What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Lord of the Rings: The Rings of Power

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,665
imagine unironically Rings of Power εν έτει 2023
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,958
Ο πατέρας της που κουτσάθηκε κάτασπρος ήταν οπότε μάλλον μητριά; Αν και δε θυμάμαι να λένε κάτι. Επίσης τι ωραία κοινωνία που είχαν φτιάξει τα harfoots. Αρκεί να μην μείνεις πίσω. Τότε σε παρατάνε στη μοίρα σου να ψοφήσεις. Τι γλυκά....

Επειδή το βλέπω αυτές τις μέρες (επέμενε ο ΠΕ και υποχώρησα, άλλωστε μια περιέργεια την είχα), σε μια φάση αναφέρει ο μπαμπάς Χάρφουτ ότι έχασε την πρώτη γυναίκα του και τον έπιασε απελπισία, μέχρι μου αντίκρισε την τωρινή γυναίκα του και ξαναβγήκε ο ήλιος. Οπότε μια εξήγηση είναι ότι η Νόρι προέρχεται από τον πρώτο του γάμο και μια άλλη ότι απλά τα γονίδια στον κόσμο του LoTR (ή συγκεκριμένα των harfoots) δεν λειτουργούν όπως στον δικό μας. Από τη μια sure why not, από την άλλη προσωπικά μου αρέσει να διατηρούνται κάποιοι "κανόνες" του πραγματικού κόσμου, (όπως συμβαίνει αντίστοιχα με νόμους της φυσικής που γενικά ακολουθούνται), ώστε να είναι ευκολότερη η είσοδος του θεατή στον εκάστοτε κόσμο. Oh well.

Τώρα στο δια ταύτα, η σειρά όντως βλέπεται, δεν είναι δηλαδή εντελώς για πέταμα αλλά δεν είναι και αυτό που θα μπορούσε/θα θέλαμε να είναι. Το γράψιμο γενικά είναι αναιμικό, οι επικές/δραματικές/κωμικές νότες είναι ξενέρωτες στο σύνολό τους και δεν σου σηκώνεται η τρίχα όσο κι αν προσπαθούν η ατμοσφαιρική μουσική και τα καλοφτιαγμένα visuals. Το κάστ, όπως είπε κι ο BB, είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι επιλέχθηκε αμιγώς αξιοκρατικά. Οι περισσότεροι είναι είτε κατώτεροι των περιστάσεων, είτε σοκαριστικά αντιπαθητικοί (π.χ Galadriel). Έχουν κάνει και μια προσπάθεια να προσθέσουν λίγο πιο "μοντέρνα" στοιχεία στη συνταγή, κυρίως από Game of Thrones, αλλά δεν έχουν τα skills να τα υποστηρίξουν και το αποτέλεσμα βγαίνει αμήχανο και flat. Η σκηνή με την καλπάζουσα Galadriel εύκολα ό,τι πιο cringe είδα μετά την ιπτάμενη Leia. Γενικά η αρκετά συχνή χρήση του slow-mo στη σειρά είναι ένα μεγάλο "γιατί".

Τρία επεισόδια έμειναν. Ως τώρα πάει για 5-6/10.
 
Last edited:

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,473
5-6 στα 10; πολύ ελαστικό σε βρίσκω, ειδικά από την στιγμή που συμφωνώ με το review σου ίσως και 100%.

Το 5-6 είναι βαθμολογία που εμένα προσωπικά με κάνει να πιστεύω ότι είναι μια αξιοπρεπέστατη σειρά. Το Rings of Power δεν είναι :p
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,958
Τέλος η πρώτη σεζόν. Εντάξει, υπήρχε μια γερή δόση cringe εκεί στα τελευταία επεισόδια με τα τρομερά pLoT tWiStS και το ποιος είναι ποιος, ενώ και το lore (που ομολογουμένως δεν το γνωρίζω σε βάθος) νομίζω δεν βρίσκεται στις προτεραιότητες των δημιουργών.

Σταθερά αρνητική παρουσία η Galadriel, όχι απλά δεν διαθέτει το μυστήριο και την αρχοντιά της Blanchett, αλλά οι δημιουργοί έχουν μπερδέψει το ανεξάρτητο πνεύμα με την αυθάδεια και την αλαζονεία, περιμένοντας το twitter να τους υπερασπιστεί επειδή είναι γυναίκα, stunning & brave.
Ευτυχώς υπάρχει ο Durin και το σώζει κάπως, τόσο σαν ερμηνεία, όσο και σαν χαρακτήρας γενικότερα. Άντε να βάλω και τον καπετάνιο, τον πατέρα του ISILDUUUUUR που τραβάει τίμιο κουπί.

Θα το αφήσω στο 5. Ναι, είναι πολύ κατώτερο των περιστάσεων, αλλά τα σκηνικά δίνουν αρκετούς πόντους στο όλο θέαμα.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,268
Εκεί γίνονται τα γυρίσματα για τη νεράιδα και το παλικάρι 2η σεζόν του Rings of Power...
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,797
Ή μπορεί να μένουν μόνο Σαύρες Νεο-Σουφρακέτες.

maxresdefault.jpg
 
Top Bottom