Πρόβλημα με αρχεία text - solved

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

ghostrider1993

Blackguard
Παρατήρησα χτες ότι οι ελληνικοί υπότιτλοι που κατεβάζω είναι στα αλαμπουρνέζικα
<span class="bbcode_spoiler">Δείγμα:
11
00:02:34,236 --> 00:02:36,405
5 ×ÑÏÍÉÁ ÁÑÃÏÔÅÑÁ

12
00:02:37,865 --> 00:02:39,075
Åìðñüò;

13
00:02:41,160 --> 00:02:43,621
ÐÝíé, äåí Ý÷ù ðïëý ÷ñüíï.

14
00:02:43,746 --> 00:02:46,457
<i>ÌðáìðÜ; Åßóáé êáëÜ;</i>

15
00:02:47,291 --> 00:02:50,294
ÊÜôé óõíÝâç óôç äïõëåéÜ, ãëõêéÜ ìïõ.

16
00:02:50,419 --> 00:02:52,963
Ï ìðáìðÜò èá ëåßøåé ëßãï êáéñü.

17
00:02:54,590 --> 00:02:56,133
Äåí êáôáëáâáßíù.

18
00:02:56,258 --> 00:02:59,303
<i>Äåí ìðïñåßò
íá îáíáðÜò óôï óðßôé, ÐÝíé. ÅíôÜîåé;</i>

19
00:03:00,596 --> 00:03:02,681
<i>Ôé óõìâáßíåé;</i></span>

Αυτό γίνεται μόνο όταν τους ανοίγω με το σημειωματάριο... Όταν προσπάθησα να τους ανοίξω με word μου έβγαλε ένα παράθυρο για να αλλάξω την κωδικοποίηση (ήταν προεπιλεγμένη μια japanese) και αφού επέλεξα τα ελληνικά μου τους έβγαζε μια χαρά (το word μόνο).

Σήμερα παρατήρησα επίσης ότι και μερικά .txt αρχεία που είχα, παρουσιάζουν το ίδιο πρόβλημα....
Αυτό δεν συνέβη όταν έγραψα κάτι (δηλαδή στα ελληνικά γράφω κανονικά), αλλά όταν πήγα να το αποθηκεύσω μου πετάει το παρακάτω μήνυμα:
<i>"This file contains characters in Unicode format which will be lost if you save this file as an ANSI encoded text file. To keep the Unicode information, click Cancel below and then select one of the Unicode options from the Encoding drop down list. Continue" </i>

Αν το σώσω και βάλω το unicode που αναφέρει το παραπάνω μήνυμα τα ανγνωρίζει μια χαρά τα ελληνικά.

Μπορώ να κάνω κάτι και να τα αποθηκεύει απευθείας σε unicode ή κάθε φορά που αποθηκεύω ένα text αρχείο με ελληνικά γράμματα πρέπει να αλλάζω την κωδικοποίηση?
Επίσης με τους υπότιτλους τι μπορώ να κάνω?

Να σημειώσω ότι αν βάλω τους υπότιτλους στο vlc media player τότε τους δείχνει κανονικά στα ελληνικά παρά το ότι στο αρχείο είναι στα αλαμπουρνέζικα, ενώ δε συμβαίνει το ίδιο με τον KMplayer που χρηισμοποιώ πιο συχνά.
Έχω τα windows 7 professional sp1 στα Αγγλικά, αυθεντικά (μου τα παρέχει η σχολή).

Πολλά μπορούν να παίζουν.

Μου φαίνεται περίεργο που με κωδικοποίηση unicode σου βγαίνουν ελληνικά. Βασικά μόνο notepad για τους υπότιτλους. παίξε λιγάκι με τις κωδικοποιήσεις και πες αν φτιάχτηκε τίποτα.

Επίσης πήγαινε: πίνακας ελέγχου -> ώρα, γλώσσα και περιοχή -> Περιοχή και γλώσσα -> αλλαγή πληκτρολογίων ή άλλων μεθόδων εισόδου -> πληκτρολόγια και γλώσσες -> αλλαγή πληκτρολογίων
και πες τι έχεις στις εγκατεστημένες υπηρεσίες.

Το notepad χρησιμοποιώ για τους υπότιτλους ούτως ή άλλως (απλά δοκίμασα και με το word για να δω μήπως έφταιγαν οι υπίτιτλοι). Τι εννοείς να παίξω με τις κωδικοποιήσεις? Πώς θα το κάνω αυτό?

Στις εγκατεστημένες υπηρεσίες έχει:
EL Greek (Greece)
Keyboard
Greek
Other
Ink Correction (64Bit Only)

EN English (United States)
Keyboard
US
Other
Ink Correction (64Bit Only)

Ghostrider1993 wrote:
Το notepad χρησιμοποιώ για τους υπότιτλους ούτως ή άλλως (απλά δοκίμασα και με το word για να δω μήπως έφταιγαν οι υπίτιτλοι). Τι εννοείς να παίξω με τις κωδικοποιήσεις? Πώς θα το κάνω αυτό?</blockquote>

Άνοιξε ένα srt και πήγαινε file -> save as και κάτω κάτω λέει κάπου encoding. Άλλαξέ την και μετά σώσε το αρχείο πάνω στο ίδιο και πες αν αλλάζει τίποτα.

Μπα δεν αλλάζει κάτι....

EDIT: Τελικά λύθηκε το πρόβλημα! Ευχαριστώ πολύ τον φίλο Bathory για την πολύτιμη βοήθειά του!!!

Back