What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τι προβλημα να εχει ο δισκος;

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,467
Εχω 2 δισκους, 500GB. Ο ενας εχει windows 7 και ο δευτερος Linux, για να παιζει μπαλα ελευθερος και ωραιος και για καταστασεις πανικου.
Πριν μερικους μηνες και ενω παλευα με τα 7, κολησε το PC. εκανα restart και εξαφανιστηκε ο σκληρος δισκος.
Εβγαλα τροφοδοσια, εβγαλα/εβαλα καλωδια και ξεκινησε κυριλε.
Χθες το βραδυ, ο αδερφος μου μου προτεινε να μου δωσει το bitdefender antivirus. εχει 15!! αδειες για 2-3 χρονια. Ειναι πολλες επειδη του ειχαν κανει κατι χουνερια με το κλειδι και τον αποζημιωσαν.
Δεν ηθελα αλλα επεμενε ευγενικα και δεχτηκα για να μην χαλασουμε τις καρδιες μας.
αποπειρα εγκαταστασης #1. Η εγκατασταση δεν ξεκινησε επειδη δεν ειχα κανει δυο update. Εκανα τα δυο update αλλα δεν ξεκινησα την εγκατασταση του antivirus.
Σημερα μιλουσα με τον αδερφο μου και λεω, ας κανω την εγκατασταση. Η αποπειρα εγκαταστασης #2 ξεκιναει κανονικα αλλα τρωω μηνυμα οτι εχω malware bytes.
Δινω ΟΚ και γινεται uninstall του ΜΒ. Τρεχω παλι το setup του bitdefender και καπου στο 70% της εγκαταστασης σταματαει η προοδος και εμφανιζει μηνυμα error.
Καμια περιγραφη για το error, μονο link για να επικοινωνησω με εκπροσωπο της εταιριας.
Λεω δεν εκανα restart για να απλωσει τα updates που δεν ηθελα γιατι κατι με ενοχλουσε. Κανω το restart και αντι για desktop ειδα μηνυμα οτι παιζει προβλημα-ερωτηση εαν εκανα καποια αλλαγη σε hardware/software και οτι πρεπει να κανω επισκευη του συστηματος με δισκακι.
Μπαινω bios και σκληρος πουθενα. Κλεινω PC, βγαζω καλωδια και καθαριζω επαφες. Αν σας δειξω φωτο θα νομιζετε οτι σκουπισα το σπιτι με την μπατονετα.
Εμφανιζεται ο σκληρος αλλα το ιδιο προβλημα. Μπαινω Linux και βλεπω τον δισκο χαρωπο. κανω browse στα αρχεια, κανονικα.
Κανω ενα smart data και self test. Ο δισκος, αν και παλιος σαν την πρωτη αγαπη του μπορατσο, ειναι αψογος. τουλαχιστον ετσι δειχνει το προγραμμα.
Εχετε καμια ιδεα;
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,534
Είναι μεταξύ βουντού και λαϊκής σοφίας, αλλά πάει κάπως έτσι : όταν παλιώνει πολύ ένας HDD και είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, τα Windows ξεκινάνε να αγκομαχάνε και να συμπεριφέρονται ακριβώς όπως περιγράφεις. Μπορεί να σου κρατήσει μια μέρα, μια βδομάδα, ένα μήνα. Συνιστώ κλωνοποίηση μέσω Linux σε νέο και ωραίο M.2 και τον κρατάς για τα επόμενα 38 χρόνια.
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Εχω εναν 250αρη hdd, Καθε φορα που ξεκινω το PC,μου βγαζει μυνημα οτι ο δισκος εχει προβλημα, τρια χρονια τωρα. Ισως και ναχει, παμπαλαιος ειναι. Ομως ακομα μια χαρα δουλευει σαν αποθυκη.
Σε παρομοιες καταστασεις, εγω κανω απεγγατασταση νομιμων λειτουργικων, αντιβιοτικων και περναω σπασμενα. Μετα no more problem
Eρωτηση. Αν βγαλεις το bitdefender, εχει προβλημα το κομπιουτερ?
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,467
Το πρωτο που σκεφτηκα ηταν αυτο, να παει στο διαλο το παλιοπραμα, απο αυτο ξεκινησαν ολα, αλλα πως να το βγαλω; συν οτι η εγκατασταση σταματησε με error.
Το καλο ειναι οτι εχω εργαλειοθηκη, οχι νεοδημοκρατικη, σωστη.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,536
Δινω ΟΚ και γινεται uninstall του ΜΒ

2η απογοητευσις για σημερα. εσυ ρε κουνέλο, ο πιο καχυποπτος (για καλο το λεω αυτο) γιουζερ εβερ, που δεν εχεις απαντησει οκ ποτές, σε οποιαδηποτε ερωτηση οποιουδηποτε γκατζετ ξεκιναει και κλεινει με κουμπι, ΕΣΥ, το φοβητρο του ζουκεμπε και του καθε εξυπνακια, το εκαμες αυτο? δε λεμε οκ, λεμε λέιτερ. κι οταν τελειωσει αυτο που κανυμε ισως να κοιταξουμε τι εννοουσε ο φιλος.

δεν ξερω τι ακριβως εννοεις malware bytes, αλλά ειτε βρηκε malware data ειτε βρηκε το γνωστο προγραμματακι (το οποιο δεν εχει κανενα κονφλικτ λογικα με το αντιβαιρου, γιατι κανει αλλη δουλεια) γνωμουλα μου ειναι οτι δεν επρεπε να πεις οκ. παιζει να ειναι φωλς αλαρμ "εντυπωσιασμου" και να αφαιρεσες καποιο αρχειο χρειαζουμενο.
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Glary utilities και πετα του τα ματια εξω. Ξορκισμενο με τον απηγανο ναναι. Γραφει σηγουρα antivirus η wellcomevirus?
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,467
2η απογοητευσις για σημερα. εσυ ρε κουνέλο, ο πιο καχυποπτος (για καλο το λεω αυτο) γιουζερ εβερ, που δεν εχεις απαντησει οκ ποτές
Αυτο ειναι αληθεια.
Η ωρα 5 το πρωι η ταλαιπωρια ελαβε τελος και ο κουνελος εδειξε δαχτυλο στην οθονη. Τετοια καταστροφη μονο απο τσουναμι αλλα δισκο δεν αλλαζω, ΦΟΡΜΑΤ ΔΕΝ ΚΑΝΩ. Τα εχουμε πει αυτα.

Το antivirus ηταν γνησιο και το κατεβασα απο link που μου εστειλε ο αδερφος μου. Η σελιδα official και καμια σχεση με το ditdefender.

Ο δισκος, μεσα απο το linux φαινοταν εφηβος με ορμες. Εκανα ενα scan με το HDD regenarator και δεν ειχα bad sectors.
Το προβλημα που ειχα ηταν οτι ο υπολογιστης εφτανε μεχρι να εμφανιστει η λεξη windows, πριν προλαβει να εμφανιστει το λογοτυπο.
Εκει εμφανιζοταν το μηνυμα εαν εβαλα καποιο software/ αλλαξα hardware. Οι επιλογες ηταν να συνεχισω, που δεν συνεχιζε και να κανω επιδιορθωση με το repair disk. Για αυτο θα μιλησω παρακατω.
To safe mode δεν λειτουργουσε, με εβγαζε στην ιδια οθονη με το σφαλμα. Καμια επιλογη του μενου F10 δεν λειτουργουσε.
Δοκιμασα διαφορα boot διαγνωστικα αλλα επισης δεν λειτουργουσαν. Κολαγαν σε καποια φαση του φορτωματος με το μηνυμα cannot unmount, ετσι ανακαλυψα οτι δεν μπορω να κανω unmount τον δισκο γιατι ειναι σε χρηση!!

Εαν δεν εκανα boot με το repair disk και προσπαθουσα να το τρεξω μεσα απο τις επιλογες της οθονης σφαλματος, ΔΕΝ.
Κανω boot με το repair δισκακι και βρισκει ενα σφαλμα στο boot. Λεω θα κανει βιαιοτητες με το grub και επιδιορθωση δεν θα γινει.
Αφου το δισκακι λειτουργουσε, ειπα ΟΚ και αργοτερα θα φτιαξω την ζημια. Τρωω ακυρο γιατι το repair που εχω δεν ειναι ιδιο με την version των windows!!!!
Τωρα συμβαινει το εξης παραδοξο. Η οθονη του σφαλματος ειναι στα Αγγλικα και μετα απο μερικα δευτερολεπτα γινεται στα Ελληνικα.
Ελα νουνι στον τοπο σου. Βρισκω αλλο repair disk, πανω ειναι γραμμενο οτι ειναι το repair disk για την εκδοση των windows που ειναι στον δισκο. Τρωω το ιδιο σφαλμα.
Κατεβαζω random boot disc repair και ξεκιναει κανονικα το repair. Μολις τελειωσε το repair ειδα το μηνυμα οτι εαν η επιδιορθωση δεν εγινε, να το ξανατρεξω. Για να το λεει, θα το ξανατρεξω, οπως κι εγινε.
Ξεκιναει ο υπολογιστης και βλεπω windows logo. Γιναμε λεω αλλα τι; ξεκιναει να κανει το update. Παω να πιω νερο και στην επιστροφη ο υπολογιστη ηταν στο shut down. Ξεκιναει και τρωω το ιδιο προβλημα. Επαναλαμβανω την διαδικασια και στην εκκινηση ξεκιναει το update. Στο 30% κλεινει ο υπολογιστης. Ξεκιναω το repair disk και απαιτω restore point. Μου εβγαλε μερικα τα οποια ηταν 2-3 μερες πριν.
Κανε restore ρε μαγκα και κανει restore. ξεκιναει ο υπολογιστης.... και update. ΞΑΝΑ Repair disk και restore και τι; δεν εχει restore, κανενα.
Τι τρολαρισμα ειναι αυτο;

Κανω repair και μολις τελειωνει προσπαθω να μπω safe mode. Σκεφτηκα οτι αφου ξεκιναει να φορτωνει μπορει να ξεκινησει και το safe mode και ξεκινησε.
Λιγο πριν μπει στα windows, πεταει οθονη προετοιμασιας για εγκατασταση του update!!!!
μα την μπαναγια σας λεω.

Ευτηχως κλεινει αυτη η παπαρα και μπαινω κανονικα στα windows. Παω στον temp φακελο των updates και βρισκω τα δυο update. Τα σβηνω, κανω rename τον φακελο αλλα το μετανοιωνω και τον σβηνω με shift del.
τσεκαρω τα αρχεια του συστηματος και ειναι ολα κομπλε.
Κανω restart και λιγο πριν δω το desktop, το κοβω οτι ψαχνει να βρει κατι, ο κερσορας, ο γαλαζομπλε κυκλος των κεραταδων, περιστρεφεται παραξενα.
παρε τα @@ μου, δεν θα βρεις τιποτα και ετσι εγινε. Μπηκα επιτελους και ολα καλα.
Τωρα μενει να φροντισω τα απονερα. Να κουμπωσω τον δισκο με το linux, να κλεισω το καπακι του pc, να σκουπισω τα σπασμενα ποτηρια, πιατα, τασακια.

Ολα καλα.
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
νουνι
νιμου, ειπαμε. μην ξεχασουμ,ε και την γλωσσα μας.
καλα ξηγιθηκες, δεν πανα θελει οτι θελει τα @@ τετοια μας θα παρει.
Τρεξε 2-3 φορες το glary και θα τα σκουπισει ολα αυτο
 
Top Bottom