το υπερβολικο γκειμινγκ στο δημοτικο....μεχρι που ηρθε το γυμνασιο-λυκειο...

Πηγαινοντας σε πειραματικο σχολειο, αυτο ηταν πολυυυ μακρια απο το σπιτι μου, οποτε οι νεες μου παρεες ηταν πολυ δυσκολα προσβασιμες...και εκει χαθηκα στον μαγικο κοσμο του γκεημινγκ....απειρες ωρες μπροστα απο την οθονη, παραταγα το διαβασμα για να παιζω(αν και ειχα καλους βαθμους(οπως τα λεει ο κινγκσλειερ) κλπ κλπ κλπ...Σιγα σιγα ομως τα πραγματα ανεβαινοντας ταξεις και φτανοντας το λυκειο τα πραγματα αρχισαν να δυσκολευουν και οι βαθμοι να πεφτουν....

Και εκει περα εγινε το κλικ, ο προγραμματισμος, αν και ο πατερας μου με ειχε χωσει απο μικρο στα βασικα, η συνειδιτη αγαπη αρχισε εκει, μονο που αντι να το παω σαν χακερας, να παρατησω τα παντα και να αφωσιωθω στα πισια, αποφασισα να στρωσω τον γκολο μου κατω να παω να γινω ΗΜΜΥτης οπως ο πατερας μου και ο αδερφος μου που εκανε διδακτορικα στον θεωρητικο προγραμματισμο...οποτε ετσι και εγινε και εφτασα τωρα εδω ΗΜΜΥτης να παλευω με τα γενικα μαθηματα του κορμου μεχρι να παω ροες να ασχοληθω πιο σοβαρα με προγραμματισμο :trollface: ...(φορ ριαλ για οσους ειναι ακομα προ πανελληνιων....αν το ψηνετε για ημμυ για προγραμματισμο, ελατε τα σπαει, αλλα να ξερετε οτι θα φατε στην μαπα απειρα πραγματα πριν ακουμπησετε αυτο που θελετε...)

Γενικα παντως απολη αυτη την ιστορια εμαθα να περιοριζω το γκειμινγκ οταν θα εχω κατι σημαντικο να κανω...παρολαυτα οταν δεν εχω κατι σημαντικο οι ωρες μπροστα απο το πισι(για γκεημινγκ) φτανουν πολυ ψηλα....

Και βασικα ακομα ενας παραγοντας που με μπαλαντζαριζε σε ολη μου την ζωη οσων αφορα το γκειμινγκ ειναι οτι βαριεμαι γελιοδεστατα ευκολα <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ...Ξεκιναω πραγματα και τα αφηνω στην μεση και τα ξαναπιανω μετα απο καιρο και τα ξαναφηνω και ξανα και ξανα...αλλα οταν τα πιασω τα πιανω πολυ...αυτο σημαινει οτι εχω εκρηξεις καψιματος....μια βδομαδα που καιγομαι οσο δεν παει, μια βδομαδα που περναω 1-2 ωρες γκεημινγκ μονο...
 

johnnypaps

Gelatinous Cube
Joined
Dec 1, 2012
Messages
68
Εγώ πάλι δεν κατάλαβα πως έφτασα στο σημείο να παίζω 10ωρα κάθε μέρα...
 

kingslayer

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
569


kesnar wrote:
τωρα εδω ΗΜΜΥτης να παλευω με τα γενικα μαθηματα του κορμου μεχρι να παω ροες να ασχοληθω πιο σοβαρα με προγραμματισμο :trollface: ...(φορ ριαλ για οσους ειναι ακομα προ πανελληνιων....αν το ψηνετε για ημμυ για προγραμματισμο, ελατε τα σπαει, αλλα να ξερετε οτι θα φατε στην μαπα απειρα πραγματα πριν ακουμπησετε αυτο που θελετε...)

Γενικα παντως απολη αυτη την ιστορια εμαθα να περιοριζω το γκειμινγκ οταν θα εχω κατι σημαντικο να κανω...παρολαυτα οταν δεν εχω κατι σημαντικο οι ωρες μπροστα απο το πισι(για γκεημινγκ) φτανουν πολυ ψηλα....

.</blockquote>
και εγω για εκει το σκεφτομαι, στην Πατρα ειναι καλα οσο και στην Αθηνα ή ειναι πιο κατω και ειναι καλυτερα Αθηνα?(βεβαια σε 2 χρονια μπορει να εχει αλλαξει)

 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
Εγώ από μικρός καιγόμουνα 8-14 ώρες κάθε μέρα. Εκτός από τα καλοκαίρια βέβαια που δεν είχαμε υπολογιστή (πηγαίναμε στα ξαδέρφια στην Κολομβία συνήθως).

Στο Γυμνάσιο/Λύκειο δεν τα πήγαινα καλά, και τότε ήταν που άρχισα να παίρνω ναρκωτικά μέχρι το τέλος της σχολής όπου και σταμάτησα, για να αφοσιωθώ στη δουλειά του πατέρα μου (Έμπορος βαρέων και ανθυγειηνών ναρκωτικών).
Το gaming το χω κόψει και τώρα χρησιμοποιώ μόνο το διαδίκτυο ως βασικό εργαλείο της δουλειάς.
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118


Kingslayer wrote:
και εγω για εκει το σκεφτομαι, στην Πατρα ειναι καλα οσο και στην Αθηνα ή ειναι πιο κατω και ειναι καλυτερα Αθηνα?(βεβαια σε 2 χρονια μπορει να εχει αλλαξει)</blockquote>
Μια χαρά είναι η σχολή μας στην Πάτρα. Έλα άφοβα <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

 
Top Bottom