What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Κουλά πράγματα με wifi/VDSL

Joined
Nov 26, 2012
Messages
8,153
Hola, ακούστε πως πάει το θέμα, μέχρι πριν 3 μέρες είχα 50/5 VDSL της wind σπίτι και όλα ήταν καλά για τα τελευταία 2 χρόνια. Προχθές άρχισαν τα κουλά.

Έχουμε που λέτε συνήθως 4-5 συσκευές στο σπίτι να τραβάνε internet, όλες με wifi. Το λοιπόν, προχθές άρχισαν να πέφτουν ανά μερικά δευτερόλεπτα όλες τους, laptop, σταθεροί, κινητά, tablet, τίποτα δεν στέκεται συνδεδεμένο για περισσότερο από μισό λεπτό. Μπήκα ρούτερ έπαιξα με τα κανάλια λίγο, δεν άλλαξε κάτι.
Ε λέω θα χάλασε το ρούτερ το wifi του.

Μιλάω με τεχνικό τμήμα wind, το και το έκαναν δοκιμές λέει, μίλησα με 2-3 άτομα, οκ μου στέλνουν ένα νεότερο ρουτερ (είχα το technicolor, έστειλαν το huwai). Το βάζω σήμερα επάνω, α ωραία λέω έχει και 5Ghz wifi, συνδέω τα κινητά εκεί που είναι νεότερα και τους υπολογιστές στο 2.4Ghz. Για λίγο φάνηκαν όλα καλά, αλλά μετά πάλι τα ίδια.

Έχουν όλα κομπλέ γραμμή και την χάνουν μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Σκεφτείτε τώρα που τα γράφω αυτά έχουν περάσει 5 λεπτά και η σύνδεση πάει και έρχεται συνεχώς. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν χάνουν wifi εντελώς ή απλά το internet.
Μέσα από την σελίδα του router πάντως τις ασύρματες συσκευές τις δείχνει με χρόνο σύνδεσης κάτω από λεπτό πάντα, φαίνεται και εκεί ότι πέφτουν δηλαδή.

Πήρα χθες το βράδυ το καλώδιο και ένα λαπτοπάκι που έχω και έκατσα στη γραμμή επάνω, σαφώς πιο άνετη εμπειρία αλλά οι ταχύτητες πάνε και έρχονται. Μπαίνω speed test αν βάλω ΟΤΕ server όλα καλά, αν βάλω οτιδήποτε άλλο 3-4Μbps... μίλησα πάλι με τεχνική υποστήριξη, κάναμε το ένα, κάναμε το άλλο τίποτα. Σε κάποια φάση είδα λίγη βελτίωση στο speed test αλλά οι ασύρματες πάλι τα ίδια...

ΟΚ έχω απελπιστεί πλέον, στην σελίδα του ρουτερ όλα είναι τέλεια, ενώ δείχνει ότι χρονίζει 55/5.5.
Με τα πολλά θα έρθει τεχνικός να το δει κάποια στιγμή, αλλά είπα να ρωτήσω αν έχει τύχει κάτι τέτοιο σε κανέναν άλλον πρώτα, να ξέρω που έμπλεξα στα καλά καθόύμενα

Καμιά ιδέα τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;

Ακολουθεί το τι λέει το ρουτερ για την γραμμή

DSL synchronization status: Up
Connection status: Showtime
Upstream line rate (kbit/s): 5494
Downstream line rate (kbit/s): 54997
Maximum upstream rate (kbit/s): 52999
Maximum downstream rate (kbit/s): 90824
Upstream noise safety coefficient (dB): 31.0
Downstream noise safety coefficient (dB): 20.5
Line standard: G.993.5
Upstream line attenuation (dB): 2.1
Downstream line attenuation (dB): 3.6
Upstream output power (dBm): -10.3
Downstream output power (dBm): 9.6
 

Chris2756

Umber Hulk
Joined
Nov 17, 2020
Messages
754
50/5 VDSL της wind
μην λεμε κι οτι θελουμε, πληρωνεις 50αρα, δεν εχεις. πριν 3-4 μηνες παραπονεθηκα στη wind γιατι ειχα 6 με 7, απαντησαν οτι πρεπει ναμαι κι ευχαριστημενος. Τσαντιστηκα πηγα στην Βοντα και ειδα Θεου προσωπο. Καμια φορα πιανω κι 11 κατεβασμα εννοειται, ανεβασμα 0,7 0,8
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,180
μην λεμε κι οτι θελουμε, πληρωνεις 50αρα, δεν εχεις. πριν 3-4 μηνες παραπονεθηκα στη wind γιατι ειχα 6 με 7, απαντησαν οτι πρεπει ναμαι κι ευχαριστημενος. Τσαντιστηκα πηγα στην Βοντα και ειδα Θεου προσωπο. Καμια φορα πιανω κι 11 κατεβασμα εννοειται, ανεβασμα 0,7 0,8

Ανέβασμα 0.7-0.8 και κατέβασμα 11Mbit σε 50άρα γραμμή ;!;!;!;
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
11,569
Πέρα από το προφανές (αλλάζεις passwords σε router και wi-fi), μπες router και κλείσε το IPv6.


Restart το router.

Γιάντα 'ίνεται;
 
Joined
Nov 26, 2012
Messages
8,153
δεν έχω ασχοληθεί από όταν πόσταρα, ήρθε ο τεχνικός και το είδε το πρόβλημα και μου έστειλαν άλλο ένα router, ότι έχει θέμα το ρούτερ με το 2,4gh δηλαδή. Δεν το έχω βάλει ακόμα επάνω γιατί έχω πήξει με δουλειά, αλλά για κάποιο λόγο όλα φαίνονται κομπλέ τώρα.

Κοίτα να δεις που θα ζεσταινόταν το καφαο του ΟΤΕ στην γωνία εκείνες τις μέρες...
 

lelos kounelos

Ancient Red Dragon
Joined
Dec 9, 2012
Messages
10,327
Δεν το έχω βάλει ακόμα επάνω γιατί έχω πήξει με δουλειά, αλλά για κάποιο λόγο όλα φαίνονται κομπλέ τώρα.
Ο Nitro συνδεεται με το τσιπακι που εχει τοποθετησει κατω απο το δερμα στον δεικτη του δεξιου χεριου.
 

lelos kounelos

Ancient Red Dragon
Joined
Dec 9, 2012
Messages
10,327
εγω θελω σκρινσοτ με οτε σπιντεστ και το τσιπακι ταιριαζει καλυτερα στο μεσαιο δαχτυλο, ειδικα οταν κανεις πληρωμες.
εκανα ενα τεστακι χθες το βραδυ, το μοναδικο τεστ που περασα στην ζωη μου. δεν εμεινα και πολυ ευχαριστημενος, σαν παρακαλετο σεκς ηταν αλλα οχι πολυ παρακαλετο. Βασικα νομιζω οτι ειναι ΚΑΙ θεμα firefox, μαλλον πιεζει πολυ τα αρθριτικα του συστηματος.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
9,083
Όταν βάλαμε vdsl στο χωριό πιάναμε σταθερά 50. Μετά από κάποιο διάστημα άρχισε να πέφτει η ταχύτητα και όχι πολύ μετά από αυτό ξεκίνησε να τρώει σκλωματα το ρούτερ τα οποία έστρωναν μόνο με ρισετ κι αυτό όχι πάντα. εν τέλει έμαθα ότι αν συγχρονίζει κάτω από μία ταχύτητα δεν μπορεί να λειτουργήσει ως VDSL η γραμμή και καλό θα ήταν να επιστρέψω σε ADSL.
Είτε ήμουν με καλώδιο είτε ασύρματα, η αποσύνδεση ήταν δεδομένη. Εν τέλει κι αφού το δεύτερο ρούτερ αποδείχθηκε ανίκανο να λύσει το όποιο πρόβλημα μου, όλα σταμάτησαν διά μαγείας όταν έπεσε η προειδοποίηση ότι δεν θα πληρώσω τον λογαριασμό για μια υπηρεσία που δεν απολαμβάνω.
Ο τεχνικός με το βανακι μου είπε απέξω απέξω ότι κάποια παπαρια είχαν κάνει για να δώσουν παραπάνω γραμμές στο χωριό και γι'αυτό έπεσε η ταχύτητα αλλά όταν άρχισαν τα μαζικά παράπονα επέστρεψαν στον αρχικό σχεδιασμό.

Δεν ξέρω κατά πόσο σε βοήθησε, αλλά αν έχεις τρόπο να το ψάξεις ίσως βρεις κάτι.
Πλέον απολαμβάνω την εναέρια γραμμή μου στα 2 Mbps η οποία λειτουργεί και σαν ανεμοδουρα 😉
 

Chris2756

Umber Hulk
Joined
Nov 17, 2020
Messages
754
Ο τεχνικός με το βανακι μου είπε απέξω απέξω ότι κάποια παπαρια είχαν κάνει για να δώσουν παραπάνω γραμμές στο χωριό και γι'αυτό έπεσε η ταχύτητα αλλά όταν άρχισαν τα μαζικά παράπονα επέστρεψαν στον αρχικό σχεδιασμό.
Παγια τακτικη αυτη. Στην περιπτωση μου, καφαο στην γωνια του τετραγωνου, υπογεια μια γραμμη σε κουτι (διακλαδωτηρας?) στον τοιχο του διπλανου σπιτιου, απο εκει περνουμε τηλεφρωνο 4 σπιτια. Προς το παρον μονο εγω εχω ιντερνετ, αν βαλουν και οι αλλοι τρεις, μαλλον την βαψαμε
 
Top Bottom