Τι θα αλλαζατε; αναβαθμιση εν οψει;

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

obelix3

Hobgoblin Captain
Joined
Oct 5, 2013
Messages
221
Καλησπερα,<br><br>Σκεφτομαι την αναβαθμιση του παρακατω συστηματος ή μερος αυτου. Η αγορα του hardware μπορει να γινει κ απο Γερμανια καθως μερικα κομματια ειναι πιο φτηνα εκει.<br><br>Οι δισκοι θα παραμεινουν και για την ωρα και η οθονη αν και σκεφτομαι την αλλαγη της με μια μεγαλυτερη. <br><br>Το πισι θα ηθελα να ειναι αθορυβο (Fractal C ?) καθως το tower θα βρισκεται ακριβως διπλα μου. <br><br>overclocking δεν εχω κανει ποτε. Λιγο gaming, αρκετη δουλεια στο πισι, και λιγο media consumption καθως σκεφτομαι και την αγορα 4Κ (?) τηλεορασης η οποια θα συνδεθει με το πισι για να τα βλεπω εκει. <br><br>Εσεις τι θα αλλαζατε; <br><br>Ευχαριστω!<br><br>ASUS M5A97 R2.0<br>AMD FX(tm)-8320 Eight-Core Processor<br>CPU K 1156/55/50/AM3 Arctic Fr. 7 Pro<br>xfx p1-550s xxb9 pro series 550w<br>Corsair 16GB DIMM  DDR3 1600 (9-9-9-24 5-34-10-5)<br>NVIDIA GeForce GTX 760<br>WDC WD10EZEX-00RKKA0 (1TB)<br>SSD EVO 250GB<br>HL-DT-ST DVDRAM GH24NSB0<br>DELL U2312HM<br>Microsoft Windows 7 Ulti
 
Δε θα άλλαζα τίποτα. Μόνο για GPU θα κοιτούσα, αλλά σε 3-4 μήνες από τώρα, λόγω τιμών.
 
Ειδικά αν δεν καίγεσαι για αρρωστημένο gaming, πραγματικά δεν έχεις ΚΑΜΙΑ ανάγκη αναβάθμισης. Όπως λέει και ο Μητσάκος, μπορείς να χτυπήσεις τώρα μια δυνατή Vega που θα σου κάνει τεράστια διαφορά σε σχέση με την προϊστορική 760 ή να περιμένεις το 2018 ώστε να χτυπήσεις είτε ακόμη φθηνότερη Vega ή κάποια Volta αν και κάτι μου λέει πως δεν σε κόφτει καν η Volta.
 
Εξαρτάται τι θες, υπάρχει κάτι στο οποίο να μην σε καλύπτει το PC ;<br><br>Αν πάρεις 4K οθόνη, τότε λογικά θα θες να τρέχεις και τα παιχνίδια σου σε αυτή την ανάλυση, οπότε σίγουρα μια νέα κάρτα γραφικών σε αυτή την περίπτωση.<br>
 
σε Shadow of Mordor και Witcher 3 το pc κανει πολυ θορυβο. τωρα θα μου πεις αυτο μπορει να οφειλεται σε πολλους παραγοντες (ανεμιστηρακια, κουτι κτλπ). <br><br>στο Shadow of Mordor εσβηνε και το pc μερικες φορες. ισως γιατι ανεβαζε πολυ θερμοκρασια. η αληθεια ειναι δεν το εχω ψαξει. το παρατησα το game λογο αυτου του προβληματος.<br><br>για την 4Κ τηλεοραση λογικα ναι θα χρειαστει καποια Vega ή Volta. με το παρων συστημα η Vega ή 1070 "κουμπωνει;"<br><br>με μια υδροψυξη, καποιο αθορυβο κουτι ( προτασεις;; )  θα δω διαφορα;
 
Θα πρότεινα να αλλάξεις ψύκτρα. Καλή και αθόρυβη η Freezer 7, αλλά με τον επεξεργαστή σου δουλεύει στα κόκκινα, ενώ δεν μπορεί να τον ψύξει σε παρατεταμένα βαριά φορτία. Δεν είναι παράξενο που σου έκλεινε το pc μόλις άρχιζε να ζορίζεται ο επεξεργαστής. Η Arctic για την Freezer 7 λέει: <br>Max. Cooling Performance:<br>150 Watts<br>Recommended for TDP up to:<br>115 Watts<br><br>Θα πρότεινα να διαλέξεις κάποια με 12άρι ανεμιστήρα, αργότερα θα κοιτάξω τι κυκλοφορεί στην αγορά για να προτείνω καμία. <br>Για την gpu θα συμφωνήσω με τα παιδιά, είναι υποψήφια για άλλαγμα αλλά σε κανένα τετράμηνο.
 
<blockquote><br>σε Shadow of Mordor και Witcher 3 το pc <b><span style="color:red">κανει πολυ θορυβο</span></b>. τωρα θα μου πεις αυτο μπορει να οφειλεται σε πολλους παραγοντες (ανεμιστηρακια, κουτι κτλπ). </blockquote><br><br>Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν ζορίζεται η κάρτα γραφικών (αύξηση θερμοκρασίας > αύξηση στροφών ανεμιστήρα > περισσότερος θόρυβος).<br><br><blockquote><br>στο Shadow of Mordor <b><span style="color:red">εσβηνε και το pc μερικες φορες</span></b>. ισως γιατι ανεβαζε πολυ θερμοκρασια. η αληθεια ειναι δεν το εχω ψαξει. το παρατησα το game λογο αυτου του προβληματος.</blockquote><br><br>Σύμφωνα με την nVidia (https://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-760/specifications), οι ελάχιστες απαιτήσεις σε τροφοδοτικό είναι 500 W. Όταν η κάρτα ζορίζεται και φτάνει τα 170 W, σε συνδυασμό με το υπόλοιπο σύστημα, το τροφοδοτικό σου ενδεχομένως να λειτουργεί οριακά.<br><br><blockquote><br>με μια υδροψυξη, καποιο αθορυβο κουτι ( προτασεις;; )  θα δω διαφορα;<br></blockquote><br><br>Υδρόψυξη, κατά τη γνώμη μου, είναι πεταμένα λεφτά. Με ένα σχετικά ευρύχωρο και μονωμένο κουτί (π.χ. Fractal Design R5), σίγουρα θα δεις διαφορά στον θόρυβο, αλλά δεν θα κάνει και θαύματα χωρίς μια σωστή διάταξη ψύξης (ανεμιστήρες κουτιού 140 mm -συνήθως 2 εμπρός και 1 πίσω- και ψύκτρα με ανεμιστήρα 120-140 mm).<br><br>Κατά τη γνώμη μου, προέχει η αλλαγή τροφοδοτικού (650-750 W το πολύ) για να μην πάθεις καμιά ζημιά από τα αναπάντεχα σβησίματα του pc και η αγορά μιας καλής ψύκτρας (π.χ. Noctua) για να "ανασάνει" ο επεξεργαστής. Κάρτα γραφικών, σε δεύτερη φάση (αν δεν βιάζεσαι), όταν πέσουν οι τιμές.
 
Έ, όχι και να πάρεις νέο σύστημα όταν έχεις ήδη ένα πολύ καλό, χωρίς να ψάξεις τι παίζει με τις θερμοκρασίες!<br><br>Δεν έχει ανάγκη αυτό το τροφοδοτικό με αυτό το setup, εκτός κι αν έχει χαλάσει, πράγμα χλωμό.<br><br>Πρέπει να δεις θερμοκρασίες CPU και GPU σε πραγματικό χρόνο ενώ παίζεις κάτι βαρύ, με κάποιο πρόγραμμα όπως το MSI Afterburner που σε συνδυασμό με το RivaTunerStatistics (γίνονται install ταυτόχρονα) μπορεί να σου δείχνει on-screen θερμοκρασίες την ώρα που παίζεις.<br><br>Αν και το θέμα του θορύβου είναι και λίγο υποκειμενικό, το να κάνει η GPU πραγματικά "πολύ" θόρυβο αν δεν έχεις πειράξει fan speed και fan curves μέσω τρίτου προγράμματος είναι σπάνιο. <br><br>Τα λεφτά μου είναι στη θερμοκρασία CPU. Αν έχω δίκιο, η λύση είναι απλή, καλό καθάρισμα και πέρασμα νέας θερμοαγώγιμης πάστας στη CPU, ή στη χειρότερη νέο CPU cooler (ένα με 30-40 ευρώ θα κάνει θαύματα, η υδρόψυξη είναι απόλυτο overkill αν δεν έχεις ψηλό overclock).
 
Συμφωνώ με G0O. Δεν βλέπω να χρειάζεσαι μεγαλύτερο τροφοδοτικό. ~125W η CPU + 170W η GPU πάει σχεδόν 300W.<br><br>Επίσης, η καλή πάστα κάνει θαύματα (προσωπικά βάζω την Arctic MX-2).
 
Για αρχή, καθάρισμα, νέα θερμοαγώγιμη, και παρακολουθείς θερμοκρασίες ενώ τρέχεις κάτι βαρύ. Και βλέπουμε.
 
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας. <br><br>Μετα την μετακομιση και την μεταφορα του συστηματος στο νεο κουτι θα αλλαξω τοσο την παστα οσο και την ψυκτρα. btw, χρησιμοποιω καλη παστα (Arctic).<br><br>Βρηκα σε προσφορα (μονο για σημερα) τα παρακατω hardware  της be quite. αξιζουν;<br><br>be quiet PURE ROCK SLIM CPU cooler στα 16€<br>https://www.skroutz.gr/s/10106472/Be-Quiet-Pure-Rock-Slim.html?keyphrase=be+quiet+PURE+ROCK+SLIM+CPU+cooler<br><br>Be Quiet Silent Loop 240mm στα 97€<br>https://www.skroutz.gr/s/10296417/Be-Quiet-Silent-Loop-240mm.html?keyphrase=be+quiet+Silent+Loop+240mm+CPU+cooler<br><br>Εναλλακτικα παιζει και η <br>CoolerMaster Hyper 212 EVO στα 30€<br>https://www.skroutz.gr/s/418744/CoolerMaster-Hyper-212-EVO.html<br><br>Για κουτι ειμα αναμεσα στα Fractal Design Define C Window<br>http://www.skroutz.gr/s/10341628/Fractal-Design-Define-C-Window.html?from=drop#reviews<br><br>στο Fractal Design Meshify C<br>δεν το βρισκω ακομα Ελλαδα αλλα ειναι διαθεσιμο στην Γερμανια<br>https://www.notebooksbilliger.de/fractal+design+meshify+c+gehaeuse/?nbb=pla.google_&wt_cc2=901-0001__324568&gclid=EAIaIQobChMIhqDc7bSH1gIVyxXTCh2DcAMaEAYYAyABEgISsvD_BwE<br><br>και στο Phanteks Eclipse P400s Tempered Glass<br>http://www.skroutz.gr/s/11492241/Phanteks-Eclipse-P400s-Tempered-Glass.html<br><br>Οπτικα προτιμω το Meshify C αλλα θα πρεπει να περιμενω να ερθει Ελλαδα.<br><br>Φανταζομαι με καλυτερη ψυχτρα, κουτι, νεα παστα τα επιπεδα του θορυβου θα μειωθουν σημαντικα. <br><br>Μιας και θα αλλαξω κουτι, θα προσθεσω ενα ακομα σκληρο και θα αλλαξω καρτα σε λιγους μηνες, να αλλαζα και τροφοδοτικο;<br>Corsair RMx Series 650X<br>https://www.skroutz.gr/s/7593714/Corsair-RMx-Series-650X.html<br><br><br>
 
Back
Top