What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Παιδικό Raspberry Pi

Hank

Mind-flayer
Sign me up! Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice Fighting stocism with stoicism
Joined
Jan 22, 2020
Messages
1,889
Σκέφτομαι να πάρω ένα Raspberry Pi 400 για διάφορες χρήσεις, μία εξ αυτών και η κύρια χρήση του να είναι για την μεγάλη μου κόρη που είναι έξι χρονών. Ήθελα, αν μπορείτε να μου πείτε αν υπάρχει τρόπος να στήσω μία παιδική διανομή linux, παιδική εννοώ να έχει περιορισμούς στην πρόσβαση στο internet όπως έχουν τα Windows και τι παιχνίδια θα μπορεί να παίζει στο Raspberry. Ναι το ξέρω ότι δεν θα τρέχει Assassin's creed, αλλά υπάρχει περίπτωση να τρέχει σύγχρονα παιχνίδια ή μέχρι retropi?

Θα υπάρχει κάποιος περιορισμός στην χρήση του για τηλεεκπαίδευση (Webex) και κάποιες ιστοσελίδες ή σε όλα αυτά θα πάει κανονικά;
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,694
εννοώ να έχει περιορισμούς στην πρόσβαση στο internet
ναι γίνεται, δεν ξέρω καθόλου πώς, αλλά ξέρω ότι γίνεται. Πάντως η γνώμη μου είναι ότι τέτοιοι περιορισμοί σαν βοήθεια είναι ευπρόσδεκτοι, αλλά ως εκεί, δεν θεωρώ σωστό να το βλέπουμε σαν στοιχείο ασφάλειας.
και τι παιχνίδια θα μπορεί να παίζει στο Raspberry.
Το Raspberry έχει ARM επεξεργαστή που σημαίνει ότι είναι ασύμβατο με την intel/amd αρχιτεκτονική που υποστηρίζουν τα παιχνίδια στο steam ή γενικά τα περισσότερα σύγχρονα παιχνίδια. Αυτό σημαίνει ότι περιορίζεσαι σε ελεύθερα παιχνίδια και εξομοιωτές, το οποίο παραμένει ένα τεράστιο πλήθος παιχνιδιών (αλλά όχι το αμέτρητο πλήθος που παίζει σε λίνουξ σε x86_64 αρχιτεκτονική που μεταφράζεται σε μεγάλο ποσοστό από τα windows παιχνίδια).

Ειδικά το retropie φυσικά και υποστηρίζει pi400.

Θα υπάρχει κάποιος περιορισμός στην χρήση του για τηλεεκπαίδευση (Webex) και κάποιες ιστοσελίδες ή σε όλα αυτά θα πάει κανονικά;
Δυστυχώς θα πρέπει να το δεις στην πράξη, αλλά πιθανότατα δουλεύει για αυτά που θες.

Γενικά στο λίνουξ παίζει κανονικότατα το zoom και οι περισσότερες πλατφόρμες. Ειδικά για το webex δεν υποστηρίζεται η εφαρμογή, οπότε αυτό το ξεχνάς, αλλά παίζει κανονικότατα στο browser το οποίο είναι αρκετό για τις ανάγκες, παρακολούθηση, μικρόφωνο, τσατ δουλεύουν. Ειδικά στο rasberry δεν ξέρω γιατί είναι ARM και όχι intel/amd αλλά είχα διαβάσει ότι υποστηρίζει zoom και δεν υπάρχει κάποιος λόγος να περιμένει κανείς κάτι διαφορετικό από την browser έκδοση webex.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,694
ξέχασα να αναφέρω, ένα διάσημο παιχνίδι που αν και όχι ελεύθερο έχει έκδοση για raspberry pi: minecraft.
 
Last edited:

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Πολυ ενδιαφερον μηχανακι δειχνει. Αν μπορει να προσφερει την απαραιτητη ασφαλεια, οτι καλλιτερο για παιδια κι οχι μονο. Και οικονομικοτατο.
Θενκς Λουσινος για τις λεπτομερειες
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,694
To adguard που όσο κατάλαβα θεωρείται το πιο καλό για την δουλειά έχει έκδοση και για raspberry pi.


Εκτός από το adguard υπάρχουν βεβαίως και πολλές άλλες επιλογές που επίσης δουλεύουν, απλά εγώ δεν έχω κοιτάξει τίποτα τέτοιο.
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Το AdGuard Home δεν το ξέρω. Μάλλον GUI για τον DNS τους.
Τον DNS τον χρησιμοποιώ στο router για να κόβει πράγματα σε όλες τις συσκευές (μέχρι να δεήσω να στήσω pi-hole). Δεν είναι φυσικά ublock origin, αλλά κάνει δουλίτσα στις συσκευές που δεν μπορεί να μπει το ublock.
 
Top Bottom