Πού βαδίζουν οι διαδικτυακές επαφές πλέον;

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Νιώθω ότι η ταχεία ανάπτυξη του διαδικτύου παρά τα οφέλη έχει απομονώσει τον κόσμο. Εμείς οι παλιοί που είχαμε προλάβει το διαδίκτυο στα γεννοφάσκια του και αλωνίζαμε στο mIRC δεν είχαμε ιδέα ότι ήμασταν η πρωτοπορία σε κάτι κοσμοϊστορικό. Παρόλα αυτά δεν μπορώ παρά να θλίβομαι για την κατάσταση που έχει περιέλθει η ανθρώπινη κοινωνία πλέον. Πάμε από την αρχή:

Τελείωσε το mIRC όπου τα μεταμεσονύκτια διαδικτυακά μας καφενεία, έδωσαν τόπο σε καθιερωμένα στέκια-αγορές (forum). Το forum έδινε ταυτότητα και αποκούμπι σε μία κοινότητα σε αντίθεση με το "ατομικό" Messenger που έτρεχε παράλληλα εκείνη τη χρυσή εποχή των early-00s, και ήταν περισσότερο text chat στο PC. Με την έλευση του Discord (mIRC 2.0) και των social media πλέον η έννοια της κοινότητας έχει μεταβεί στο brand και πήγαμε πάλι στο "ατομικό" μοντέλο. Λάικ και αντίχειρας-πάνω. Είπαμε να γεμίσουμε με φατσούλες το forum εδώ αλλά η νοοτροπία είναι η ίδια. Από kunena στην παλέτα σε πλήρη ντισκορτοποίηση επί της ουσίας. Πείτε το forumικό discord.

Μήπως πρέπει να σταματήσουμε τις πλάκες και να γυρίσουμε στις παλιές, καλές εποχές των Geocities? Μήπως να βάλουμε και ένα plugin που να φορτώνει τη σελίδα σαν να είναι ο χρήστης σε 56Κ dial-up? /discuss

Με θλίβει ιδιαίτερα που η νέα γενιά αντί να δημιουργήσει κάποιον pen-pal και να αρπάξει ένα στυλό, να αρχίσει να γράφει και να καλλιγράφει στέλνει απλώς email. Σκεφτείτε πόσες Emily Dickinson (ανεξαρτήτως gender, δεν κρίνουμε) έχουμε χάσει μόνο και μόνο από την έλευση του διαδικτύου...

Last edited:
Εγώ θα προσθέσω μια σίγουρα αντιδημοφιλή άποψη, αλλά πρέπει να τα πω: ακόμα και αυτά που βλέπουμε ως υγιή χρόνια διαδικτυακής καυλάντας κοινωνικοποίησης στο mIRC, πιστεύοντας ότι είμαστε λίγο επαναστάτες, λίγο πιονέροι σε αχαρτογράφητα νερά που οι γονείς μας ούτε να φανταστούν, πόσο μάλλον να καταλάβουν, μπορούσαν, τελικά μας έκαναν κακό. Και ατομικά, και ως κοινωνία.

Τι νιώσαμε εμείς από την αγωνία αυτού που έριχνε πετραδάκια στο παραθύρι της καλής του, μην τυχόν και ανοίξει ο μπάρμπας της; Η ξεγάνωτη κούτρα μας νόμιζε ότι περνάει μεγάλα ζόρια επειδή άργησε πέντε λεπτά η Μαιρούλα ή ο Κωστάκης να ανταναπαντήσει στην αναπάντητη, και πιστέψαμε ότι κάτι καταλάβαμε από μαράζι και καημό. Για αυτό έχουμε τα χάλια που έχουμε σήμερα, με νέους ανθρώπους να βγαίνουν ραντεβού και να χαζεύουν παρέα το τάμπλετ - ούτε καν το ίδιο, ο καθένας το δικό του - αντί να χαμουρεύονται.

Στα παιδιά μου δεν θα επιτρέψω πρόσβαση στο διαδίκτυο πριν φάνε την πρώτη τους χυλόπιτα live, κοιτώντας το αντικείμενο του πόθου στα μάτια ενώ αυτό παλεύει να μην βάλει τα γέλια με το γιωτιλίκι τους. Αφού φτιάξουν χαρακτήρα με ένα εμβόλιο πραγματικής ζωής, μετά ας φτιάξουν και tik tok account άμα θέλουν.

Well played Σατανάδες, χτυπιέμαι πάνω στο πληκτρολόγιο σαν το χταπόδι από τα γέλια.

Παύλο μου, ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ γι'αυτό το έξοχο νήμα, το οποίο εκφράζει και απηχεί κάποιους πρόσφατους -μετεμβολιαστικούς-προβληματισμούς μου. Πιστεύω πως ένα γενικότερο demake της σελίδας -αλλά μη γελιόμαστε και ολόκληρου του Διαδικτύου- θα ωφελήσει τα μέγιστα. Θα μας φέρει πιο κοντά.

Αν έχεις παίξει "κότσια" τι να το κάνεις το τάβλι? Νεοχιπστερικες μλκς

Τι μου θυμισες ρε μπαγασα. Ποσα γκομενακια εβγαλα στο mIRC, ολες κουτσες και χοντρες και τα βραδια ψηναμε τα modem των ανυποψιαστων με nuke. Εαν με ψαχνεται απο τοτε, με βρηκατε.
Τα πρωτα μου hacking βηματα εγιναν στο mIRC οπου εμαθα τι ειναι η IP και πως την ψαρευουμε για να σκορπισουμε τον ολεθρο.
Αν αφησουμε τους ρομαντισμους στην ακρη θα δουμε οτι οι "περιπτωσεις" ανθρωπων στο internet δεν εχουν αλλαξει και πολυ.
Επαιζε και το ICQ.

Στα παιδιά μου δεν θα επιτρέψω πρόσβαση στο διαδίκτυο πριν φάνε την πρώτη τους χυλόπιτα live,
το ιδιο σχεδιο εχω και εγω. Αυτο που συμβαινει ειναι οτι οι προηγουμενοι γονεις ανακαλυψαν οτι το ταμπλετ κανει τα μωρα να βγαζουν τον σκασμο. Τα μωρα μεγαλωσαν με ταμπλετ/κινητο και οχι με γονεις και ετσι, σημερα, ζουμε επικες στιγμες.
Αυτο δεν ειναι meme απο το facebook, ξερω ατομα που μεγαλωσαν τα παιδια τους με αυτον τον τροπο. αφου ολο κλαινε και με το ταμπλετ ηρεμουν και ετσι εχω χρονο να μαγειρεψω, να δω τηλεοραση κτλ.

Θα μεταφερθεί επιτέλους το RQ σε υπαίθρια αγορά με περιστύλιο, για εμάς τους πιουρίστες; Προς το παρόν βολεύομαι με σμίλη και καλέμι σε μαρμάρινη πλάκα, αλλά δεν υποκαθιστά μια πραγματική αγόρευση.

Μέτα η φάση:
mirc->forum->facebook, τώρα που όλοι πάνε στο discord που είναι πρακτικά το νέο mirc, θα ξεκινήσει ο κύκλος από την αρχή. Σε 10 χρόνια το RQ forum από αρχαιολογία θα είναι cool και πάλι.

Last edited:
Back