What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Red Faction: Mια μάλλον αδικημένη σειρά

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,380
Με αφορμή τα νέα για την αγορά του Red Faction από τη Nordic Games, σκέφτηκα να εκφράσω την απορία μου για τη low-profile πορεία της σειράς στην αγορά. Η προϋπηρεσία μου στα Red Faction περιοριζόταν στο παίξιμο του demo του πρώτου παιχνιδιού πριν από πολλααααααααααααά χρόνια, όμως επανήλθα στη σειρά όταν κάποια στιγμή βρήκα το Red Faction Guerilla σε προσφορά και ρώτησα το Γιώργο Δεμπεγιώτη για τη γνώμη του. Μου είπε "προχώρα" και είχε απόλυτο δίκιο. Το παιχνίδι είχε ορισμένα προβλήματα απόδοσης στο τότε συστήμά μου, όμως πέρασα πολλές ευχάριστες ώρες διαλύοντας ανέμελα οτιδήποτε βρισκόταν στο δρόμο μου.

Το πρόσφατο THQ Humble Bundle περιλάμβανε και το Red Faction Armageddon, ένα παιχνίδι που γενικά δεν πήρε πολύ καλές κριτικές. Το έπαιξα μέχρι τέλους και μπορώ να πω οτι το ευχαριστήθηκα, αφού η μηχανή γραφικών επέτρεπε και πάλι άφθονο destructibility. Η χρήση του Magnet Gun ήταν σίγουρα το highlight, ειδικά όταν έστελνες ογκώδεις εχθρούς με δύναμη πάνω σε κάποιο τοίχο ή παλούκι :lol:

Δεν ξέρω γιατί τα παιχνίδια πέρασαν ελαφρώς απαρατήρητα, ίσως η THQ με τα προβλήματά της δεν είχε αρκετά χρήματα για marketing ώστε να τα διαφημίσει. Πάντως ακόμα και το Red Faction Armageddon θεωρώ οτι είναι πολύ πιο διασκεδαστικό από τα "ξερά" corridor shooters των καιρών μας. Μακάρι η Nordic να συνεχίσει τη σειρά και να εκμεταλλευτεί τη μηχανή γραφικών και σε άλλα δικά της projects.
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
Και γω, χρόνια είχα να φχαριστηθώ TPS τόσο πολύ όσο το RMA (δεν έχω παίξει το MP3 ακόμα).
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Δεν έχω παίξει το 2, αλλά τα υπόλοιπα τα βρήκα γαμάτα. Το ένα η αλήθεια είναι λίγο το παράκανε με την καταστροφή κι αν το παράκανες κι εσύ μαζί του, 90% κατέληγες σε ένα broken map. Aκόμα θυμάμαι τα deathmatch που ρημάζαμε την πίστα και μετά δεν μπορούσαμε να κουνηθούμε. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Το Guerilla μια χαρά απολαυστικό open world game και μοναδικό destruction. Και αφού σήκωσα και την τελευταία πέτρα στο single, πιάστηκα με το multi. Xαλαρά στα πιο απολαυστικά multi που έχω παίξει, με το όλο σύστημα καταστροφής πραγματικά δεν ήξερες τι να περιμένεις σε κάθε match. Όπως είχα πει και στο pcmaster κάποτε, καταριόμουν το gfwl κάθε φορά που έπαιζα multi, μιας και σου έβγαζε λίγο την παναγία μέχρι να παίξεις. Αλλά όταν έμπαινα γούσταρα τόσο που το ξεχνούσα.

Το Αrmageddon άλλαξε αρκετά ύφος, αλλά δεν με χάλασε καθόλου. Πιο κλειστο(φοβικό) και γραμμικό, αλλά το destruction δεν πήγε πουθενά, αν και μειώθηκαν οι ρυθμοί που τα έκανες όλα pu'tahna. To multi του από την άλλη αρκετά αδιάφορο πλέον, μιας κι έγινε τελείως shooter φάση με ελάχιστη έως καθόλου έμφαση στην καταστροφή.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,271
Το εχω απορια :dry: : γκαλοπ κανεις ??? , παρουσιαστης 8ες να γινεις ?? , γιατι ολα τα νεα 8εματα εσυ τα κανεις :lol: [πχ. Σας αρεσουν τα ρπτζι ??? ,τι κανει μια μιαου στα κεραμιδια ?, το φαινομενο του 8ερμοκηπειου τι πιστευετε οτι ειναι ??? ] η απαντηση στο ερωτημα μου ειναι : α] πολλα ρεντμπουλ + 8ες να γινεις ο επομενος ντορας μικροεξερευνητης η β] κατι αλλο <span class="bbcode_spoiler"> :trollface: οταν ελεγα οτι 8ελει να γινει καβ στην 8εση του καβ δεν με ακουγατε :evil: παρτε τα τωρα :lol: </span>
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,380
Όταν έχω ελεύθερο χρόνο ποστάρω, είναι το χόμπι μου <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
Στο μεταξύ στην οθόνη μου στη γενική σελίδα του φόρουμ, ο τίτλος του νήματος εμφανίζεται ως "Red Faction: Μια μαλ..." και μπήκα να δω τον Αλέξανδρο σε μεγάλα κέφια :trollface:
 

oxide

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
342


Kuivamaa wrote:
Στο μεταξύ στην οθόνη μου στη γενική σελίδα του φόρουμ, ο τίτλος του νήματος εμφανίζεται ως "Red Faction: Μια μαλ..." και μπήκα να δω τον Αλέξανδρο σε μεγάλα κέφια :trollface:</blockquote>

Και εγώ έτσι την πάτησα,λέω κάτσε να δούμε τι θα διαβάσουμε τώρα :lol:

Για το παιχνίδι τώρα,δεν έπαιξα κάποιο της σειράς αν και έχω ενα στη συλλογή μου απο το thq bundle,το armagedon όπως λέει ο Άλεξ λογικά.Θα το παίξω κάποια στιγμή αφού εγκρίνετε!

 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,490


tony wrote:
Το εχω απορια :dry: : γκαλοπ κανεις ??? , παρουσιαστης 8ες να γινεις ?? , γιατι ολα τα νεα 8εματα εσυ τα κανεις :lol: [πχ. Σας αρεσουν τα ρπτζι ??? ,τι κανει μια μιαου στα κεραμιδια ?, το φαινομενο του 8ερμοκηπειου τι πιστευετε οτι ειναι ??? ] η απαντηση στο ερωτημα μου ειναι : α] πολλα ρεντμπουλ + 8ες να γινεις ο επομενος ντορας μικροεξερευνητης η β] κατι αλλο <span class="bbcode_spoiler"> :trollface: οταν ελεγα οτι 8ελει να γινει καβ στην 8εση του καβ δεν με ακουγατε :evil: παρτε τα τωρα :lol: </span></blockquote>

νταξ, ειναι περιεργο το παιδι, να μαθει τον κοσμο <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,799
ΛΟΛ, όντως ο τίτλος φαίνεται στο Index ως μια μαλ.... (με πολύ φαντασία να συμπληρώσω "και μισή")... :lol:
Έχω παίξει μόνο το πρώτο. Ωραίο 3tps και αρκετά low-profile όπως είπατε.
 

mortisgr

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 30, 2012
Messages
358
Επειδή ξέρω ότι γράφει με τόνους, και εγώ έτσι την πάτησα στην αρχή, αλλά μετά είδα το Μάλ..., και υπέθεσα ότι λέει Μάλλον.

<span class="bbcode_spoiler">Ναι, ξέρω, κάνω τρομερή πλάκα στα parties. :trollface: </span>
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Τα εχω παίξει και τα 2 και αν και είναι διαφορετικού στύλ μεταξύ τους ειναι και τα δύο συμπαθητικά παιχνίδια που δεν κατάφεραν να ξεχωρίσουν όμως, πιστεύω οτι τώρα δίνεται η ευκαιρία στην σειρά να αναδειχτεί γιατι ο κόσμος τους προσφέρεται για πολλά, λίγη δουλειά με μεράκι να πέσει θα δείξουν την αξία τους.
 

Miden Agan

Mind-flayer
Joined
Dec 3, 2012
Messages
1,626


MortisGR wrote:
......</blockquote>

Offtopic

Λολ για το σπόιλερ!
Το άβαταρ σου είναι απο υπερ ατού?!?

 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214


Adhan wrote:
ΛΟΛ, όντως ο τίτλος φαίνεται στο Index ως μια μαλ.... (με πολύ φαντασία να συμπληρώσω "και μισή")... :lol:
Έχω παίξει μόνο το πρώτο. Ωραίο 3tps και αρκετά low-profile όπως είπατε.</blockquote>

Όλοι τελικά το ίδιο σκεφτήκαμε. Τα έχω retail εδώ και καιρό, αλλά ακόμα ψάχνω χρόνο να τα χωρέσω στον gaming χρόνο μου και αυτά.

 
Top Bottom