What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Walking Dead: 400 Days

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
Τα έγραψα και στα comments σχετικού news item, αλλά δε βλέπω το λόγο να μην υπάρχει σχετικό forum topic, οπότε τα κάνω copy-paste κι εδώ.

"Aaaaaaaaaaaaaand....... done.

Κατ' αρχάς, δυστυχώς εκεί στην Telltale το ότι 1 δολλάριο δεν ισοδυναμεί με 1 ευρώ, φαίνεται να το θεωρούν μικρολεπτομέρια για μίζερους bean counters, και την αγνοούν επιδεικτικά.

Εντελώς προσωπικά, όσο και να λατρεύω το Walking Dead, θεωρώ πως θα ήταν καλύτερα το 400 Days να είχε κυκλοφορήσει ως δωρεάν πρόλογος για τη Season 2 (που άλλωστε ουσιαστικά αυτό είναι, με την Season 1 δεν έχει πρακτικά ΚΑΜΙΑ σχέση) ελάχιστα πριν την κυκλοφορία της.

Αν και σε καμία περίπτωση δε μπορώ να το πω "αρπαχτή", μιας και είναι φανερό πως έχει γίνει φιλότιμη προσπάθεια να μας δώσουν περισσότερη από την Walking Dead εμπειρία που αγαπήσαμε, πετύχαν μόνο εν μέρη.

Ναι, βιώνουμε πάλι σκληρές καταστάσεις που δείχνουν που μπορεί να φτάσουν οι άνθρωποι στον αγώνα για επιβίωση.

Ναι, η ατμόσφαιρα παραμένει φοβερή, και η ψευδαίσθηση (γιατί τέτοια είναι) πως έχεις να πάρεις δύσκολες αποφάσεις που καθορίζουν το μέλλον παραμένει αναλλοίωτη. Illusion of choice είναι και το ξέρεις, αλλά τουλάχιστον την πρώτη φορά που παίζεις, καταφέρνει και σε κάνει να νιώθεις πως το τι θα αποφασίσεις είναι σημαντικό.

Εκεί όμως που δεν μπορεί να φτάσει με τίποτα το Walking Dead Season 1, είναι το δέσιμο με τους χαρακτήρες.

Με ψύχραιμο hindsight, συνειδητοποιώ πως σε αυτό το θέμα, το 400 Days ήταν καταδικασμένο από την αρχή.

Με συνολική διάρκεια που μετά βιας ξεπερνά την μια (1) ώρα, για να δείξει στιγμιότυπα από τις ζωές πέντε (5) επιζώντων, o συναισθηματικός αντίκτυπος της Carly, του Kenny και της Clementine, απλά δε μπορεί να υπάρξει.

Πιο πολύ από όλους συμπάθησα τη Stefanie, ένα τελείως δευτερεύοντα χαρακτήρα, που πέντε λεπτά πραγματικού χρόνου από τη στιγμή που τη γνωρίζει ο παίκτης, βρίσκεται σε μια τελείως wtf κατάσταση, η οποία πραγματικά δε με έπεισε. Μου έδωσε την εντύπωση πως απλά οι σεναριογράφοι, δεδομένης της ασφυκτικής έλλειψης αφηγηματικού χρόνου, απλά είπαν "γάμα το, απλά βάλτην να κάνει αυτό και κείνο για να προχωρήσει η ιστορία και ξέχνα το character development".

Σε όσους το Walking Dead Season 1 δεν άρεσε για τον Α, Β, Γ λόγο, there is nothing to see here, το 400 Days δεν έχει τίποτα που θα μπορούσε να τους αλλάξει γνώμη.

Για τους πολλούς φανατικούς φίλους του Season 1, που δε βλέπουν την ώρα για το Season 2, από τη μία είναι κρίμα να μη το δουν, από την άλλη 5 ευρώ για 1 ώρα μιας εμπειρίας που χωρίς σε καμιά περίπτωση να είναι κακή, είναι φτωχός συγγενής της Season 1, μοιάζουν πολλά. Wait for a sale.

Θα κλείσω επαναλαμβάνοντας πως το 400 Days θα ήταν πιο τίμιο σαν ένας δωρεάν πρόλογος-promotion για τη Season 2, παρά σαν κατακλείδα της Season 1, που μεταξύ μας, απλά δε χρειαζόταν κάτι τέτοιο."
 

theonirvana

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,230
αφου ειναι μονο μια ωρα θα περιμενω το steam sales γα κανα -75%. 1,25 ευρω για μια ωρα παιχνιδιου ειναι τιμια τιμη <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,153
Η ισοτιμία ευρώ=δολάριο υπάρχει σε όλα τα καταναλωτικά προιόντα. Δείτε ηλεκτρονικές συσκευές στην αμερική πόσο πουλιόνται σε δολάρια και αντίστοιχα σε ευρώ στην ευρώπη.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το δολάριο είναι ποιο φτηνό από το ευρώ στα χρηματιστήρια.
Για να δείτε ακόμα πόσο γτπ είναι το ευρώ πηγαίντε σε μια χώρα του τρίτου κόσμου( αφρική ) και προσπαθήστε να αλλάξετε ευρώ σε τοπικά μαγαζιά.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
Θα ξεφύγουμε τελείως από το topic, αλλά καταλαβαίνεις πόσο άκυρο είναι να συγκρίνεις τιμές φυσικών προϊόντων, που για να φτάσουν στο ράφι του καταστήματος μπαίνουν στη μέση μεταφορικά, μεσάζοντες, πιθανόν δασμοί, ΦΠΑ και δε συμμαζεύεται (η διαφορά του 30% εξανεμίζεται πλήρως για οτιδήποτε έρχεται από αμερική) με ένα ψηφιακό προϊον, που το κόστος του προμηθευτή είναι πρακτικά ίδιο, είτε πουλάει στο geek της Βοστόνης, είτε της Καλαμάτας, είτε της Αγίας Πετρούπολης;

Τέλος, αφού υπάρχουν publishers που σέβονται την ισοτιμία (πρώτη από όλους η Valve, αν και δεν είναι η μόνη), μπορούν όλοι, και όσοι δε το κάνουν αισχροκερδούν, τελεία και παύλα.

Η αξία ενος νομίσματος δεν καθορίζεται από το αν το αναγνωρίζει ο περιπτεράς στη Νιγηρία και το δέχεται για να σου πουλήσει τσίχλες.

Αυτό δε σημαίνει πως το ευρώ δεν είναι γτπ νόμισμα, φυσικά και είναι, όπως είναι γτπ και το δολλάριο, και το γιεν και οποιoδήποτε νόμισμα δεν έχει πλέον αντίκρυσμα στον πραγματικό πλούτο μιας χώρας και τυπώνεται αβέρτα.
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
δηλαδη αμα παω νιγηρια και κουνησω ενα πενηνταρικο στον αερα δεν θα πεσουν σαν πυραγχας να με φανε?
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Παιδιά μόνο μη πετάξετε spoilers please!
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Πάντως, το δέσιμο με τη Clementine ήταν απίστευτο. Μακάρι να ζήσουμε εφάμιλλη εμπειρία.
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705


Great0ldOne wrote:
Everybody [strike]L[/strike]Dies.</blockquote>

Carley says "fuck you".

 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Ο συναγωνιστής αστειεύεται <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

Ρίχτε βλέφαρο στο ρηβιού αδέρφια, το παιχνίδι να πω ότι διατίθεται δωρεάν (η Telltale καταχώνιασε την πληροφορία σε ένα in-site FAQ μόνο) για όσους το είχαν προ-αγοράσει ή αγοράσει τώρα μέσα από το δικό τους site, κίνηση μαγκιόρικη που για διάφορους λόγους αποσιώπησαν.

Προσωπικά το καταευχαριστήθηκα, καθώς οι επιλογές ήταν φρικτότατες και δεν περίμενα σε καμία περίπτωση δέσιμο με χαρακτήρες που είδα για 20-25 λεπτά τον καθένα το πολύ. Σετάρει εξαιρετικά τη δεύτερη σαιζόν και είναι απλώς κατράμι μαυρίλα της ψυχής.

Αν συμπαθήσατε το Walking Dead, είναι περισσότερη γλυκιά πρέζα μέχρι το Wolf Among Us <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
Δε δυσκολεύτηκα σε καμία επιλογή <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> . Όποιος μπαίνει ανάμεσα σε μένα και την επιβίωση, τρώει σφαίρα στο δόξα πατρί. Let God sort them out.

Το 89/100 είναι μπορατσική υπερβολή. Το παιχνίδι είναι<u> το πολύ</u> για 88/100.

Σοβαρά, δε μου έλειψαν καθόλου οι γρίφοι. Το καλύτερο στοιχείο του 400 Days είναι πως είναι συμπυκνωμένο και εστιασμένο σε αυτά που έκαναν το Season 1 καταπληκτικό, και δεν ήταν οι ελάχιστοι γρίφοι.

Πάνω στη συμπίεση, κάτι από την ομαλή δραματική εξέλιξη χάθηκε κατά την πάντα ταπεινή μου άποψη, αλλά δε μπορώ να επεκταθώ χωρίς massive spoilers. Αφού το πάιξουν μερικοί συμφορουμίτες ακόμα, μπορούμε να επανέλθουμε.
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
περα απο το παιχνιδι, τελικα με την νηγιρια και τα ευρω τι γινεται?
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431


InfamousJohn wrote:
περα απο το παιχνιδι, τελικα με την νηγιρια και τα ευρω τι γινεται?</blockquote>

Πάνε κάνε δολλάρια φίλε, τα ευρώ τελικά δε κατεδέχονται να τα φάνε ούτε οι ιπποπόταμοι στο Κονγκό, καρατσεκαρισμένο.

 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516


Great0ldOne wrote:
Πάνε κάνε δολλάρια φίλε.......</blockquote>

δεν μου λες.... οι προτζεκτορες σαν νομισματικη μοναδα τι λενε?
εχω ακουσει οτι διατηρουν την αξια τους στο χρονο αναλιωτη....! ισχυει? ή και αυτο παει με τους κροκοδειλους στο κονγκο?

 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Εμένα πάλι παρά τη μικρή διάρκεια με ικανοποίησε πλήρως.Θεωρώ ότι όντως έδινε την αίσθηση συμπληρωματικού επεισοδίου,αλλά ακριβώς για αυτόν το λόγο δε σε άφηνε να πάρεις ανάσα με τις συνεχόμενες δύσκολες καταστάσεις που αντιμετώπιζες.Και για αυτόν ακριβώς το λόγο δέθηκα περισσότερο με κάποιους χαρακτήρες από το 400 Days σε σχέση με κάποιους του original παιχνιδιού,αφού θεωρώ ότι οι δύσκολες καταστάσεις δημιουργούν το δέσιμο κι όχι τα ενδιάμεσα διαστήματα που υποτίθεται ότι γίνεται αυτό.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,153
Εγώ έχω πάιε για δουλειά πολλές φορές εδώ

http://www.youtube.com/watch?v=aOoKXKqYUjo

και το ευρώ το έχουν χεσμένο και κανείς δεν θα πέσει αν σε φάει άσε που οι περισσότεροι αρνούνται να το αλλάξουν.
 
Top Bottom