SHINOBI: ART OF VENGEANCE

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
RQ- παλιά φλιπεράκια εκπροσωπεί, γιο.

Ωραία παρουσίαση Ζώρζ! Αν και λατρεύω το εικαστικό του, αυτού και του τελευταίου Νίντζα Γκαίηντεν (sic), παίζοντας τα ντέμο τους διαπίστωσα πως σαφώς δεν είναι πια για τα ταλαίπωρα μπαμπακουδονεύρα ή τον ανύπαρκτο ελεύθερο χρόνο μου.

Χαίρομαι πολύ όμως να ξέρω πως τόσα χρόνια μετά, τα παιχνίδια που μας άνδρωσαν, μετενσαρκώνονται διαρκώς.

Μόλις το τελείωσα και εγώ με αρκετούτσικο από το side content ολοκληρωμένο και μπορώ να πω ότι αποτελεί αξιολογότατο platformer-metroidvania.

Στα τις δυσκολίας τώρα θα διαφωνήσω με τη γενικότερη άποψη. Ναι τα boss fights είναι αρκετά βατά(ειδικά άμα αναβαθμίζεσαι όσο γίνεται πριν από το αντίστοιχο boss) αλλά άμα βάλουμε το απαιτητικότατο platforming στην εξίσωση (που χρειάζεσαι για τις προαναφερόμενες αναβαθμίσεις) το παιχνίδι μάλλον τείνει προς το δύσκολο και σε σημεία αχρείαστα κουραστικό/άδικο. Άδικο γιατί αναγκάζεσαι να κάνεις σε αρκετά σημεία τέλεια platforming runs για αρκετά λεπτά χωρίς έστω ένα ενδιάμεσο checkpoint.

Πράγμα που δυστυχώς συμβαίνει και στις κανονικές πίστες και όχι μόνο στο προαιρετικά Ankou Rifts (που ενώ εφαρμόζουν την ίδια λογική τα βρήκα πιο έξυπνα).

Απλώς κάποιος που θα τερματίσει απλώς το παιχνίδι το συντομότερο δυνατό ούτε καν θα καταλάβει τέτοια "θέματα" (και μπράβο στους devs γι' αυτό) και θα βρει το game μάλλον εύκολο.

Στα τις δυσκολίας τώρα θα διαφωνήσω με τη γενικότερη άποψη. Ναι τα boss fights είναι αρκετά βατά(ειδικά άμα αναβαθμίζεσαι όσο γίνεται πριν από το αντίστοιχο boss) αλλά άμα βάλουμε το απαιτητικότατο platforming στην εξίσωση (που χρειάζεσαι για τις προαναφερόμενες αναβαθμίσεις) το παιχνίδι μάλλον τείνει προς το δύσκολο και σε σημεία αχρείαστα κουραστικό/άδικο. Άδικο γιατί αναγκάζεσαι να κάνεις σε αρκετά σημεία τέλεια platforming runs για αρκετά λεπτά χωρίς έστω ένα ενδιάμεσο checkpoint.

Πράγμα που δυστυχώς συμβαίνει και στις κανονικές πίστες και όχι μόνο στο προαιρετικά Ankou Rifts (που ενώ εφαρμόζουν την ίδια λογική τα βρήκα πιο έξυπνα).

Αυτό συνέβαινε κυρίως στις δύο τελευταίες πίστες πριν το final boss, δεν θυμάμαι στο υπόλοιπο "κανονικό" παιχνίδι να υπήρχαν τόσα πολλά σημεία με αρκετά λεπτά platforming - μάλλον εννοείς στο προαιρετικό περιεχόμενο τους (όταν κάνεις τα revisits, αφού αποκτήσεις τα σχετικά abilities). Γενικά, εκεί στόχευε και το σχόλιο μου για τις παγίδες.

Πάντως, αλίμονο αν και το side content δεν ήταν απαιτητικό. Για κάποιον που θα παίξει το βασικό game και δεν θα ασχοληθεί να ξεκοκαλίσει τα πάντα, το Shinobi είναι αρκετά βατό, όπως σωστά έγραψες.

Back