Homeworld: Deserts of Kharak

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

nvk1980

Gelatinous Cube
Έψαξα λιγάκι αλλά δεν βλέπω να υπάρχει κάπου στο φόρουμ αναφορά για την παιχνιδάρα τούτη. Really?<br><br>Κυκλοφόρησε στα τέλη του Γενάρη, χωρίς ιδιαίτερο hype, από την Gearbox, που αγόρασε τα δικαιώματα της (underrated) σειράς Homeworld από την THQ, όταν εκείνη χρεωκόπησε. Έγινε developed από τηv Blackbird - της οποίας μέλη είχαν εργαστεί πάνω στα original Homeworld. To Deserts of Kharak αποτελεί εν τύποις prequel των τριών Homeworld games και η ειδοποιός διαφορά είναι ότι δεν έχουμε να κάνουμε με κλασικό RTS στο διάστημα (κίνηση σε κάθε διάσταση), αλλά το battlefield βρίσκεται στον πλανήτη Kharak, που αναπόφευκτα θμίζει... Arrakis, καθώς η επιφάνεια του είναι όλη έρημος και ανεμοδαρμένα πετρώματα. Επίσης, δεν συναντάμε κλασικό base building, αλλά έχουμε στην διαθεσή μας μία κινητή βάση (που μοιάζει με αεροπλανοφόρο), ονόματι Kapisi, η οποία παράγει μονάδες και upgrades, μπορεί να αμυνθεί και να επιτεθεί, ενώ στα έγκατά της κρύβονται και μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία μπορούμε να εξαπολύσουμε σαν λυσασσμένα σκυλιά  :thumbsup: Εν ολίγοις, μιλάμε για ένα λουστραρισμένο (είναι πανέμορφο dammit) old school RTS, που, προσωπικά, μου θύμισε Dune. <br><br>Μακράν του δεύτερου, το Deserts of Kharak είναι το καλύτερο RTS που έχω παίξει τα τελευταία χρόνια. <br>Σοβαρά, δείτε το βίντεο. Thank me later. <br><br>https://youtu.be/n1yrFE9FfrA

Το έχω προσέξει αλλά δεν το έχω αγοράσει ακόμα. Δεν έχω ΧΡΟΝΟ να το παίξω! Να φανταστείς ακόμα δεν έχω τελειώσει το Homeworld 2.... Ούτε το Nexus Incident.... Που μου αρέσουν κιόλας... Ωχ μην το συνεχίζω άλλο...

Το τερμάτισα πριν μερικές εβδομάδες.  To παιχνίδι αρχικά θα κυκλοφορούσε ως Hardware: Ship Breakers αλλά στην πορεία αποκτήθηκαν τα δικαιώματα και ονομάστηκε Homeworld: Deserts of Kharak.<br><br>Καλό είναι και αρκετά ατμοσφαιρικό (καταπληκτικά stylised cutscenes) αλλά για Homeworld σχετικά λίγο. Το γεγονός ότι δε διαδραματίζεται στο διάστημα και συνεπώς περιορίζεται σε 2 διαστάσεις  και η έλλειψη ευμεγέθων capital ships  το κάνουν να χάνει αρκετούς πόντους για μένα. Επίσης, βρήκα την campaign σχετικά μικρή, παρόλο που τη έπαιξα στο μεγαλύτερο επίπεδο δυσκολίας και αν δε αποφασίσει να ασχοληθεί κανείς με το multiplayer η διάρκειά του κρίνεται μάλλον ανεπαρκής.Μια χαζομάρα που λογικά θα διορθωθεί με κάποιο patch (αν δεν έχει γίνει ήδη) είναι ότι δε σε αφήνεις να κάνεις rebind τα hotkeys.<br><br>Πιστεύω αξίζει να το αποκτήσει κάποιος για να περάσει μερικές ευχάριστες ώρες μαζί του αλλά όχι στην αρχική τιμή των 45€ ακόμα και αν ασχοληθεί κάποιο με multiplayer. Προτείνεται ανεπιφύλακτα σε ένα sale στα 15-30€.

<blockquote><br>Εν ολίγοις, μιλάμε για ένα λουστραρισμένο (είναι πανέμορφο dammit) old school RTS, που, προσωπικά, μου θύμισε Dune.</blockquote><br><br>You won me here, added to wishlist  :mosh:

Χμμμ μου θυμίζει λίγο το πολυαγαπημένο C&C: Generals όπως το βλέπω (δεν έχω ιδέα αν όντως έχουν κοινά). Αν κάποια στιγμή πέσει αρκετά η τιμή του, λογικά θα το τιμήσω.

Back