Projectors - Προβολείς - «Κουβάλησε μου τον Προτζέκτορα και θα σε κάνω Λέκτορα» (1987)

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Epitaph

Death Knight
Αναφέρομαι προφανώς στην ταινία με τον Κώστα Τσάκωνα. Την άγνωστη σε πολλούς συνέχεια της ταινίας «Μάθε παιδί μου γράμματα».

Μετά από αυτό τον γελοίο πρόλογο που αστειευόμουν, υπάρχει το εξής πρόβλημα:

Είναι σε μια περιοχή σε ένα εξωτικό χωρίο της Στερεάς Ελλάδας που εδώ και 2 χρόνια (φέτος είμαστε στην 3η) κάνουν δωρεάν προβολές ταινιών σε ένα παλιό κινηματοθέατρο.
Είναι λοιπόν ένας τύπος που έχει έναν καλό προβολέα, βάζει ταινίες σε λάπτοπ -αφού έχει συνεννοηθεί για τα δικαιώματα- και τις προβάλλει σε καμιά 200αριά άτομα σε καλοκαιρινό κινηματογράφο.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι, επειδή η διοργάνωση αυτή είναι δωρεάν, δεν θέλουν να κλείσουν τον χώρο από έξω και έτσι τα φώτα που υπάρχουν από το απέναντι πεζοδρόμιο προβάλλουν διάφορες σκιες πάνω στην «οθόνη». Με αποτέλεσμα όταν υπάρχει πολύ σκοτάδι στην σκηνή της ταινίας να φαίνονται διάφορα άκυρα πράγματα που είναι στην ενδιάμεση απόσταστη της λάμπας και της οθόνης. Ενδεικτικά φαίνεται ένας τοίχος, κάτι φυλλωσιές δέντρων και ένα καλώδιο της ΔΕΗ. Όλα αυτά τα βλέπεις πάνω στην οθόνη. Κινητό δεν πήρα για να δείτε πως βγαίνει.
Αλλά όλο αυτό προφανώς επηρεάζει και την ατμόσφαιρα, αλλά και το τι ταινίες παίζει.
Όταν μίλησα με τον υπεύθυνο που τα διοργανώνει όλα, μου είπε ότι προτιμά να μην παίζει σκοτεινές ταινίες, λόγω αυτού του προβλήματος.

Η πιο καλή λύση μου φαίνεται να κλείσουν ένα μέρος του χώρου, μάλλον με τούβλα, ώστε να μην επηρεάζεται οπτικά ο χώρος από τα εξωτερικά φώτα.

Αυτός βέβαια μου είπε ότι αν έπαιρνε καλύτερο προβολέα το πρόβλημα αυτό θα διορθονώταν. Κάτι που δεν μου ακούγεται λογικό γιατί υποθέτω ο πιο δυνατός προτζέκτορας θα παράγει καλύτερα χρώματα και περισσότερο φως και όχι περισσότερη έλλειψη φωτός (σκοτάδι).
Δηλαδή εμείς θέλουμε το σκοτάδι που βγάζει ο προτζέκτορας να υπερνικάει το σκοτάδι που βγάζει ο τωρινός του προτζέκτορας. Γίνεται αυτό;

Επίσης υπάρχει κάποιο ΚΑΛΟ ΔΥΝΑΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ που να τα εξηγεί; Γιατί βρήκα κάναδυό αλλά ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΓΑΝΕ.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Δεν υπάρχει τρόπος να μπλοκαριστεί το εξωτερικό φως με μια προσωρινή κατασκευή? Μέχρι και με μουσαμά πχ, ο οποίος θα κατεβαίνει μετά τις προβολές. Γιατί τα τούβλα ακούγονται αρκετά permanent προσθήκη.

Αυτό για τον καλύτερο προβολέα το στηρίζει κάπου? Πχ το είδα να συμβαίνει εκεί και όντως λειτουργεί? Ή είναι εικασίες.

Ένας δυνατότερος Projectorας θα έχει σημασία μόνο στις φωτεινές σκηνές όπου θα εξαλλίψει το φαινόμενο που βλέπετε, όταν θα πέφτει σκοτάδι αναγκαστικά θα βλέπετε πάλι τις σκιές.
Η μόνη λύση είναι αυτό που λέει ο @Hellion ή να μετακινηθεί η προβολή σε ένα πιο σκοτεινό σημείο. Δεν έχω υπόψιν τον χώρο που έχετε βέβαια, αν γίνεται το λέω.

Τώρα τι κινηματοθέατρο είναι αυτό που δεν είναι κλειστό εκ των πραγμάτων όμως; Δηλαδή οκ δεν γίνεται να τα πετύχετε όλα χωρίς παραχωρήσεις.

Το κινηματοθέατρο αυτό νομίζω δούλευε επαγγελματικά με εισιτήριο το 2005-2006. Πριν κλείσει και μέχρι τώρα πρόσφατα που ξανάνοιξε για τις διοργανώσεις του δήμου, όταν πέρναγες έξω από το πεζοδρόμιο είχαν βάλει κάτι πράγματα (εγώ τα θυμάμαι τσίγκινα, αλλά μπορεί να ήταν και πανιά, μπορεί να χε και τοίχο) και δεν έβλεπες τίποτα από το τι γινόταν μέσα. Έχουνε περάσει χρόνια και δεν θυμάμαι πως ήταν.

Του πρότεινα αρχικά να βάλουν πανιά, αλλά μου είπε πως «δεν θέλουμε γιατί είναι δωρεάν και οι επισκέπτες θέλουν να βλέπουν τι γίνεται μέσα για να έρχονται». Και καλά σε φάση, όσοι δεν ξέρουν τι γίνεται να καταλαβαίνουν κατευθείαν ότι είναι δωρεάν και να μπαίνουν μέσα.
Αλλά ΡΕ ΦΙΛΕ, σε ένα μέρος 2-3 μέτρα από τα 15 θα βάλεις μόνο τα πανιά αυτά. Δηλαδή κοιτάς που η άλλη η λάμπα που ευθύνεται για τις προβολές των σκιών και βάζεις στο αντίστοιχο μέρος τα πανιά.

Καλά δε θα χτίσετε και σιδηρούν παραπέτασμα απέξω, 2 πανιά θα κρεμάσετε για να καλύψουν τις σκιές. Λες και δε θα μπορούν να δουν τι παίζει μέσα από άλλη μεριά, ή δε θα έχουν μάθει εν γένει ως τώρα πως οι προβολές είναι δωρεάν. Πλήρως χαζό σκεπτικό αν επιμείνουν σε αυτό.

Συμφωνώ. Το πολύ δύο άτομα χρειάζονται για να καταλάβουν που πρέπει να εγκατασταθούν οι καλύψεις και μου ψιλοέμοιαζε το σκηνικό «λοιπόν μικρέ, εμένα θα ακούς!!!Δεν ξέρεις απ' αυτά εσύ!».

Οπότε δεν έχει να κάνει με την ισχύ/απόδοση του προβολέα εν τέλει. Τουλάχιστον ξεκαθαρίστηκε αυτό! Αν μπορέσω και θυμηθώ θα προσπαθήσω να τραβήξω και φωτογραφίες σε επόμενη προβολή.

Ευχαριστώ παίδες!

αν θέλει να μάθει ο κόσμος για την προβολή, 2-3 αφίσες/μπάνερ και ένα FB event μεταξύ ντόπιων αρκεί για να το μάθει ο ντουνιάς.

Κρεμάς απέξω ένα χαρτί Α4 και γράφεις με μαρκαδόρο "ΔΟΡΕΑΝ ΤΕΝΗΑ".

Back