θελω βοηθεια για θερμοκρασιες cpu

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

nionios

Commoner
Joined
Feb 27, 2021
Messages
40
καλησπερα αγορια και κοριτσια.Το συτημα μου εχει ως εξης
ryzen 5 3600 me stock ψυκτρα, gpu 1660 super, 16 gb ram ripjaws 3200 ,600 waττ και το κουτι μου
zalman z7 neo. το bluit εγινε το σεμπτεβρη αλλα ποτε δεν κοιτουσα θερμοκρασιες και αυτες τις μερες παιζοντας καποια δυνατα παιχνιδια ειδα απο περιεργεια θερμοκρασιες και η cpu εφτασε 97C .θα ανεβαζω και φωτογραφια αν μπορεσω να δειτε αναλυτικα .επισης παιζοντας και ψιλοβλακιουλες indie παιχνιδια φαση εφτανε 80 C που νομιζω για τις απαιτησεις του παιχνιδιου παλι δεν δικαιολογιτε.δεν ξερω αν ας βοηθαει αλλα η gpu φτανει εκει στους 80c .Τι μου προτεινετε να κανω ? να αρχιζω να κοιταω ψυκτρες τοσο μαπα ειναι η στοκ ψυκτρα?
 
Από εσένα έγινε το build ή από άλλον; Ξέρεις αν μπήκε κάποια πάστα της προκοπής ή αν μπήκε η ψύκτρα με την εργοστασιακή; Ακόμα και για stock cooler, μου φαίνεται υπερβολική η θερμοκρασία αυτή.
 
κοιτα ειχε τη εργοστασιακη παστα αλλα ειχαμε ελατοωματικη μητρικη και μετα βαλαμε δικια μας το εκανε ανρθωπος που ηξερε τωρα τοσο μεγαλη σημασια εχει τι παστα ειναι? προσπαθω να ανεβασω φωτο για αν σε βοηθησω να δεις αναλυτικα αλλα δεν με αφηνει λεει ειναι πολυ μεγαλο αρχειο.θελεις να ου πω τιποτα αλλο για να σε βοηθησω?
 
Εμένα πάντα η στάνταρ απορία μου είναι αν συμπεριφέρεται το ίδιο σε άλλα λειτουργικά.

Μια ιδέα πάντως είναι να έχει προβληματικό BIOS και να φτιάξει απλά με ενημέρωση BIOS.
 
αδερφε μου δεν ξερω απο αυτα αν ειναι ευκολο να μου πεις πως βλεπω τι bios εχω αλλιως αυριο μευθαυριο θα φερω ανρθωπο να το εξετασει και αυτο
 
1660 super gaming εχω κι εγω, 7 μηνες τωρα δεν εχω δει θερμοκρασια πανω απο 62 C.
Λογικα πριν ψαχτεις για ψυκτρα βεβαιωσου, για σωστη λειτουργεια ανεμιστηρων, καθαρη ψυκτρα, καλη επαφη ψυκτρας με τσιπ. Επιδει δεν γνωριζεις αν ειχες υψηλες θερμοκρασιες και πριν, η σου ανεβασε τελευταια.
 
Πριν κανεις update bios, κρατα back up, μηπως παει κατι στραβα. Καλλιτερα να το κανεις με καποιον που γνωριζει, τουλαχιστον την πρωτη φορα.
Οταν μπεις στο Βios, καπου σου λεει τι version ειναι. Κοιτας στο σαιτ του κατασκευαστη πιο ειναι το τελευταιο bios version του μοντελου της μητρικης σου και το κατεβαζεις. Μερικες μητρικες εχουν επιλογη να κανουν το update κατευθειαν.
 
Last edited:
δηλαδη θελεις να μου πεις οτι ουτε στη γραφικων δεν εχω σωστες C? υχαριστω για τις συμβουλες εννοειτε δεν θα το κανω μονος αλλα επειδη αλαξα πολυ προσφατα κουτι μου επειδη ελειπε το φιλαρακι μου το πηγα σε μαστορα δεν πιστευω να μην ακουμπαει κατι καλα και απο σκονη ειναι ολοκαθαρο το κουτι και ανεμηστιρες τους εχω απο afterburner sto αυτοματο παντως
 
ποια υλοποιηση της 1660 super ομως (αν και δεν εχω ακουσει κανεναν να λεει οτι πιανει τετοιες θερμοκρασιες με 1660 αλλα ποτε δεν ξερεις αν μιλαμε για καμια φτηνιαρικη τελειως υλοποιηση)? δεν ανεβαζεις καμια φωτογραφια και το κουτι?
η στοκ ψυκτρα στον 3600 btw σε φορτο μπορει να πιασει οντως αρκετα σε καποιες περιπτωσεις,
idle σε τι θερμοκρασιες εισαι?
 
gigabyte geforce GTX 1660 Super 6 gb oc εχω φιλε μου ,α δηλαδη τελεια μπηκα για επεξεργαστη αλλα πολυ πιθανο να εχω θεμα και στη φγραφικων δηλαδη παιδια παταω στο εικονιδιο να ανεβασω φωτο αλλα μ λεει οτι ειναι μεγαλο αρχειο απο κινητο εβγαλα να κανω screenshot?
 
ekana kai screenshot αλλα παλι τα ιδια μου λεει οτι το αρχειο ειναι πολυ μεγαλο
 
μπαινεις imgur η οποιαδηποτε αλλη υπηρεσια image hosting ανεβαζεις εκει και βαζεις link εδω να δουμε.

χωρις να κανω κανα τεραστιο search αλλα ενα στα γρηγορα ειδα καποιους να λενε οτι εφτασαν τους 80c σε gaming με την υλοποιηση που εχεις.
 
για τσεκαρε το εκανα σωστα τσεκαρετε και πειτε μου αυτες ειναι ενω παιζω κανενα 2ωρο death stranding
 
Πολλά μπορούν φταίνε. Κακή πάστα στον επεξεργαστή, παλιό bios, προφίλ του ανεμιστήρα cpu στο bios που να είναι στο quiet και να μην ανεβάζει στροφές.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι οτι ανεβάζει και η κάρτα γραφικών θερμοκρασίες. Μήπως τρέχει τίποτε με τους ανεμιστήρες του κουτιού; Που είναι συνδεδεμένοι; Πως είναι συνδεδεμένοι; Ποιοι βάζουν αέρα στο κουτί και ποιοι βγάζουν;
Αν είναι κουμπωμένοι στη μητρική τι profile έχει επιλεχτεί;
Ελπίζω να μην τον έχεις βάλει κολλητά με το καλοριφέρ..... μη ρωτάς πως μου 'ρθε αυτό αλλά έχω δει πολλά. :LOL:

ΥΓ: Καλοσόρισες, βάλε και κανένα avatar.
 
καλως σας βρηκα τουλαχιστον τουλαχιστον απο αυτο το προβληματισμο βρηκα το foroum σας και προσπαθητε ολοι αν δωσετε ιδεες και απαντατε γρηγορα.κατσε να μαθω πρωτα πως βαζουμε αβαταρ :p οχι σε γραφειο πανω τον εχω σε νορμαλ θερμοκασια (εχουμε σομπα στο σαλονι πολλες φορες εχω κλειστο τη πορτα και εχει και κρυο .ο μηχανικος που πηγα να μ0υ αλαξει κουτι 3 μπροστα βαζουν 1 βγαζει μου ειπε.
 
αυτες ειναι τωρα που καθομαι απλα ιτνερνετ
 
το κουτι αυτο το πραγμα που εχει μπροστα ειναι τζαμι?
 
Οι ανεμιστήρες λοιπόν είναι σωστά τοποθετημένοι. Πού είναι συνδεδεμένοι; Στη μητρική ή απευθείας στο τροφοδοτικό;
Αν είναι στη μητρική μπες στο bios και κοίτα τι profile έχουν για να ρυθμίζει τις στροφές τους και με πόσες στροφές γυρίζουν.
 
οκ αυριο θα το δω με υσιχια τι profile πρεπει να εχουν?
 
Back
Top