What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Πρόβλημα με HP Mini 1160ev, με λύση που σε κάνει να τραβάς τα μαλλιά σου!

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Από χθες το βράδυ το λέω σε όποιον μπορώ, άλλωστε θέλω να αφηγηθώ την περιπέτειά μου, να γνωστοποιήσω ότι υπάρχει λύση ακόμη και σε ένα τέτοιο, θεόκουφο, πρόβλημα! ΟΚ, έχω καταλήξει -και το έχω αποδεχθεί- εδώ και πολύ καιρό ότι υπάρχει μία ακαταμάχητη έλξη μεταξύ εμού και των hardware προβλημάτων με τελείως ασύλληπτες λύσεις. Αλλά αυτό το χθεσινό παραπάει, ακόμη και για αυτό το θεώρημα!

Που λέτε λοιπόν, παραλαμβάνω χθες -μετά από 15 ημέρες που το πιλάτευε γνωστή εταιρεία courier- ένα HP Mini 1160ev, το οποίο, σύμφωνα με τον πωλητή, τελευταία φορά που το είχε λειτουργήσει είχε φτάσει μέχρι το logo των windows, αλλά δεν είχε εισέλθει επιτυχώς σε αυτά. Μικρό το κακό σκέφτηκα, άλλωστε εγώ θα του έκανα format έτσι κι αλλιώς. Σημειωτέον, το παρέλαβα χωρίς δίσκο και δίχως μπαταρία. Δε με πολυένοιαζε, γιατί δίσκο είχα να του βάλω.

Το πρώτο που παρατήρησα όταν έφτασε, ήταν ότι ο πωλητής είχε την καλοσύνη να μου στείλει άλλη μία 1GB DDR2 ram, πέραν εκείνης που φορούσε το netbook. Δυστυχώς όμως -όπως μάλλον καλά καταλάβατε- το HP Mini δεν ξεκινούσε με καμία από τις δύο μνήμες. Έδειχνε τελείως νεκρό, πιο νεκρό δε γινόταν. Δοκίμασα και με μία τρίτη μνήμη, 2GB RAM, δική μου, τα ίδια. Το πρώτο που, φυσιολογικά, επιχείρησα να κάνω ήταν ένα σχολαστικό και επίμονο φύσημα στη σχισμή της υποδοχής της μνήμης, με προσεκτική και "πεισματική" τοποθέτηση της RAM εν συνεχεία. Ξαφνικά το netbook άρχισε να δίνει εικόνα. Εν συνεχεία έκανα και memory test μέσω bios, που ολοκληρώθηκε με 100% επιτυχία. Κάπου εκεί πίστεψα ότι τελείωσε το πρόβλημα. Αμ δε.....!

Προσπαθώντας στη συνέχεια να εγκαταστήσω Windows 7 (γιατί είπαμε, έχουμε αλλεργία στα 10άρια), είτε Starter, είτε Ultimate, από USB flash drive φυσικά, ερχόμουν ΣΥΝΕΧΩΣ αντιμέτωπος με αυτό το πρόβλημα

https://www.sevenforums.com/install...-new-hard-drive-x-windows-system32-error.html

το οποίο δεν είχα αντιμετωπίσει ποτέ ξανά και δε μπορούσα να προχωρήσω με τίποτα. Μάλιστα ό,τι γράμμα και να πήγαινα να πατήσω ήταν κεφαλαίο, συνοδεία του συμβόλου ^, τύπου Ε^, Χ^, Τ^ κτλ. Δοκίμασα λοιπόν διαδοχικά:

- Απόπειρα εγκατάστασης με δίσκο πάνω
- Απόπειρα εγκατάστασης χωρίς δίσκο πάνω
- Με τις 1GB μνήμες
- Με τη 2GB δική μου μνήμη
- Με το πληκτρολόγιο του netbook πάνω
- Με εξωτερικό USB πληκτρολόγιο και αυτό του netbook πάνω
- Με εξωτερικό USB πληκτρολόγιο και αυτό του netbook αποσυνδεδεμένο
- Με τροφοδοσία από τον φορτιστή του πωλητή
- Με τροφοδοσία από δικό μου φορτιστή
- Με χρήση μπαταρίας από άλλο 1160ev

Το αποτέλεσμα; Τζίφος!

Επειδή όμως, κατόπιν εκτενούς συσκέψεως με τον dony από το amigacomet, το παραπάνω πρόβλημα μαρτυρούσε κολλημένο Ctrl πλήκτρο, δοκίμασα, κατόπιν υπόδειξής του, να κάνω έναν καθαρισμό με μπατονέττα και οινόπνευμα στη μικρή σχισμή που μπαίνει η ταινία του HP πληκτρολογίου. Και μετά από αυτό η εγκατάσταση των Windows 7 ξεκίνησε κανονικά! Ε, επιτέλους είχα λύσει το θέμα! Ή έτσι νόμιζα τουλάχιστον..........

Τελειώνει η εγκατάσταση κι όμως το netbook εκ νέου συμπεριφέρεται σαν να έχω πατημένο συνεχώς το Ctrl κουμπί. Πάω να κλικάρω το "My computer" εικονίδιο και μαζί μου ανοίγει και τον κάδο ανακύκλωσης και όποιο άλλο shortcut έχω προλάβει να βάλω στην επιφάνεια εργασίας. Ψάχνομαι ακόμη περισσότερο, εννοείται ότι ενδιαμέσως δοκιμάζω ΟΛΕΣ τις σχετικές προτεινόμενες λύσεις με συνδυασμούς πατήματος πλήκτρων, τύπου τα δύο Ctrl μαζί, το Ctrl μαζί με Alt, Shift και Fn, το Ctrl με Alt και Del, το Fn με το F11, κτλ, δε δουλεύει τίποτα και τελικά πέφτω πάνω σε αυτό:

Control key acts as if it is stuck periodically

Παίζει λοιπόν ένα utility που ονομάζεται Sharpkeys και καταργεί όποιο πλήκτρο θες, όπως λέει ο τύπος στο ποστάρισμά του. Και τι έχω να χάσω, σκέφτομαι. To κατεβάζω από ένα άλλο PC, το περνάω στο usb, μαζί με το Microsoft NET Framework 4.0 που επίσης απαιτούσε να εγκαταστήσω, κουμπώνω το usb στο netbook και εκείνη ακριβώς τη στιγμή παρατηρώ -ευτυχώς- ότι τα εικονίδια που ήταν όλα μαρκαρισμένα στο desktop, σαν να είχα πατημένο το Ctrl, στιγμιαία ξεμαρκάρονται. Πάνω να πατήσω πλήκτρα, τίποτα πάλι όμως, άλλα δουλεύουν, άλλα όχι, πάντα σαν να είναι κολλημένο το αναθεματισμένο το Ctrl! Συνεχίζω, γιατί είμαι και πεισματάρης. Εγκαθιστώ το Sharpkeys, καταργώ και τα δύο Ctrl πλήκτρα με σχετική καταχώρηση στη registry, βγάζω το USB flash drive, κάνω restart, στην αρχή πάει να δουλέψει καλά το πληκτρολόγιο, παίρνω κι εγώ λιγάκι θάρρος, αλλά, δευτερόλεπτά μετά, αρχίζει πάλι τον χαβά του.

Και εκείνη τη στιγμή, εκεί που, εντελώς φυσιολογικά, καθένας θα έλεγε, "Ε, ΟΚ, άστο, είναι χαλασμένο" και θα το επέστρεφε στον πωλητή, κάνω τον συνδυασμό στο μυαλό μου: Έχοντας λοιπόν εγκατεστημένο το Sharpkeys, κουμπώνω ξανά το USB flash drive. Kαι το netbook δουλεύει κανονικά, είτε αφήσω πάνω το USB flash drive, είτε το καταργήσω αμέσως μετά.

ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ όλα τα παραπάνω οφείλονται σε στιγμιαίο βραχυκύκλωμα που προκαλείται στη μητρική είτε από σκόνη που έχει εισχωρήσει σε κάποιο καίριο σημείο, είτε από ελάχιστη ποσότητα υγρού που έχει πέσει κάπου πάνω της, βραχυκύκλωμα όμως που δείχνει να λύνεται από το ελάχιστο ρεύμα που απαιτεί η σύνδεση ενός usb (υπό μορφή μικρού... ηλεκτροσόκ), σε συνδυασμό με την εντολή νέκρωσης και των δύο Ctrl πλήκτρων. Αλλά, αν μη τι άλλο, δεν είμαι για να ξεμοντάρω όλο το netbook, ειδικά από τη στιγμή που δείχνει εν τέλει να δουλεύει.

Μένει να βεβαιωθώ 100% ότι με τη μόντα του Sharpkeys και της στιγμιαίας τοποθέτησης ενός usb, το HP Mini θα συνεχίσει να δουλεύει σταθερά. Βέβαια, εδώ που τα λέμε, η κατάργηση των Ctrl πλήκτρων δε μπορεί να θεωρηθεί ως πλήρως επιτυχής λύση για τον καθένα (αν και, μέσω του Sharpkeys μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις remapping τη λειτουργία τους σε άλλα πλήκτρα), αλλά, τουλάχιστον εμένα, δε με απασχολεί καθόλου η μη λειτουργία τους, καθώς τα πλήκτρα που θέλω οπωσδήποτε να δουλεύουν, για την εξαιρετικά περιορισμένη χρήση που θα του κάνω, δηλαδή σε κατάστημα με αγώνες darts, για την καταμέτρηση του σκορ, μέσω του n01, είναι τα 1 έως 0, F1 έως F12 και το Enter, τα οποία και χρησιμοποιεί το εν λόγω utility.

Πώς σας φάνηκε λοιπόν παίδες η "μικρή", η τόση δα, περιπετειούλα μου; :D
 

Hank

Mind-flayer
Sign me up! Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice Fighting stocism with stoicism
Joined
Jan 22, 2020
Messages
1,889
Μήπως να δοκιμάσεις μία με το usb flash drive αλλά χωρίς το sharpkeys? Μήπως το πρόβλημα με τα ctrl λύνεται με στικάκι πάνω. Επίσης αν πρέπει να το έχεις πάνω συνεχώς, μια λύση είναι να πάρεις ένα από αυτό τα στικάκια που είναι μικρά και έρχονται σχεδόν πρόσωπο με την θύρα. Έτσι δεν θα εμποδίζει και δεν θα υπάρχει κίνδυνος να το ξηλώσει κάποιος. Ακόμα και σε θήκη θα μπορείς να το βάζεις. Μήπως, ας πούμε, το πρόβλημα λύνεται και με ένα bluetooth usb και προσθέσεις έτσι εξτρά λειτουργίες στο λαπτοπ (σε περίπτωση που δεν έχει ενσωματωμένο).
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Μήπως να δοκιμάσεις μία με το usb flash drive αλλά χωρίς το sharpkeys? Μήπως το πρόβλημα με τα ctrl λύνεται με στικάκι πάνω. Επίσης αν πρέπει να το έχεις πάνω συνεχώς, μια λύση είναι να πάρεις ένα από αυτό τα στικάκια που είναι μικρά και έρχονται σχεδόν πρόσωπο με την θύρα. Έτσι δεν θα εμποδίζει και δεν θα υπάρχει κίνδυνος να το ξηλώσει κάποιος. Ακόμα και σε θήκη θα μπορείς να το βάζεις. Μήπως, ας πούμε, το πρόβλημα λύνεται και με ένα bluetooth usb και προσθέσεις έτσι εξτρά λειτουργίες στο λαπτοπ (σε περίπτωση που δεν έχει ενσωματωμένο).

Εννοείται ότι δοκίμασα με usb χωρίς το Sharpkeys και πάλι έχω πρόβλημα. Το οποίο πρόβλημα δείχνει, μέχρι στιγμής, να λύνεται, ακόμη κι αν αμέσως μετά κάνω κατάργηση και αφαίρεση του usb.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,700
Δυσκολεύομαι να μην έχω την απορία. Για αυτήν την τόσο περιορισμένη χρήση δεν θα ήταν απλούστερο απλά να είχες λίνουξ;
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Δυσκολεύομαι να μην έχω την απορία. Για αυτήν την τόσο περιορισμένη χρήση δεν θα ήταν απλούστερο απλά να είχες λίνουξ;

Προφανώς.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,452
εγώ θα έκανα και μια δοκιμή με linux live πάντως, είναι αρκετά παλιό σύστημα ίσως να μην γουστάρει τα 7άρια.
Με ένα acer αντίστοιχης κοπής που έχω με τα 7 ήταν τόσο χάλια η φάση που έβαλα... ΧΡ.

Τι θα το κάνεις το μηχανάκι; Αν είναι να το έχεις σταθερά κάπου γιατί να μην βάλεις ένα usb πληκτρολόγιο; Συνήθως μάλιστα το πληκτρολόγιο στα λαπτοπάκια βγαίνει με 3-4 βίδες, οπότε θα μπορούσες πχ να το βγάλεις ολότελα.
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Νίτρε, έχοντας περάσει Win 7 Starter από το ίδιο bootable usb flash drive στα παρακάτω netbooks

- 2 x HP Mini 110c 1030sv
- 1 x HP Mini 110 1155ev
- 1 x HP Mini 2133
- 2 x Acer Aspire One ZG8
- 1 x Acer Aspire One ZG5
- 1 x Toshiba NB200

μπορώ με πλήρη βεβαιότητα να σου πω ότι το σύστημα δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα με το εν λόγω λειτουργικό, πάντα βέβαια για τη δουλειά που το θέλω εγώ, που πρακτικά είναι ανοίγω Win-ξεκινώ n01-κλείνω Win.

Από εκεί και πέρα, από τη στιγμή που το πληκτρολόγιο του netbook δουλεύει κανονικά με τον τρόπο που ανέφερα, ομολογώ ότι μεγαλύτερη μανούρα μου φαντάζει να του έχω μαζί ένα usb πληκτρολόγιο, από το να του κοτσάρω -στιγμιαία- ένα οποιοδήποτε flash drive. ;)
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,483
O τυπος στο λινκ που εδωσες, λεει οτι εβαλε linux για δοκιμη και το μηχανακι δουλεψε αψογα.
Καποια εξωτικα προβληματα που ειχα στο παρελθον, ηταν καθαρα θεμα λειτουργικου. Αυτο το ανακαλυψα οταν εσπασα το dvd απο τα νευρα μου και δοκιμασα με αλλη εκδοση και φυσικα dvd.
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Κάτσε, πού αναφέρει ο τύπος ότι έβαλε Linux;
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,452
Νίτρε, έχοντας περάσει Win 7 Starter από το ίδιο bootable usb flash drive στα παρακάτω netbooks

- 2 x HP Mini 110c 1030sv
- 1 x HP Mini 110 1155ev
- 1 x HP Mini 2133
- 2 x Acer Aspire One ZG8
- 1 x Acer Aspire One ZG5
- 1 x Toshiba NB200

μπορώ με πλήρη βεβαιότητα να σου πω ότι το σύστημα δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα με το εν λόγω λειτουργικό, πάντα βέβαια για τη δουλειά που το θέλω εγώ, που πρακτικά είναι ανοίγω Win-ξεκινώ n01-κλείνω Win.

Από εκεί και πέρα, από τη στιγμή που το πληκτρολόγιο του netbook δουλεύει κανονικά με τον τρόπο που ανέφερα, ομολογώ ότι μεγαλύτερη μανούρα μου φαντάζει να του έχω μαζί ένα usb πληκτρολόγιο, από το να του κοτσάρω -στιγμιαία- ένα οποιοδήποτε flash drive. ;)
το δίχως άλλο, απλά οκ έχω δει πολλά ανώμαλα από την παραμικρή λεπτομέρεια, όπως λέει ο @lelos kounelos να μην προχωράει με το δισκάκι Α και να βάζεις άλλη έκδοση (όχι απαραίτητα νεότερη) και να πάει νερό.

Τεσπά αν σε βολεύει πάσο, δεν θα κρίνω εγώ που έχω μηχάνημα με winXP να δουλεύει κανονικά στο γραφείο :p μόνο και μόνο γιατί βολεύει καλύτερα.

Εγώ θα έλεγα έτσι για το ροκ πάντως, να δοκίμαζες και ένα live linux χωρίς εγκατάσταση να δεις αν σου βγάζει το ίδιο πρόβλημα.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,483
Κάτσε, πού αναφέρει ο τύπος ότι έβαλε Linux;

winproblem.jpg


Κατεβασε μια διανομη και κανε την δοκιμη σου. Στην περιπτωση που ξεκινησει κανονικα δεν ειναι θεμα hardware και τελειωνει ο ενας πονοκεφαλος. Κωμικες καταστασεις στην εγκατασταση ειχα με προβληματικο dvd/το περιεχομενο του και με μνημες που δεν ηθελαν να συνεργαστουν με τον καπιταλισμο.
Σε τετοιες καταστασεις ενα live λινουξακι ειναι μονοδρομος και οτι ταχυτερο υπαρχει στον κοσμο του πονου και της απελπισιας.
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Κατεβασε μια διανομη και κανε την δοκιμη σου. Στην περιπτωση που ξεκινησει κανονικα δεν ειναι θεμα hardware και τελειωνει ο ενας πονοκεφαλος. Κωμικες καταστασεις στην εγκατασταση ειχα με προβληματικο dvd/το περιεχομενο του και με μνημες που δεν ηθελαν να συνεργαστουν με τον καπιταλισμο.
Σε τετοιες καταστασεις ενα live λινουξακι ειναι μονοδρομος και οτι ταχυτερο υπαρχει στον κοσμο του πονου και της απελπισιας.

ΟΚ, σε διαφορετικά posts αναφερόμασταν.

Anyway, δεν αποκλείω να ψάξω μια live διανομή linux, έτσι για την περιέργεια....;)
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,483
download, εγκατασταση iso και εκκινηση θα σου παρει 20 λεπτα. Τουλαχιστον να διαγραφουν απο την λιστα σου οι πιθανοτητες για hardware.
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Μα hardware είναι το θέμα, τι άλλο μπορεί να είναι;
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,483
Αυτο θα το απαντησει η live διανομη. Οταν εχω θεματα με τα windows, το πρωτο πραγμα που κανω ειναι να μπω linux για να δω εαν υπαρχει και εκει. Εξαιρεση αποτελουν οι στιγμες οπου ο εκνευρισμος προυπαρχει του προβληματος και απλα τα πεταω ολα κατω.
 
Top Bottom