Ρετροκρίση μέσης ηλικίας το thread

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

nitro912gr

Tarrasque
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Καθώς αρμενίζω τα 40φεύγα πλέον, για κάποιον ανεξήγητο λόγο η ρετρονοσταλγία μου δεν κατάφερε να περιοριστεί στο R36S και έχω αρχίσει να στείνω full 90s γωνίτσα.

Σκέφτομαι επίσης να γράφω κασέτες για να ακούει ο μικρός και όχι να του ανοίγω το htpc με spotify :p
Κάνω αυτό το thread να ανεβάσω πράγματα :p

Ανίατη περίπτωση. Ανίατη.

Το παιδί θ'ακούει μόνο Κ-ΤΡΑΠ, μέσω Spotify που θα σου κλειδώνει το κεντρικό Bluetooth ηχείο του σαλονιού. Θ'ακούει τις γραφικές σου διηγήσεις για το μολύβιασμα TDK όπως ακούγαμε εμείς τη γιαγιά να μας μιλά για τον τηλέγραφο και το θαύμα του πρώτου τηλεφώνου στο χωριό.

Να τη στήσεις τη 90'ς γωνιά, αλλά να θυμάσαι, αφορά αποκλειστικά και μόνο εσένα, άσε τα νιάτα να νεουδέψουν, άμα γίνουν χίψτερ στα γεράματα θα νοσταλγήσουν.

Ανίατη περίπτωση. Ανίατη.

Το παιδί θ'ακούει μόνο Κ-ΤΡΑΠ, μέσω Spotify που θα σου κλειδώνει το κεντρικό Bluetooth ηχείο του σαλονιού. Θ'ακούει τις γραφικές σου διηγήσεις για το μολύβιασμα TDK όπως ακούγαμε εμείς τη γιαγιά να μας μιλά για τον τηλέγραφο και το θαύμα του πρώτου τηλεφώνου στο χωριό.

Να τη στήσεις τη 90'ς γωνιά, αλλά να θυμάσαι, αφορά αποκλειστικά και μόνο εσένα, άσε τα νιάτα να νεουδέψουν, άμα γίνουν χίψτερ στα γεράματα θα νοσταλγήσουν.
μωρέ όταν φτάσει στο Κποπ ας κάνει ότι θέλει, θα του έχω στήσει δικό του σύστημα, αλλά τώρα 18 μηνών ο άτιμος πάει ανοίγει το HTPC, φέρνει το πληκτρολόγιο και το τηλεκοντρόλ να του βάλω Μαραβέγια στο spotify και μου φαίνεται ότι παρά μπήκε στα βαθιά από τώρα.

Θα του γράψω 2 κασέτες και θα ξηλώσω το HTPC για την ώρα

Στα διαλα! Μας καυλωσες μεσημεριάτικα με αυτή την έκφυλη προφιλ πικ που έχεις στο γιουτιουμπι! Μου θύμισες τον Danzig, αλλά στο πχιο ελληνικό

@nitro912gr Το όλο ζήτημα είναι να το πουλήσεις σωστά. Εγώ άρχικά είχα βάλει κάτι κασέτες στο χαμηλό συρτάρι ώστε να είμαι σίγουρος ότι θα τις ανακαλύψουν. Μετά έπλασα τον μύθο για το κασετόφωνο με τα κουμπιά και τις κεραίες και κανά χρόνο μετά εμφανίστηκε ένα ότι να 'ναι Sanyo φορητό από τα 80s και έπαθαν την πλάκα τους.

Πιστεύω ότι θα κολλήσει εύκολα ο μικρός. Εγώ θυμάμαι να περνάω ώρες πατώντας το eject στο hi-fi του σαλονιού για να ανοίγει το πορτάκι και να το ξανακλείνω σε λούπα. Μιλάμε τόσα κουμπιά, μοχλούς και οθόνες ήταν σαν διαστημόπλοιο. Τι να κλάσει το spotify.

@nitro912gr Το όλο ζήτημα είναι να το πουλήσεις σωστά. Εγώ άρχικά είχα βάλει κάτι κασέτες στο χαμηλό συρτάρι ώστε να είμαι σίγουρος ότι θα τις ανακαλύψουν. Μετά έπλασα τον μύθο για το κασετόφωνο με τα κουμπιά και τις κεραίες και κανά χρόνο μετά εμφανίστηκε ένα ότι να 'ναι Sanyo φορητό από τα 80s και έπαθαν την πλάκα τους.

Πιστεύω ότι θα κολλήσει εύκολα ο μικρός. Εγώ θυμάμαι να περνάω ώρες πατώντας το eject στο hi-fi του σαλονιού για να ανοίγει το πορτάκι και να το ξανακλείνω σε λούπα. Μιλάμε τόσα κουμπιά, μοχλούς και οθόνες ήταν σαν διαστημόπλοιο. Τι να κλάσει το spotify.
Είναι σε ηλικία που δεν χρειάζεται να του πουλήσω τίποτα, το έχει αγοράσει και δε το ξέρει :p

Πιστεύω ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνω είναι να αρχίσω να του βάζω τα τραγούδια του σε αυτό:
1768288443324.png
που μου είχαν δώσει πριν χρόνια όταν όλοι τα ξέχναγαν αυτά και έπαιζαν MP3, το δοκίμασα προχθές δουλεύουν όλα κομπλέ (ακόμα και οι κασέτες 20ετίας που έχω αλλά απίθανο να αντέξουν πολύ ή να γράφουν πλέον καλά.

ακόμα και οι κασέτες 20ετίας που έχω αλλά απίθανο να αντέξουν πολύ ή να γράφουν πλέον καλά
Αν ήταν "μεταλλικές" (οι ακριβές), μια χαρά παίζουν. Δοκιμασμένο με τις δικές μου όπου οι "απλές" είχαν αλλοιωθεί αλλά όλες οι καλές/ακριβές παίζουν όπως και τότε.

Να και το μυθικό player
sanyo.jpg

Last edited:
Αν ήταν "μεταλλικές" (οι ακριβές), μια χαρά παίζουν. Δοκιμασμένο με τις δικές μου όπου οι "απλές" είχαν αλλοιωθεί αλλά όλες οι καλές/ακριβές παίζουν όπως και τότε.
από ότι διαβάζω όλες σε κάποια φάση παθαίνουν χημικοκάτι και πολυμερίζει το υλικό κάτω από την επίστρωση, οπότε δηλαδή μπορεί να χαλάσει το πλαστικό μέρος. Βέβαια με το κασετόφωνο δεν είναι μεγάλο ρίσκο γιατί έχεις πρόσβαση στην κεφαλή να την καθαρίσεις εύκολα.

Σίγουρα κάποια στιγμή κάτι θα χαλάσει αλλά νομίζω ότι τα τότε πλαστικά/υλικά ήταν από τα "αθάνατα" που θα μείνουν για 300 χρόνια στον πλανήτη. Οι κασέτες μου είναι από τα μέσα της δεκαετίας του 80, εμφανιασικά είναι όπως την 1η μέρα, χωρίς να έχουν ξεραθεί ή αλλοιωθεί. Η μόνη διαφορά είναι αυτό που έγραψα πριν, ότι οι "φθηνές" εχουν πλέον αλλοιωμένο ήχο διότι την έχει ακούσει η ταινία τους.

Δεν ξέρω αν είναι σχετικό με το thread αλλά λόγω τίτλου είπα να το βάλω εδώ. Το κανάλι Nextlander έχει δύο videos με ranking των intros από καρτούν των 80s:

Οι Thundercats ήταν απο άλλο πλανήτη για μένα. Το intro, το anime, οι ιστορίες ήταν όλα καλά. Όταν είχε πρωτοπαίξει στην Ελλάδα, το έβαζαν αργά το βράδι στην τότε ΕΡΤ2 και το ονόμαζαν Κινούμενα σχέδια για μεγάλους! Δεν ξέρω αν θα έλεγα το ίδιο και σήμερα αλλά τότε ήταν κάτι μαγικό.

Λάτρευα μπόμπιρας και το Ulysses 31 αλλά όταν το κατέβασα μετά από χρόνια σοκαρίστηκα απο το πόσο παιδικό ήταν.

Κλασικά βέβαια Αστυνόμο Σαίνη, Silverhawks, Mask, Bravestarr, Στρουμφάκια και Ducktales.

^^^
Συμφωνώ απόλυτα σε όλα, υπέροχα παιδικά που τα θυμόμαστε ακόμα και τώρα. Να προσθέσω και τον αγαπημένο Σπορτ Μπιλυ, το υποβρύχιο Κεραυνός, τον Voltron και φυσικά το
1770495888833.png

Αποφάσισα να γίνω και influencer :p

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα για το πως θα πω το κανάλι στο instagram ήθελα να είναι λίγο ΠΑΣΟΚικο, αλλά από την άλλη θα το έχω και στα εγγλέζικα, ποιος χέστηκε για το πασόκ ιντερνάτιοναλ;

Back