Τι φταιει?

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

shredder

Death Knight
Σημερα εκανε κατι περιεργα το pc. Αφου εγραψα κατι λογαριασμους στο excell και μετα ξεκινησα το avatar frontier of pandora και ενω ειχα παιξει μολις 15 λεπτα ξαφνικα ολλησαν τα παντα και εκανε εναν περιεργο θορυβο. Οτι και να πατουσα δεν γινοτανε τιποτα. Αναγκαστικα το εκλεισα πατωντας το κουμπι στο κουτι. Μετα απο 1 λεπτο πατησα παλι το κουμπι και ανοιξε. Ομως ενω τα λαμπακια του κουτιου ηταν αναμενα δεν εδειχνε τιποτα στην οθονη. Ετσι το ξαναεκλεισα για δευτερη φορα με το κουμπι. Ξαναανοιξα πατωντας το κουμπι περιμενα 3 λεπτα και παλι δεν εδειχνε τιποτα στην οθονη ενω ηταν αναμενα τα φωτακια. Αυτο εγινε πανω απο 10 φορες οποτε ειπα να το αφησω και να δοκιμασω αργοτερα. Μετα απο μιση ωρα δουλεψε κανονικα με το που πατησα το κουμπι. Τι μπορει να φταιει? Δεν εβγαλε κανενα μηνυμα παντως που να λεει οτι εχει προβλημα η κατι τετοιο. Λετε να θυμωσε επειδη ελεγαν πριν απο εβδομαδες να αλλαξω τροφοδοτικο η μητρικη και επεξεργαστη? Και να αρχισε να χαλαει κατι απο τα 4(τροφοδοτικο η μητρικη η μνημη η επεξεργαστης)? Το τροφοδοτικο ειναι 8,5 χρονων πλεον καθως εο εχω απο τον Οκτωβριο του 2016 και ειναι το παλιο εξαρτημα του pc.

Λετε να θυμωσε επειδη ελεγαν πριν απο εβδομαδες να αλλαξω τροφοδοτικο η μητρικη και επεξεργαστη?
Τα πράγματα δεν έχουν αισθήματα. Τουλάχιστον, αυτό μου λέει η γυναίκα όταν της λέω ότι πονάω.
Και να αρχισε να χαλαει κατι απο τα 4(τροφοδοτικο η μητρικη η μνημη η επεξεργαστης)?
Αν το τροφοδοτικό παραδώσει πνεύμα τελείωσε, δεν μπορεί να είναι "λίγο χαλασμένο". Δοκίμασε να το κλείσεις, να το βγάλεις από την πρίζα και να το αφήσεις έτσι για περίπου μία ώρα.

Μήπως δεν την πάλεψε με το excell? Ο τεχνικός σου τι λέει για όλα αυτά?

Σημερα εκανε κατι περιεργα το pc. Αφου εγραψα κατι λογαριασμους στο excell και μετα ξεκινησα το avatar frontier of pandora και ενω ειχα παιξει μολις 15 λεπτα ξαφνικα ολλησαν τα παντα και εκανε εναν περιεργο θορυβο. Οτι και να πατουσα δεν γινοτανε τιποτα. Αναγκαστικα το εκλεισα πατωντας το κουμπι στο κουτι. Μετα απο 1 λεπτο πατησα παλι το κουμπι και ανοιξε. Ομως ενω τα λαμπακια του κουτιου ηταν αναμενα δεν εδειχνε τιποτα στην οθονη. Ετσι το ξαναεκλεισα για δευτερη φορα με το κουμπι. Ξαναανοιξα πατωντας το κουμπι περιμενα 3 λεπτα και παλι δεν εδειχνε τιποτα στην οθονη ενω ηταν αναμενα τα φωτακια. Αυτο εγινε πανω απο 10 φορες οποτε ειπα να το αφησω και να δοκιμασω αργοτερα. Μετα απο μιση ωρα δουλεψε κανονικα με το που πατησα το κουμπι. Τι μπορει να φταιει? Δεν εβγαλε κανενα μηνυμα παντως που να λεει οτι εχει προβλημα η κατι τετοιο. Λετε να θυμωσε επειδη ελεγαν πριν απο εβδομαδες να αλλαξω τροφοδοτικο η μητρικη και επεξεργαστη? Και να αρχισε να χαλαει κατι απο τα 4(τροφοδοτικο η μητρικη η μνημη η επεξεργαστης)? Το τροφοδοτικο ειναι 8,5 χρονων πλεον καθως εο εχω απο τον Οκτωβριο του 2016 και ειναι το παλιο εξαρτημα του pc.

Ναι εκ πρώτης όψεως μοιάζει με πρόβλημα τροφοδοτικού. Μια άλλη περίπτωση είναι κάποια υπερθέρμανση, ψάξε να δεις αν δουλεύουν τα ανεμιστηράκια και αν είναι σωστά καθισμένη η ψυκτρα της CPU. Δεν χάνεις τίποτα να αλλάξεις και αλοιφή ψύξης.

Ο τεχνικος θα ερχοταν ετσι και αλλιως αυτην την εβδομαδα για να καθαρισει το pc απο την σκονη. Τον καλω μια φορα τον χρονο και ανοιγει το κουτι για να το καθαρισει. Ειχα κανονισει να ερθει αυτες τις μερες . Χτες οταν ξαναπηρε μπρος το pcκαλειτουργησε κανονικα και εαπιξα μιση ωρα avatar. Και τωρα λειτουργει κανονικα που γραφω το μηνυμα αυτο. Εκανα δομικες με το SCAN NOW και CHSDISKκ αι δεν βρηκε κατι. Πως θα καταλαβουμε λοιπον αυριο αν οντως ηταν το τροφοδοτικο και αν αρχισε να χαλαει?

Εμένα γιατί μου "βρωμάει" κάρτα γραφικών;...

Επίσης, τι σούπερ υπηρεσία είναι αυτή; Καθαρισμός πισιού από τεχνικό; Χρησιμοποιεί δηλαδή ειδικά ξεσκονόπανα, πινελάκια και κομπρεσεράτο αέρα;

Ο τεχνικος θα ερχοταν ετσι και αλλιως αυτην την εβδομαδα για να καθαρισει το pc απο την σκονη.
Grifter ΕΙΔΩΛΟ

Με αυτά που διαβάζω, πιστεύω ότι φταίνε οι Χελώνες. Δε μπορούσαν να σε νικήσουν σε απευθείας αντιπαράθεση και άρχισαν τις διολιοφθορές.

Πολλά μπορεί να είναι. Μπορεί να είναι ραμ, μπορεί και το τροφοδοτικό.

Σε παλαιότερο πι-σι δικό μου που παρουσίασε παρόμοια προβλήματα με "ανεξήγητα" κολλήματα/σβησίματα κτλ τελικά έφταιγε σκληρός δίσκος που είχε "χτυπήσει". Γενικά σε τέτοιες περιπτώσεις μια μέθοδος είναι να αποσυνδέσεις τα πάντα και βημα βήμα να κουμπώνεις και από ένα κομμάτι hardware να δεις πότε θα εμφανιστεί το πρόβλημα.

Μολις ξανακολλησε 2 φορες Μια ενωε εβλεπα τα email στο outlook και μια ενω επαιζα avatar. 2 στα 20 λεπτα. Και μετα παλι επρεπε να περασουν καποια λεπτα πριν ξεκινησει. Στον Προβολη Συμβαντων γραφει Kernel power και το εχει στα κρισιμα. Ημερομηνια εχει σημερα και χτες κατηγορια 63

μπορει να ειναι πολλα πραγματα, παντως ενας που ειχε αυτο το ερορ, τελικα ειχε προβλημα στην ram, θεμα hardware δηλαδη.
ας το δει ο τεχνικος σου, και βλεπουμε.
ενταξει, στο λινκ ο τεχνικος ειναι μαλλον μποτ της μαικροσοφτ, παντως οριακα καλυτερος απ τον δικο σου τεχνικο μου φαινεται.

(ουπς. γιατι το πηρε ετσι το λινκ βρε αδμινς? απλη απορια)

Μια ενω εβλεπα τα email στο outlook

Αυτό πρακτικά αποκλείει την πιθανότητα υπερθέρμανσης, πιθανώς και την κάρτα γραφικών αφού θεωρώ δύσκολο να κόλλησε με τα κατεβασμένα ρολόγια στο desktop mode. Μάλλον πρέπει να ακολουθήσεις την διαδικασία troubleshooting που ανέφερε ο @ebon page και να ελέγχεις κομμάτι κομμάτι.

Τα πράγματα δεν έχουν αισθήματα.
Machine Spirit

Εγώ πάντως ποντάρω τροφοδοτικό. Αν και τα κολλήματα ενώ δουλεύει δείχνουν πρόβλημα σε RAM/GPU το γεγονός ότι δυσκολεύεται να ανοίξει μετά και εφόσον αποκλείσαμε την υπερθέρμανση παραπέμπουν εκεί.

Δυστυχώς, η λύση είναι δοκιμές με βάλε/βγάλε.

Προσωπικά θεωρώ ότι είναι χαλασμένος πυκνωτής, αλλά εξαρτάται από πού βγαίνει ο θόρυβος. Αν πάει να ανοίξει και το PC κάνει POST, αλλά μετά πάπαλα λογικά θα έχουν μετακινηθεί RAM από το πολύ χτύπημα. Αν όχι, μπορεί να είναι και τροφοδοτικό - η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι είναι όλα ή τίποτα το τροφοδοτικό, εκτός αν έχει πάθει εμπλοκή το ανεμιστηράκι του.

Εγώ λέω ότι είναι ο τεχνικός το πρόβλημα, σρε φτιάχτο μόνο σου ρε θα σου λέμε εμείς τι να κάνεις.

Όταν τον άνοιγες και δεν άναβε η οθόνη, σήμα έπερνε ή ήταν πορτοκαλί το λαμπάκι? Η καρτα γραφικών μου βρωμάει αλλά μετά λες πως έχεις τροφοδοτικό 8,5 ετών και πως τώρα λειτουργούν όλα κανονικά.

- τσέκαρε θερμοκρασίες idle κ full gaming
- ό,τι και αν φταίει, πάρε νέο τροφοδοτικό
- και αν πας Πλαίσιο πάρε μαζί σου κ καινούργια GPU καλού κακού

Παντως αφου κολλησε 2 φορες χτες στα 10 λεπτα οταν μετα απο 1 ωρα ξεεκινησε κανονικα το χρησιμοποιησα για 4ο λεπτα χωρις προβλημα.
Θα δοκιμασω και το mem test να δουμε αν εκει βρει προβλημα θα το βαλω τωρα. Ο τεχνικος θα ερθει στις 7.
Μολις μπηκα στον Προβολη Συμβαντων
Λεει 4 κρισιμα σφαλματα τις τελευταις 24 ωρες και ολα kernel power.

Back