inKONBINI: One Store. Many Stories

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Ανασκόπηση-ποίημα, χρησιμοποιεί προσχηματικά τον τίτλο προκειμένου να περάσει την υπαρξιακή αγωνία του Κοφρετίνου. 10/10, συγκινήθηκα.

Ο κύριος στόχος μου , να λάβω αυτό το ευγενές nod από τον σπιρουνοφορο του βορρά επετεύχθη. Αναπληρωθηκε το sense of camaraderie, νιώθω seen

@Hellion Λείπουν δυο reaction emojis θαρρώ : Το 'ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΟΥ' από το Αστερίξ και προαιρετικά το ΠΟΙΑ ΑΛΕΣΙΑ, ΚΑΜΙΑ ΑΛΕΣΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΤΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΟΣ, ΑΚΟΥ ΑΛΕΣΙΑ.

Πίστεψέ με Στεφ αυτό ακριβώς το ημοτικον ήθελα κι εγώ φοβάμαι βέβαια να σκεφτώ τι μπορεί να προκαλέσει σε αυτό το γέρικο σκαρί καμωμένο από μαγιολικια του Κασμιρ

Κάθε κείμενο/ρηβιού του αγαπητού "ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ" είναι βάλσαμο για τη μαύρη και κορακίσια μου ψυχή.
Είναι σαν εκείνον τον πρωινό ελληνικό καφέ που πίνεις στα Αναφιώτικα, χαζεύοντας έναν Ιάπωνα τουρίστα να προσπαθεί να αγοράσει ένα άγαλμα του Δία, made in China.

Χμ, slice of life, Ιαπωνία στη "χαμένη δεκαετία" του 1990, ακούγεται πολύ καλό.

Θετικό το ότι το kombini είναι καμβάς, φόντο, και δεν κάνεις διαχείρηση. Οι 200+ ώρες που έριξα "χαλαρά" στο Stardew Valley δύσκολο να επαναηφθούν.

BTW,τα Kombini είναι στην ουσία τα δικά μας ψιλικατζίδικα: Μπορούν να πουλήσουν τα πάντα από είδη παντοπωλείου, αρκει να μην είναι σε χυδήν συσκευασία, και ακόμα και στην Ελλάδα, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται μαγαζιά ψιλικών που το κάνουν αυτό. Έχουμε και στην περιοχή που μένω τέτοιο μαγαζί. ( @Stamatimenos για τον Λευτέρη λέω ).

Ναι διαφέρει άρδην από άλλα simulator καταστήματος τύπου Super Market Simulator που κάνεις κανονικά διαχείρηση καταστήματος. Το Stardew Valley απ την αλλη είχε σπάνιο combo μηχανικής επανάληψης/διαχείρισης και καλά οργανωμένου story. Σπάνια παιχνίδια καταφέρνουν το συνδυασμό sandbox και αποφυγής του να φαίνονται generic.
Τα Konbini αποτελούν μεγάλο τμήμα της πιο σύγχρονης Ιαπωνικής κουλτούρας. Έχουν κάποιους περιορισμούς στα τετραγωνικά κυρίως (κάτι τύπου από 30-200 νομίζω) και έχουν όντως τα πάντα από είδη παντοπωλείου συν τοστάκια σε τριγωνικό πάκατζιν (έχουμε πλέον και εμείς τέτοια), onigiri και διάφορα σούσια και ψαρικά για τα οποία κόσμος ταξιδεύει από την άλλη άκρη του πλανήτη να τα φάει και ορκίζεται πως είναι εξαιρετικά. Τύπου να σκάσει Καναδός στο μίνι μάρκετ στο Γέρακα για να φάει Στεργίου αραβική γαλοπούλα.
Στην παρούσα φάση είναι καμιά 50άρια χιλιάδες στην Ιαπωνία αλλά κυρίως ανήκουν σε αλυσίδες/franchise και έχουν προσωπικό από άλλες χώρες όπως το Νεπάλ. Ξέρω πως ακούγεται απίστευτα niche αλλά έχει ενδιαφέρον να ψάξετε για τη φάση τους στην Ιαπωνική κοινωνία καθώς και στην αισθητικοποίησή τους μέσω τουριστών και expats.

Χμ, slice of life, Ιαπωνία στη "χαμένη δεκαετία" του 1990, ακούγεται πολύ καλό.

Θετικό το ότι το kombini είναι καμβάς, φόντο, και δεν κάνεις διαχείρηση. Οι 200+ ώρες που έριξα "χαλαρά" στο Stardew Valley δύσκολο να επαναηφθούν.

BTW,τα Kombini είναι στην ουσία τα δικά μας ψιλικατζίδικα: Μπορούν να πουλήσουν τα πάντα από είδη παντοπωλείου, αρκει να μην είναι σε χυδήν συσκευασία, και ακόμα και στην Ελλάδα, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται μαγαζιά ψιλικών που το κάνουν αυτό. Έχουμε και στην περιοχή που μένω τέτοιο μαγαζί. ( @Stamatimenos για τον Λευτέρη λέω ).
Ναι λογικά είναι Japanisation του "Convenience" και ναι ο Λευτέρης είναι ότι πιο Convenient σε ώρες κ αργίες κτλ.

Back