What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Kung Flu: Κινέζικος Κορωνοϊός, Umbrella Corporation, Ήρθε το Τέλος

nitro912gr

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,758
Δεν διαφωνώ καθόλου, αλλά είμαι και υπέρ της πρόληψης και μετά από ότι μου διηγήθηκε καλός μου φίλος που το πέρασε αυτό το πράγμα στο UK, ΔΕΝ θέλω να φτάσω μέχρι το νοσοκομείο.
Τώρα αν 5 γίδια μέσα στα 100 τα γράφουν όλα στα παπάρια τους, όσο λίγα και αν είναι, είναι μεγάλο πρόβλημα. Η πρόληψη πάντα ήταν για μένα πρώτη. Γιατί οκ εγώ φοράω μάσκα, το γίδι που δεν φόρεσε έβηξε πάνω στο σακουλάκι με τα γαριδάκια που έπιασα μετά εγώ στο ΣΜ, όσο και να λούζομαι με αντισηπτικό οι πιθανότητες ανέβηκαν κατακόρυφα όταν το γίδι Α δεν έβαλε μάσκα.
 
Joined
Dec 9, 2012
Messages
8,433
Το αποτέλεσμα είναι η ανετοιμότητα που υπήρχε πριν την πανδημία να εξακολουθεί να υφίσταται. Ως πότε θα φταίει ο νιτρούλης προσωπικά επειδή δεν προσλήφθηκε π.χ. υγειονομικό προσωπικό ώστε να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που είναι δεδομένο ότι υπάρχουν? Δεν είναι ζήτημα μόνο μάσκας. Ο τελευταίος τροχός της αμάξης είναι αυτό.
Αληθεια ειναι αλλα ξεχναμε οτι ολα ειναι αλυσιδα. Ποσες προσληψεις πρεπει να γινουν για να καλυψουν αυτους που το σκανε απο τις καραντινες;
Μυστικο δεν ειναι οτι το συστημα υγειας, σε παγκοσμιο επιπεδο, ειναι πεδιο τσεκουρωματος γιατι καπιταλισμος/ιδιωτης να μας σωσει.
Παλι στον κοσμακη πεφτει το βαρος αλλα καλα κανει και πεφτει, αφου εχουμε γεμισει με ιντερνετικη γκρινια για τις μασκες αλλα δεν βγηκαν πολλοι να πουν οτι οσοι εδειραν το συστημα υγειας να πανε στα σπιτια τους.
 

tinapeis

Blackguard
Joined
Nov 29, 2015
Messages
1,400
Άρα συμφωνούμε ότι το πρόβλημα είναι ότι δεν ακούγονται οι φωνές που λένε "ως εδώ!"
 

Hank Chinnaski

Half-Ogre
Joined
Jan 22, 2020
Messages
429
Αν δηλαδή ο κόσμος, ο ίδιος κόσμος που τώρα αρνείται, έβλεπε το κράτος να κάνει σοβαρά βήματα (προσλήψεις προσωπικού στην δημόσια υγεία, αύξηση ΜΕΘ, προσλήψεις δασκάλων με σκοπό την μείωση του αριθμού των παιδιών ανά τάξη και κυρίως όχι αυτό το μπάχαλο που έγινε στον τουρισμό) θα φερόταν με τον ίδιο τρόπο πιστεύεις;

Εγώ νομίζω ότι αυτές οι λογικές των αρνητών γεννιώνται από την μπακαλίστικη αντιμετώπιση της κατάστασης (το κράτος σου λέει ότι έχουμε την πιο σοβαρή πανδημία των τελευταίων 100 ξερωγω ετών και θα την αντιμετωπίσουμε μόνο με μάσκες!) και αν δεν γεννιώνται από αυτήν σίγουρα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για την καλλιέργειά τους. Πώς να πειστεί ο άλλος ότι τα πράγματα είναι σοβαρά όταν βλέπει τους από πάνω να κωλοβαράνε;
 

nitro912gr

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,758
Ξύπνια που δεν φόραγε μάσκα στο ΣΜ, την είπε στην κοπέλα που έπιασε την κάρτα της από το μηχάνημα να της την δώσει... δε μπορώ...
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
15,226
Δεν διαφωνώ καθόλου, αλλά είμαι και υπέρ της πρόληψης
Δεν διαφωνούμε, το έγραψα και παραπάνω. Και για να είμαστε και πολύ πιο ακριβείς για το τι συμβαίνει στους χώρους εργασίας και το οφείλει να συμβαίνει κατ' επέκταση και στην κοινωνία.

1600260910180.png
1600260971325.png

Το παραπάνω είναι υποάρθρο του νόμου-ομπρέλας περί Health & Safety στη Μεγ. Βρετανία. Τι λέει αυτό που έχω δώσει έμφαση.

Ο προσωπικός εξοπλισμός προστασίας είναι απαραίτητος και πρέπει να χρησιμοποιείται ως ύστατη λύση εφόσον όλες οι υπόλοιπες ασφαλιστικές δικλείδες που μπορούν να περιορίσουν τον κίνδυνο έχουν εφαρμοστεί και δεν τον έχουν εξαλείψει. Με αντίστροφη διατύπωση, είναι η τελευταία λύση προστασίας, όχι η πρώτη γραμμή άμυνας. Θα φορέσουμε μασκούλα? ΝΑΙ. Έχει γίνει όμως διαχείριση για περιορισμό του κινδύνου διασποράς με ορθολογικό τρόπο και σωστός προγραμματισμός αντιμετώπισής της? Φυσικά και όχι. Άρα η μασκούλα είναι το τελευταίο πράγμα και αυτό εξωτερικεύει και ο κάθε αρνητής ψεκασμένος, ασχέτως αν το κάνει με το χειρότερο δυνατό τρόπο.

Λέει και κάτι άλλα πολύ ωραία για τις υποχρεώσεις του εργοδότη σε παροχή δωρεάν εξοπλισμού κτλ.
 

Dim Gian Bot

Blackguard
Joined
Apr 2, 2016
Messages
1,452
@Northlander : Νομίζω πως υπάρχει κάποια παρανόηση. Οι μάσκες (υφασμάτινες, χειρουργικές, κ.λπ.) ΔΕΝ είναι PPE.

Κάνε κλικ στο link κάτω από το "Coronavirus (COVID-19): update" στην αρχή της σελίδας και μετά εδώ.

Untitled.jpg

Επίσης εδώ θα βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες για τις μάσκες (υφασμάτινες και χειρουργικές). Ένα απόσπασμα:

Untitled1.jpg

Ακόμα και αν υπήρχε 1 ΜΕΘ για κάθε πιθανό ασθενή μιας χώρας και 1 δάσκαλος για κάθε π.χ. 5 μαθητές, η πρόληψη είναι πάντα το νούμερο 1. Όλα τα υπόλοιπα είναι για να τσακωνόμαστε και να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον.
 

Dim Gian Bot

Blackguard
Joined
Apr 2, 2016
Messages
1,452
Ζητείται χαμένο point. Όποιος το βρει, παρακαλώ να μου το επιστρέψει, γιατί δεν μπορώ να βλέπω τον Νορθ στενοχωρημένο. Ευχαριστώ.
 

Dim Gian Bot

Blackguard
Joined
Apr 2, 2016
Messages
1,452
Και ειρωνεία. Απέχω. :(
Δεν σε ειρωνεύτηκα, bot-o-πλάκα έκανα.

Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι έχασα από το σκεπτικό σου. Ανέπτυξες μια σκέψη στηρίζοντάς την πάνω σε κάτι που δεν αφορά (τελικά) τις μάσκες αλλά τον PPE. Ναι, συμφωνώ ότι το κράτος θα έπρεπε να είναι πιο οργανωμένο σε τέτοια θέματα, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πού έσφαλα και ποιο point έχασα. Αν δεν έχεις διάθεση να με διαφωτίσεις, no prob.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
15,226
Κόλλησες σε καθαρά φορμαλιστικό-νομικίστικο ζήτημα το πώς θα αποκαλέσουμε τη μάσκα και όχι ότι είναι κατ' ουσία: α) μέτρο πρόληψης διασποράς, β) μέτρο προστασίας.

Point: Σε έναν εργασιακό χώρο (τουλάχιστον στα χαρτιά) ο εργοδότης είναι κοινωνικά υπεύθυνος-υπόλογος απέναντι στους εργαζόμενούς για να τους παρέχει τα-πάντα-όλα ώστε να εξαφανίσει την ανάγκη του οποιουδήποτε ΡΡΕ (μπορούμε να το πούμε και διαφορετικά δεν έχει σημασία). Αν δεν μπορέσει να το κάνει αυτό, τότε δίνει και το HazMat suit.

Σε μία άκρως ασφαλή γενίκευση, με βάση την ηθική του καλού των μαζών πάντα, ένα κράτος οφείλει να κάνει κατ' αντιστοιχία τα ίδια. Μία ΜΕΘ ανά ασθενή δεν είναι πρόληψη -σαφέστατα- (και θα ήταν σπατάλη σε οποιοδήποτε σύστημα για να σε προλάβω), αλλά δάσκαλοι με λιγότερους μαθητές είναι. Ασχέτως αν σε φυσιολογικές συνθήκες και τα δύο εξυπηρετούν διαφορετικούς πρωταρχικούς στόχους (π.χ. βέλτιστη μεταλαμπάδευση γνώσης). Δεν μπορείς, με άλλα λόγια, να έχεις απογυμνώσει κάθε μηχανισμό στήριξης και πρόληψης, και μετά να κατηγορείς και να θέτεις ευθύνη πρόληψης σε αυτούς που δεν είχαν άμεση σχέση/ευθύνη με αυτήν την ανετοιμότητα (σχέση είχαν διότι είτε ψήφισαν, είτε δεν μίλησαν όταν έγινε αυτό).

Αν μη τι άλλο πιστεύω ότι τα είχα υπογραμμίσει κιόλας. :(
 
Joined
Dec 9, 2012
Messages
8,433
ένα κράτος οφείλει να κάνει
χωρις ιχνος *thumbs up* για την κυβερνηση/κυβερνησεις. Τις "μεγαλες" ειδησεις τις διαβαζω επειδη ειναι παντου αλλα τις μικρες ειδησεις τις κυνηγαω, επειδη εχουν μια ειλικρινεια. Μικρες ιστοριες και μικρες δηλωσεις. Πολυ παλια, καπου ειχα διαβασει για εναν θιασο του Γιωργου Μαρινου ο οποιος δεν πηγαινε και πολυ καλα.
Ο Μαρινος μαζεψε τους συνεργατες του για να παραπονεθει και εκανε την δηλωση. δεν γινεται να τα περιμενετε ολα απο μια αδερφη.
Νομιζω οτι δεν πολυ καλα με το θεμα κυβερνηση και την απαντηση του Βορειου.
 

nitro912gr

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,758
Να ρωτήσω κάτι, δεν έγιναν δωρεές και αγορές υποτίθεται για να έχουμε περισσότερες ΜΕΘ έτοιμες πριν το νέο κύμα;
Πως γέμισε το 60% με 69 διασωληνώσεις;
 
Joined
Nov 24, 2019
Messages
501
αυτο. θυμαμαι τον κικίλια να μιλαει για εναν αριθμο του στυλ 800 - 900 κατι τετοιο, που και καλα τις ειχαν δωρισει ιδιωτες και τονιζε με χαρα το ιδιωτες. τι συνεβη? δεν ειναι ακριβως κλειδιά να χαθουνε.

οταν εγραφε ο μαλαχτης οτι ερχεται δευτερο λοκνταουν οκτωβρη νοεμβρη μου λεγατε αποκλειεται λογω της οικονομιας. βρε, θα ζησει η οικονομια. θα μας ξαμολυσουνε 10 δεκεμβριου για να παμε στο τζαμπο και στον μουστακα και απ του αι γιαννιου και μετά, εχει ο θεος. θα εχει φυγει και το 2020, ολα καλα, ολα ανθηρα.
 

Chronomancy

Moderator
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
7,974
Διαβάζω για τους μεσογειακούς κυκλώνες και διαπιστώνω ότι εν τέλει δεν είναι και τόσο σπανιοι όσο μας λένε. Τα βάζω κάτω και το πράγμα φαίνεται πολύ ύποπτο. Μάλλον για να καλύψουν άλλα προβλήματα.
Πρώτοι εδώ διαβάσατε ότι ο Ιανός είναι φτιαχτός για να πουλήσουν ομπρέλες με μικροτσίπ το οποίο ενεργοποιείται από τους κεραυνούς.
Κανένα παιδί με ομπρελινο στο σχολείο
Παξός και ξερός, ομπρελινο, παγουρινο, όλα μια συνομωσία της κυβέρνησης κάμερα στον Χαρδαλιά
Χρονομασυ άουτ
 
Last edited:
Top Bottom