Oscars 2013

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

kingslayer

Half-Ogre
δεν ξερω ποιους ενδιαφερει αλλα o Christopher Waltz του Django το πηρε το αγαλματακι, αλλα καλυτερη ταινια ήθελα Λινοκλν (παντως αξιζε πολυ στον DeLuis)

Προσωπικά δεν έχω δει τις ταινίες ακόμη,αλλά μου φαίνεται μεγάλη αδικία το ότι δεν ήταν υποψήφιος για σκηνοθεσία ο Άφλεκ.Είναι από τις ελάχιστες φορές που ο σκηνοθέτης μιας ταινίας που είναι υποψήφια και φαβορί για ταινία της χρονιάς δεν είναι υποψήφιος.

Πέρα από αυτό,μου τη σπάει που τα όσκαρ Α΄ αντρικού δίνονται συνήθως σε τόσο κλισέ ερμηνείες.Όταν παίζει κάποια μεγάλη ιστορική προσωπικότητα (το κατά πόσο ο Λίνκολν είναι τέτοια είναι άλλο θέμα) ή άτομο με ειδικές ανάγκες,το όσκαρ πάει κατά 99% εκεί.Έλεος.Προσωπικά θεωρώ τον Daniel Day Lewis καλό ηθοποιό (είναι πλέον ο πιο αναγνωρισμένος ηθοποιός όλων των εποχών από την Ακαδημία με 3 βραβεία Α΄ ρόλου),αλλά προσωπικά μου αρέσουν περισσότερο οι μη οσκαρικές του ερμηνείες (Gangs of New York,Last of the Mohicans,In the Name of the Father κτλ.).

Από εκεί και πέρα,δικαίωση για τη Lawrence που θα είχε πάρει το αγαλματάκι 2 χρόνια νωρίτερα αν δεν υπήρχε η ερμηνεία της Πόρτμαν στο Μαύρο Κύκνο.

Ο Χάνεκε,δυστυχώς,μάλλον θα συνεχίσει να σνομπάρεται από την Ακαδημία (όχι πως το νοιάζει βέβαια).

Κατά τα άλλα,αναμενόμενα τα βραβεία και πιο δίκαια από άλλες χρονιές.

ραζ

γιατι λες οτι σνομπαρουν το χανεκε?
και υποψηφιος για καλυτερος σκηνοθετης και το amour πηρε το οσκαρ ξενογλωσσης ταινιας

Το λέω επειδή έχει τόσα χρόνια καριέρα και είναι κατά κοινή ομολογία πολύ καλός σκηνοθέτης και παρόλα αυτά οι πρώτες υποψηφιότητές του ήταν φέτος.Δεν ξέρω αν άξιζε το όσκαρ σκηνοθεσίας φέτος,αλλά σκεφτόμουν (είχα κρυφή ελπίδα βασικά) ότι αφού ο Άφλεκ δεν ήταν καν υποψήφιος,ίσως το δίνανε στο Χάνεκε,για αναγνώριση του συνολικού του έργου,αλλά μπα.

EDIT:Πιστεύω πως αν υπήρχε άλλη αξιόλογη ξενόγλωσση ταινία δε θα κέρδιζε το Amour.Συμβαίνει συχνά να μην αναγνωρίζουν τα όσκαρ κάποιους δημιουργούς.

Ειχανε και show τα Όσκαρ :trollface:

Back