What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

UNUSUAL FINDINGS

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,528
Από το Unusual Findings της, εκ Αργεντινής προερχόμενης, Epic Llama είχαμε πάρει μια πρώτη γεύση πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή. Το demo που είχε εμφανιστεί σε εκείνο το Steam Next Fest ήταν “spot-on” που λένε και στο χωριό μου, καθώς επρόκειτο για ένα καθαρόαιμο point ‘n’ click adventure που έδειχνε πλήρως επηρεασμένο από τα ‘80s και τις αντίστοιχες ταινίες της εποχής, όπως το Goonies ή το Stand by Me. Φυσικά, θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφέρουμε ότι η τεράστια επιτυχία του Stranger Things αποτέλεσε, κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα, την αφορμή για τη δημιουργία του εν λόγω adventure. Εντούτοις, θα ήταν εξίσου λανθασμένο να μιλήσουμε για στυγνή αντιγραφή της τηλεοπτικής σειράς, αφού και το Stranger Things, επί της ουσίας βασίζει την ύπαρξή του στην αναβίωση της εποχής εκείνης. Συνεπώς, η παρουσία του Unusual Findings στέκεται απολύτως αυτόνομη, ως ένας ακόμα φόρος τιμής στη «δοξασμένη» δεκαετία. Το αν είναι και εξίσου αξιόλογη, θα το μάθετε ευθύς αμέσως...

Continue reading...


 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Ζώρζ, απόλυτα εύστοχη κριτική, προσυπογράφω 100%.

Το ξεκίνησα κι εγώ με ενθουσιασμό από το ντέμο και σύντομα έπεσα στην ξέρα της ρηχής γραφής και τα '80'ς για τα 80'ς'. Δεν είναι ποτέ δυσάρεστο, αλλά ακριβώς όπως έγραψες, με τόσες αντβεντσουράρες που παίξαμε εσχάτως, φαντάζει συνεχώς πολύ λίγο. Η νοσταλγία είναι καλή τα πέντε πρώτα λεπτά, μετά που περνάμε στο παρασύνθημα όμως, ο Βασιλιάς είναι αν όχι γυμνός, με τις κάλτσες και τη σωβρακοφανέλα.

Νομίζω θα το τελειώσω τσούκου τσούκου, αλλά μετανιώνω που το στήριξα στο ΚΣ.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,958
Κρίμα, αλλά η αλήθεια είναι πως ακριβώς έτσι το περίμενα από το demo του:
Unusual Findings: Άλλη μια προσπάθεια που καπηλεύεται την -ιδιαιτέρως ανθεκτική- τρέλα του κόσμου για το Stranger Things. Περίεργο που έκανε τόση αίσθηση σε Στέφανο και Γιώργο, προσωπικά βρήκα ένα μέτριο κείμενο με ελάχιστα ψήγματα χιούμορ, κλισέ story, και μέτρια voice-overs. Υπάρχουν κι ένας-δύο υποτυπώδεις γρίφοι στο demo αλλά δεν προσφέρονται για να βγουν συμπεράσματα. Στα θετικά η ευχάριστη ρετροπιξελούμπα και το έξυπνο μοντάζ στους τίτλους αρχής με τα παιδιά να διαπερνούν την πόλη καβάλα στα ποδήλατα.

Βέβαια, για να μην το παίζω έξυπνος, στο ίδιο post είχα γράψει ότι και το demo του Tunic μου φάνηκε ψόφιο αλλά όταν τελικά έπαιξα το full game μου 'φυγε η μαγκιά.
Μάλλον η αραχνοαίσθηση πιάνει μόνο σε ορισμένα είδη παιχνιδιών. 🤷‍♂️
 

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,528
Κρίμα, αλλά η αλήθεια είναι πως ακριβώς έτσι το περίμενα από το demo του:
Τότε "πείνουσαμε" για adventures. Μετά το φετινό φαγοπότι, οι μετριότητες δεν μας ικανοποιούν. :)
 
Top Bottom