Παιχνίδια που λατρέψατε, αλλά τώρα είναι ανυπόφορα.

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

nitro912gr

Tarrasque
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,003
Δεν είναι στιγμές που επιστρέφετε να παίξετε κάποιο παλιότερο παιχνίδι που καραγουστάρατε και ξαφνικά το βρίσκετε εντελώς ανυπόφορο; <br><br>Θυμάμαι το είχα πάθει παλιά με το Tiberian Sun και τώρα έβαλα να παίξω civ4 μετά από καιρό με το 5 και θυμήθηκα τι παπαριά ήταν οι μάχες όπου σου ερχόταν ένας στρατός που ήταν ξέρω εγώ 100 μονάδες αλλά έπιαναν και οι 100 ένα tile και φαινόταν ότι είναι 10 πχ... και σε έλιωνε για πλάκα, χωρίς την δυνατότητα να παίξεις στρατηγικά, απλά ο μεγαλύτερος στρατός κέρδιζε, end of story...
 
Άλλες εποχές, διαφορετικά μέτρα και σταθμά, απείρως περισσότερος ελεύθερος χρόνος...δεν υπάρχει σύγκριση, πραγματικά.
 
Warcraft 2 και 3, Battle for Middle Earth 1+2, μου φαίνονται πια πολύ slow-paced τα skirmish, άσε που χάνω στο Normal ενώ παλιά έδερνα και στο Insane.<br>Zelda games γενικά, φαντάζουν περισσότερο σαν βασανιστήρια πλέον με μερικά καλά cutscenes.<br>JRPGs, repetitive και με τρελό grinding. Πλέον παρατάω π.χ. την Pokemon Blue στη γέφυρα πάνω από Cerulean.<br>Devil May Cry ή Bloodrayne, mindless button mashing, προτιμώ να βλέπω cutscenes σε youtube.<br>
 
Το Sacred το πρωτο. Πανω απο 500 ωρες για πλακα οταν βγηκε. Τωρα δε μπορω να προχωρησω παραπνω απο 1 ωρα.
 
Τοmb Raider 1-5, Mortal Kombat 1-3 μου φαίνονται πολύ ξεπερασμένα πλέον ενώ είχα άπειρες ώρες κάποτε. Αλλά ΟΚ γενικότερα κάποια games πρέπει να τα σεβόμαστε γι&#039;αυτό που ήταν και αυτό που πρόσφεραν για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Ειδικά δε αν παίζει κάποιος παλιό παιχνίδι για πρώτη φορά δεν είναι δίκαιο να το κρίνει με τα τωρινά δεδομένα.
 
παίζουν πολλά ρολο τωρα πια. αμφιβάλω αν μπορώ να παιξω τα πρώτα resident evil με τον χειρισμό που είχαν.
 
<blockquote><br>Τοmb Raider 1-5, Mortal Kombat 1-3 μου φαίνονται πολύ ξεπερασμένα πλέον ενώ είχα άπειρες ώρες κάποτε. Αλλά ΟΚ γενικότερα κάποια games πρέπει να τα σεβόμαστε γι&#039;αυτό που ήταν και αυτό που πρόσφεραν για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Ειδικά δε αν παίζει κάποιος παλιό παιχνίδι για πρώτη φορά δεν είναι δίκαιο να το κρίνει με τα τωρινά δεδομένα.<br></blockquote><br>Θα έρθω λίγο αντίθετος σε αυτό, και ειδικά αν γράφει κάποιος review. Πρέπει να υπολογίζεται η ικανότητα ενός παιχνιδιού να σταθεί και σήμερα στο ύψος του. Παράδειγμα, πολλοί λεν ότι το Fallout 1 δε παίζεται σήμερα. Ε ο VforTheofilis το τερμάτισε <span style="font-size:8pt">το 99% με walkthrough</span> και νομίζω χωρίς πολλά mods, για να "νιώσει" την εμπειρία του μανίσιου, ας με διορθώσει αν θέλει.
 
Η απάντηση μάλλον είναι ότι εμείς μεγαλώνουμε και γινόμαστε ολίγον τι ανυπόφοροι προς κάτι παλαιό που είχε μειονεκτήματα αλλά τότε ήτανε πταίσματα στα νεανικά μάτια μας και που με τα χρόνια τα νέα games έχουνε διορθώσει πολλά σε όλους τους τομείς των σημερινών games.
 
Sid Meier&#039;s Alpha Centauri. Κορυφαίο για την εποχή του αλλά το gameplay είναι καταραμένο να μεινει, δυστυχώς, σε αυτή την εποχή.
 
<blockquote><br>Θα έρθω λίγο αντίθετος σε αυτό, και ειδικά αν γράφει κάποιος review. Πρέπει να υπολογίζεται η ικανότητα ενός παιχνιδιού να σταθεί και σήμερα στο ύψος του. Παράδειγμα, πολλοί λεν ότι το Fallout 1 δε παίζεται σήμερα. Ε ο VforTheofilis το τερμάτισε <span style="font-size:8pt">το 99% με walkthrough</span> και νομίζω χωρίς πολλά mods, για να "νιώσει" την εμπειρία του μανίσιου, ας με διορθώσει αν θέλει.<br></blockquote><br><br>Δεν διαφωνώ καθόλου σε αυτό. Οταν μια περίοδο έγραφα reviews εγώ το υπολόγιζα αυτό. Και το fallout που λες προσωπικά η αίσθηση που μου έδωσε όταν το έβαλα μετά από τόσα χρόνια μου έβγαζε ένα feeling πως ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του. Τόσο μπροστά μάλιστα που εγώ τότε δεν ήμουν έτοιμος γι&#039;αυτό και δεν το είχα συνεχίσει.  :pP<br>Εποχή Λυκείου μιλάω δεν θυμάμαι ακριβώς πότε 2000-2002 κάπου εκεί
 
Οταν καλομαθεις στο 2017 το 2000 φανταζει πρωτογονο και κακο. Υπαρχει και συμβαινει. Αλλαζουν και τα γουστα.
 
<blockquote>Η απάντηση μάλλον είναι ότι εμείς μεγαλώνουμε και γινόμαστε ολίγον τι ανυπόφοροι προς κάτι παλαιό που είχε MEIONEKTΗMATA αλλά τότε ήτανε πταίσματα στα νεανικά μάτια μας και που με τα χρόνια τα νέα games έχουνε ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ πολλά σε όλους τους τομείς των σημερινών games.</blockquote><br><img src="http://az616578.vo.msecnd.net/files/2016/11/06/636139907582471727-1468447166_maxresdefault.jpg" alt="636139907582471727-1468447166_maxresdefault.jpg" class="bbcode_img" /><br><br>
 
Τα video-games, ως εξελισσόμενο είδος, έχουν αναπόδραστα μερικούς εκπροσώπους δέσμιους των τεχνικών συγκυριών της εποχής κυκλοφορίας τους. Μπορεί το Half Life 2 φερ&#039; ειπείν, όταν κυκλοφόρησε το μακρινό 2004 να ήταν η απόλυτη επανάσταση για τα δεδομένα των "σκεπτόμενων" FPS, αλλά πλέον φαντάζει ένα εντελώς μέτριο παιχνίδι της σειράς.<br><br>Όπως και να έχει. Το Wild Hunt ήρθε για να δείξει το μέλλον και πως θα πρέπει να είναι ΟΛΑ τα παιχνίδια (τουλάχιστον τα ΑΑΑ από εδώ και στο εξής). Ίσως το μοναδικό είδος που "παλιώνει" με αξιοπρέπεια να είναι τα point and click adventure games, τα οποία σαφώς επωφελούνται από τα remasters (προσεχώς παρουσίαση του Full Throttle Remastered και τα γκάζια τέρμα) αλλά και στην αυθεντική "παλιά" μορφή τους, στέκουν άνετα.
 
<blockquote>Τα video-games, ως εξελισσόμενο είδος, έχουν αναπόδραστα μερικούς εκπροσώπους δέσμιους των τεχνικών συγκυριών της εποχής κυκλοφορίας τους. Μπορεί το Half Life 2 φερ&#039; ειπείν, όταν κυκλοφόρησε το μακρινό 2004 να ήταν η απόλυτη επανάσταση για τα δεδομένα των "σκεπτόμενων" FPS, αλλά πλέον φαντάζει ένα εντελώς μέτριο παιχνίδι της σειράς.<br>  </blockquote><br><br>to half life 2 ηταν μετριο απο τοτε που κυκλοφορησε,το 1 half life εφερε την επανασταση στα FPS.<br><br><blockquote>Όπως και να έχει. Το Wild Hunt ήρθε για να δείξει το μέλλον και πως θα πρέπει να είναι ΟΛΑ τα παιχνίδια (τουλάχιστον τα ΑΑΑ από εδώ και στο εξής).</blockquote><br><br>εξαιρετικα ζοφερο το μελλον αν υπαρχουν μονο ιντερακτιβ ταινιες με καλο γραψιμο και στησιμο κοσμου αλλα απιστευτα τρας gameplay μηχανισμους.
 
Ο κύριος Γκερμάνικος με συνοπτικές διαδικασίες να πεταχθεί εις την πυρά παρακαλώ.<br><br>Βλασφημίες κατά του Μέγιστου των Παιγνίων είναι καταφανές τρόλινκ (sic) και θα τιμωρούνται αναλόγως!
 
<blockquote><br>Zelda games γενικά, φαντάζουν περισσότερο σαν βασανιστήρια πλέον με μερικά καλά cutscenes.<br></blockquote><br><br>Eξαίρεσε τα top-down παλιά Zelda ή γενικότερα ΠΑΡ&#039;ΤΟ ΠΙΣΩ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΕ.<br><br>Κάθε λογής Football sim, με εξαίρεση modes τύπου Become a Legend. Από το Fifa 99 κι έπειτα.
 
το λεβελ σκειιλινγκ στα τερατα και στον εξοπλισμο ειναι απιστευτα ανοητο για να χρησιμοποιησω εναν επιεικη ορο,τα παντα μπλανταζαρουν στο λεβελ σου και δεν υπαρχει ουσιαστικο progression,πχ οταν φτακεις μεγαλο λεβελ να ριχνεις μια σφαλιαρα και να πεφτουν τα τερατα που σε τυρανουσαν οταν ησουν νεος και αμαθος.το συνεχες respawning των οχθρων ηταν immersion breaking για μενα(και ολες τις ωρες ανεξαρτητως μερας/νυχτας οπως ηταν στο 1),θυμαμαι τον royal hunter απο το 1 να λεει οτι ο πληθυσμος των τερατων εχει μικρυνει και οι γουιτσορες δεν χρειαζονται πλεον οσο στο παρελθον,και εσυ σφαζεις λεγεωνες ολοκληρες απο drowners στο 3(οι drowners ειναι εγκληματιες που εκτελεστηκαν-χωρικοι που πνιγηκαν και τα πτωματα τους κατεληξαν στον πατο και εγιναν drowners).<br>θα μπορουσαν να κανουν οτι και στα gothic 1-2,λιγα τερατα αλλα δυσκολες μαχες αλλα υποθετω οι περισοτεροι γουσταρουν να μαζευουν λουλουδια και στιμ ατσιβμεντς.
 
Αναπηρία βλέπω.<br><br>Λοιπόν για να το πούμε απλά:<br><br>Half-Life 1 : Επανάσταση στα FPS, γιατί έβαλε γαμάτο story.<br>Half-Life 2 : Επανάσταση στα FPS (και γενικότερα τα video games), γιατί έθεσε όρισε τα physics riddles, τα οποία μπορεί να υπήρχαν με μια μορφή στα adventures η και σε άλλους FPS τίτλους, αλλά πολύ πιο "άψυχα".<br>Είναι αλήθεια όμως πως το 2, το ψιλοβαριέσαι προς το τέλος (αν και το παρατήρησα στο 6ο-7ο playthrough.<br><br>Τώρα για Tomb Raider δεν ξέρω τι λέτε. Έπαιξα το Tomb Raider 2 πριν 2 χρόνια ξανά (γιατί ήθελα να το τερματίσω χωρίς κωδικούς που το χα παίξει 1998) και το φχαριστήθηκα. Δηλαδή δεν το παράτησα, όπως π.χ. βαρέθηκα το Fallout 1 (1ο playthrough to 2012) που το παράτησα επειδή βαριόμουνα το grinding στα deathclaws για να πάρω παραπάνω λέβελς.
 
<blockquote><br>,θυμαμαι τον royal hunter απο το 1 να λεει οτι ο πληθυσμος των τερατων εχει μικρυνει και οι γουιτσορες δεν χρειαζονται πλεον οσο στο παρελθον,και εσυ σφαζεις λεγεωνες ολοκληρες απο drowners<br></blockquote><br><br>Εδώ έπιασες το immersion breaking στα περισσότερα rpg. Από την μια πόλη στην άλλη πας να ταξιδέψεις και σου την πέφτουν μιλούνια από τέρατα. Πως στο καλό ταξιδεύουν οι χωρικοί;;; Κάποιοι υποστηρίζουν ότι με καραβάνι δεν τολμάνε τα τέρατα να επιτεθούν επειδή βλέπουν μεγάλο αριθμό. Οκ. Αλλά δεν γίνεται συνέχεια να είναι οι άνθρωποι σε κοπάδι. Στα χωράφια πχ πως πάνε;
 
Back
Top