- Joined
- Dec 19, 2012
- Messages
- 2,381
Καλοκαίρι στην Αθήνα. Παράδεισος, 35 βαθμοί έξω, πολλοί από εμάς χωρίς air condition και ένα pc ή παραπάνω να θερμένουν γλυκά(ΝΟΤ) την ατμόσφαιρα. Tι καλύτερο από λίγο δροσιστικό, καλοκαιρινό ξύδιον;
Λεπόν:
Καθαρίζουμε φρουτάκι, ό,τι προτιμάει ο καθένας: φραουλίτσα, πεπονάκι, καρπουζάκι κτλ κτλ και το βάζουμε κατάψυξη τουλάχιστων 8 ώρες(ανάλογα το ψυγείο).
Παίρνουμε μιξεράκι που να αντέχει να τρίβει πάγο και αλέθουμε καλά το παγωμένο φρουτάκι.
Βάζουμε καστανή ζάχαρη (ανάλογα με τους γευστικούς κάλυκες του καθένα). Επειδή τα φρούτα είναι ήδη γλυκά, σε μια ποσότητα 2 ποτηριών(του ουίσκι) αλεσμένου φρούτου, εγώ δεν βάζω πάνω από 2-2.5 κουταλιές.
Στύβουμε 2 lime και ρίχνουμε τον χυμό τους στο μείγμα.
Tέλος λίγο ρούμι, καθαρά υποκειμενικό το πόσο θέλει ο καθένας και πάλι για 2 ουϊσκοπότιρα εγώ βάζω 2 σφινάκια.
Αλέθουμε πάλι για ομογενοποίηση και έτοιμο!
Cheers
ρεμάλια, μόνο το βράδυ ε;

Λεπόν:
Καθαρίζουμε φρουτάκι, ό,τι προτιμάει ο καθένας: φραουλίτσα, πεπονάκι, καρπουζάκι κτλ κτλ και το βάζουμε κατάψυξη τουλάχιστων 8 ώρες(ανάλογα το ψυγείο).
Παίρνουμε μιξεράκι που να αντέχει να τρίβει πάγο και αλέθουμε καλά το παγωμένο φρουτάκι.
Βάζουμε καστανή ζάχαρη (ανάλογα με τους γευστικούς κάλυκες του καθένα). Επειδή τα φρούτα είναι ήδη γλυκά, σε μια ποσότητα 2 ποτηριών(του ουίσκι) αλεσμένου φρούτου, εγώ δεν βάζω πάνω από 2-2.5 κουταλιές.
Στύβουμε 2 lime και ρίχνουμε τον χυμό τους στο μείγμα.
Tέλος λίγο ρούμι, καθαρά υποκειμενικό το πόσο θέλει ο καθένας και πάλι για 2 ουϊσκοπότιρα εγώ βάζω 2 σφινάκια.
Αλέθουμε πάλι για ομογενοποίηση και έτοιμο!
Cheers
ρεμάλια, μόνο το βράδυ ε;
