Προγραμμα για δημιουργια 3d κοσμου..

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

vagelis_h

Hobgoblin Captain
Καλησπερα παιδια.. Λοιπον, κανω ενα πολυ ενδιαφερον μαθημα στη σχολη, το οποιο ονομαζεται εικονικη πραγματικοτητα και εχει το αναλογο περιεχομενο. Εχει μια εργασια στην οποια θα φτιαξουμε ενα κομματι ενος κοσμου (ενα μουσειο πχ) το οποιο πρεπει να ειναι πληρως λειτουργικο (να μπαινεις μεσα, να προχωρας, να αλληλεπιδρας με διαφορα αντικειμενα κλπ) και η οποια θα γινει σε OpenSim στον σερβερ της σχολης.
Το θεμα ειναι οτι ο σερβερ θα ανοιξει προς το τελος Νοεμβριου και εγω εχω ψηθει ασχημα να ξεκινησω να πειραματιζομαι. Επισης, εχουμε το ελευθερο επιλογης διαφορετικου εργαλειου εκτος του OpenSim.
Αρα λοιπον, για πειτε τι προτεινετε για εναν αρχαριο σε αυτα τα θεματα?

8α μπορουσες να χρησιμοποιησης την http://unity3d.com/unity/download" class="bbcode_url">unity ειναι πολυ απλη την χρηση της :thumbsup:

Όντως η unity είναι φοβερή μηχανή και υπάρχουν πάρα πολλά tutorials στο youtube. Τώρα για αυτό που θες δε ξέρω αν θα είναι εύκολο.

Και εγώ το ψάχνω το συγκεκριμένο θέμα πολύ καιρό τώρα. Έχω κατασταλάξει σε σχεδιασμό όλων των αντικειμένων (κτιρίων, δωματίων, επίπλων κτλ.) με Autocad 3d και μετά τα κάνω import σε Unity. Έχει παίδεμα η δουλειά, δεν μπορώ να προτείνω κάτι ποιο συγκεκριμένο καθώς ακόμα τα αποτελέσματα μου δεν είναι κάτι το σπουδαίο (απλά μια first person περιήγηση , colliders, και απλό texturing). Τώρα η "αλληλεπίδραση" θα απαιτεί προγραμματισμό, ακόμα ποιο σκοτεινά μονοπάτια :lol:

Μπορείς και από εδώ να κατεβάσεις models:

http://sketchup.google.com/3dwarehouse/

δεν κατάλαβα, θες να το δεις γενικότερα το θέμα του 3d?
Γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά στο open source και επιπέδου maya, blender?
http://www.blender.org/

Savatar wrote:
Τώρα η "αλληλεπίδραση" θα απαιτεί προγραμματισμό, ακόμα ποιο σκοτεινά μονοπάτια :lol:</blockquote>

Αυτό, εκτός κι αν το OpenSim έχει ενσωματωμένα εργαλεία για να προσθέσεις το interactivity, δεν γνωρίζω το πρόγραμμα. Το Blender που πρότεινε ο Νίτρο είναι ότως πολύ δυνατό, και εύχρηστο μάλιστα, στο YT έχει ό,τι tutorial θες.

Καλημερα.
Δεν διευκρινησα, με ενδιαφερει περισσοτερο η δημιουργια και η αλληλεπιδραση και οχι τοσο ο σχεδιασμος αληθοφανων αντικειμενων. Δεν με νοιαζει δηλαδη να κατσω με τις ωρες σε προγραμματα τυπου autocad κλπ για να φτιαξω περιπλοκες υφες και ακριβη μοντελα, οσο με νοιαζει αυτο που θα κανω να εχει μεγαλο interactivity με καποιον ο οποιος μπαινει στον κοσμο του.
Ναι θα εχει προγραμματισμο και αυτο δεν ειναι το προβλημα μου. Απλα θελω καποιο εργαλειο για να εξοικειωθω με περιβαλλον σχεδιασμου του κοσμου, εστω και σε μια πιο υποτυπωδη μορφη (χωρις τρομερες λεπτομερειες) γιατι δεν εχω ξαναδουλεψει κατι τετοιο.
Ουσιαστικα δειτε το σαν τη δημιουργια ενος fps αλλα με μετρια-αδιαφορα γραφικα. Μεγαλο interactivity, μετριος ρεαλισμος του κοσμου.
Λεω να δοκιμασω το unity, φαινεται να κανει αυτο ακριβως που ζηταω.

κοίτα τότε και το blender γιατί πέρα από το 3d design του θέματος, έχει και ενσωματωμένη game engine που δεν γαμεί όπως η unity, αλλά σαφώς σου δίνει μια πιο μαζεμένη λύση, από το να φτιάχνεις αλλού μοντέλα και να τα περνάς στην unity μετά.

Back