What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

HP 255 G7 και Linux Mint

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,432
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω το παρακάτω laptop:

https://www.skroutz.gr/s/18206104/HP-255-G7-2200U-8GB-256GB-FHD-No-OS.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Θα το δουλέψω, για αρχή τουλάχιστον, με Linux Mint. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει πρόβλημα με ασυμβατότητες;
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,697
Δεν έχω το συγκεκριμένο οπότε δεν μπορώ να απαντήσω από άμεση εμπειρία αλλά φαίνεται εξαιρετικό για λίνουξ, με μια μικρή λεπτομέρεια, δεν θα πρότεινα Mint. Το Mint είναι καλή ιδέα για μέσης ηλικίας υπολογιστές (ούτε πολύ καινούργιους, ούτε πολύ παλιούς). Είναι αρκετά καινούργιο ώστε να πιστεύω ότι δεν θα είναι καλό το Mint. Αντί για Mint δοκίμασε Manjaro. Είναι εξίσου εύκολο με το Mint και θα έχεις καινούργιους πυρήνες που το συγκεκριμένο λαπτοπάκι πολύ θα τούς επιθυμεί.

Αν το πάρεις βάλε <strong>Manjaro KDE</strong>, και πες εντυπώσεις.

Το manjaro έχει live οπότε μπορείς να το δοκιμάσεις και πριν την εγκατάσταση, μάλιστα η εγκατάσταση γίνεται μέσα από το live.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,432
Θα προτιμούσα το Mint, καθώς έχω μια μικρή εμπειρία, και έχει τα αποθετήρια του Ubuntu...

Το μηχάνημα θα είναι για δουλειά, αν δεν υπήρχε μια σχετική στενότητα, θα πήγαινα σε Windows. Αλλά για τις λεγόμενες εργασίες γραφείου και δουλειά με FOSS CAE λογισμικό, πρέπει να επαρκεί και το Linux.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,697
[quote quote=519420]Θα προτιμούσα το Mint, καθώς έχω μια μικρή εμπειρία, και έχει τα αποθετήρια του Ubuntu…
[/quote]

Μην αφήνεις ειδικά αυτό να σε ανησυχεί, γιατί το να εγκαταστήσεις γνωστό λογισμικό που υπάρχει στα αποθετήρια, και μην ανησυχείς υπάρχουν όσα χρειάζεσαι είναι γελοιωδώς εύκολο, και αν θέλεις κάτι άλλο πιο δύσκολο τότε τα πράγματα είναι πιθανότητα ακόμα πιο εύκολα στο Manjaro σε σχέση με το Mint (λόγω AUR)

Ειδικά για το γραφείο υπάρχει και ένα επιπλέον τυράκι για Manjaro, υποστηρίζει ως διανομή το Free Office (παρά το όνομά του είναι κλειστό λογισμικό) το οποίο λένε ότι έχει πολύ καλύτερη υποστήριξη στα αρχεία τού Microsoft σε σχέση με το Libre Office (αν θες βέβαια είναι επίσης άνετα διαθέσιμο το Libre)

Με το Manjaro οι πιθανότητες είναι ότι θα έχεις πολύ καλή εμπειρία out of the box γενικά αλλά και ειδικά για το steam και τα παιχνίδια, και ναι αυτό το λαπτοπάκι μπορεί να παίξει πολύ περισσότερα από όσο περιμένεις, και όχι μόνο αυτό, έκπληξη γενικά θα έχεις καλύτερες επιδόσεις στα παιχνίδια στο λίνουξ από ότι στα windows στο ίδιο μηχάνημα.

Με το Mint πιθανότατα θα έχεις πρόβλημα με την ενσωματωμένη Vega και όλα θα είναι πολύ πιο δύσκολα για να τα φέρεις σε μια ανεκτή κατάσταση και πάλι όχι τόσο καλή από αυτήν που θα σού δώσει το Manjaro χωρίς να κάνεις απολύτως τίποτα.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,697
Δες πχ

https://wiki.archlinux.org/index.php/list_of_applications#Computer-aided_design

έχει λογικά όσα χρειάζεσαι αν κάτι δεν είναι στα κανονικά αποθετήρια είναι στο AUR, για το Manjaro είναι απλώς μια εντολή.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,697
Θα έλεγα απλά δες το και θα με θυμηθείς, και θα σού δώσω και μια εναλλακτική αν δεν δεις ότι είσαι τέλεια με το Manjaro, είναι καλύτερα από mint για αυτό το μηχάνημα το Pop!OS (βασίζεται στο ubuntu) και το κανονικό ubuntu, αλλά δοκίμασε πρώτα Manjaro.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,432
Το Pop!OS είναι αυτό που βάζει η System76 στα μηχανήματα της, σωστά; Θα το έχω υπόψιν.

Όταν μιλάω για CAE λογισμικό, εννοώ και προγράμματα για FEA, CFD κα, όχι μόνο CAD.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,697
[quote quote=519438]Το Pop!OS είναι αυτό που βάζει η System76 στα μηχανήματα της, σωστά; Θα το έχω υπόψιν.

[/quote]

ναι είναι πιο κατάλληλο για καινούργια μηχανήματα, και από το ubuntu όσο ξέρω. Αν πας σε ubuntu βάλε 19.04 όχι 18.04.



Όταν μιλάω για CAE λογισμικό, εννοώ και προγράμματα για FEA, CFD κα, όχι μόνο CAD.
κοίταξε ποια θέλεις, είναι πρακτικά βέβαιο ότι θα υποστηρίζονται είτε στα κανονικά αποθετήρια τού Manjaro (πρακτικά ίδια με τού Arch), είτε στο AUR. Αν υποστηρίζονται τότε είναι πάναπλο, ενδεχομένως πιο απλό από το Mint, και θα έχεις και καλύτερες ενημερώσεις.
 
Top Bottom