Καθάρισμα Headset, αλλαγή;

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

bald_killer

Death Knight
Ειχα αγοράσει κάποτε το ´21 (του εικοστού πρώτου αιώνα) ένα της Corsair HS65 (αν θυμάμαι καλά το μοντέλο). Εχει τον τελευταίο 1,5 χρόνο περίπου που τα χρησιμοποιώ πολύ αραιά, σχεδόν και καθόλου. Με τον ήχο δεν έχω κάποιο πρόβλημα.
Το πρόβλημα είναι στα pads / μαξιλαράκια των αυτιών. Το δέρμα ήδη από το 2ο έτος είχε την τάση να ξεκολλάει από τις άκρες κι εγώ μετά με κάτι λεπτό, αλλά όχι αιχμηρό το πίεζα να μπει πάλι προς τα μέσα προκειμένου να μην φύγει ολόκληρο κάποι στιγμή.
Είχα να τα χρησιμοποιήσω κάνα 6 μήνες τώρα κι τα ακουστικά στην αφή κολλάνε. Να έχει γίνει λέτε διαρροή από τα πλαϊνά όπου ήταν σφηνωμένο το δερμάτινο κάλλυμα;
Δοκίμασα να τα καθαρίσω με υγρό πανάκι, το εξωτερικό σκληρό μέρος εννοείται, το μαλακό ούτε που το άγγιξα μια και το δέρμα από μόνο του έχει ξεφτίσει χωρίς καν να τα χρησιμοποιώ και ούτε να τα έχω εκτεθειμένα στον ήλιο (αν παίζει κάποιο ρόλο, δε ξέρω).

Το δέρμα δε σώζεται. Τουλάχιστον μπορώ να καθαρισώ κάπως την κόλλα που έχει κάτσει πάνω?

υπαρχει δυνατοτητα αλλαγης earpads

η corsair μεχρι και οδηγιες πως να κανεις την αλλαγη εχει btw (οχι πως ειναι κατι δυσκολο)

Μου κάνει για πολυμερισμένο πλαστικό. Αν είναι αυτό, δεν καθαρίζεται. Στην καλύτερη να βελτιωθεί προσωρινά με κάνα σπρέι σιλικόνης.

@bald_killer : είναι αυτό που λέει ο @Chronomancy. Το έπαθα κι εγώ με τα δικά μου ακουστικά. Πλαστικά με επένδυση (αυτή με την απαλή αίσθηση όταν είναι καινούργια) και δερματίνες πολυμερίζονται με τον καιρό και, μετά, τα ακουστικά κολλάνε σα διάολοι από όπου κι αν τα πιάσεις.

Οι λύσεις είναι δύο:

1. Κάνεις τα ακουστικά βίδες, ψάχνεις για τα αντίστοιχα ανταλλακτικά pads και headband σε κάνα Αλί (και τρισαλί) και είσαι κομπλέ. Εγώ αυτό πήγα να κάνω με τα δικά μου, αλλά επειδή ήθελα να αλλάξω και headband, χρειαζόμουν κολλητήρι για ένα καλωδιάκι, οπότε τώρα είναι στο κουτί τους αποσυναρμολογημένα και, κάποια στιγμή, αν και όταν αγοράσω κολλητήρι και έχω όρεξη για πειραματισμούς, θα το μοντάρω.

2. Αγοράζεις καινούργια

Άλλαξα πέρσι και για τα ενσύρματα Audio Technica και για τα ασύρματα Sennheiser και pads και headband απο το γερμανικό Amazon, εύκολη διαδικασία και τώρα είναι σαν καινούργια.

@bald_killer : είναι αυτό που λέει ο @Chronomancy. Το έπαθα κι εγώ με τα δικά μου ακουστικά. Πλαστικά με επένδυση (αυτή με την απαλή αίσθηση όταν είναι καινούργια) και δερματίνες πολυμερίζονται με τον καιρό και, μετά, τα ακουστικά κολλάνε σα διάολοι από όπου κι αν τα πιάσεις.

Οι λύσεις είναι δύο:

1. Κάνεις τα ακουστικά βίδες, ψάχνεις για τα αντίστοιχα ανταλλακτικά pads και headband σε κάνα Αλί (και τρισαλί) και είσαι κομπλέ. Εγώ αυτό πήγα να κάνω με τα δικά μου, αλλά επειδή ήθελα να αλλάξω και headband, χρειαζόμουν κολλητήρι για ένα καλωδιάκι, οπότε τώρα είναι στο κουτί τους αποσυναρμολογημένα και, κάποια στιγμή, αν και όταν αγοράσω κολλητήρι και έχω όρεξη για πειραματισμούς, θα το μοντάρω.

2. Αγοράζεις καινούργια
Καλά όλα αυτά αλλά όταν τα πιάνω δε θέλω να αισθάνομαι την κόλλα στο εξωτερικό τους.

Μην τα πιάνεις 😛
Πάντως στο τιμόνι της μηχανής που είχα παρόμοιο θέμα με τα χερούλια, έκανα ένα καθάρισμα με wd40 που αφαίρεσε το εξωτερικό στρώμα και μετά εβδομαδιαία με σπρέι σιλικόνης, έχει ένα καλό η wurth για καλώδια κυρίως, με το οποίο το τιμόνι έγινε σαν καινούργιο.

Last edited:
Τι θα κάναμε ως ανθρωπότητα χωρίς wd40;
1000036253.png

έχει ένα καλό η with
Μήπως εννοείς würth;

Κάποτε στα χερούλια της μηχανής μου ζητάγαν κάποιο απίστευτο ποσό για αντικατάσταση των φθαρμένων και απλά έβαλα από πάνω θερμοσυστελλόμενα

Με έχει φάει ο κορέκτορας και η απροσεξία μου.
Ναι, Wurth ήθελα να γράψω.
Πλέον οτιδήποτε δεν επηρεάζει την ασφάλεια του οχήματος, σε μηχανή και αυτοκίνητο, παραγγέλλεται από τους Κινέζους σε ίδια ποιότητα και μισή, τουλάχιστον, τιμή.

Και με λίγο οινόπνευμα γίνεται η δουλειά.

Μάλλον Wuerth εννοούσες @Chronomancy
Πότε θα μάθεις γερμανικά;

@Dim Gian Bot είχα χρησιμοποιήσει ένα πανακι εξωτερικού καθαρισμού laptop, keyboard και παρεμφερή, στην αρχή δίνει λεία αφή αλλά μετά από λίγα λεπτά ξανά επιστρέφει

IMG_20260130_214708.jpg

Όπως βλέπετε και στην εικόνα τα παντς έχουν ξεφτυσει. Το εξωτερικό σκληρό μέρος είναι όμως που με ενοχλεί περισσότερο.

Αν δεν θες μικρόφωνο ή κάτι τύπου noise cancelling, θα πήγαινα εδώ.

Back