Ξέρεις από VPN;

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

vlad

Umber Hulk
Approval of the Admiral
Έψαξα (όχι και εξονυχιστικά) στο υπέροχο σερτς εντζιν και δε βρήκα κάτι σχετικό, οπότε θέτω το ερώτημα. Προσωπικά όποτε ήθελα να μπω σε κάποια σελίδα και δεν με άφηνε ο isp επειδή -άκουσον άκουσον- παράνομο τάχα υλικό, ενεργοποιούσα το ψευδοVPN του opera browser και έμπαινα απο κει. Τώρα ακούγονται διάφορα δεξιά και αριστερά περί επιβολής προστίμων κλπ, τα οποία δεν έχω διασταυρώσει ως προς την ορθότητά τους αλλά επειδή όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, πιστεύω οτι κάποια στγμή μπορεί να πέσει κάποιο πρόστιμο, έστω και εν είδει παραδειγματισμού.
Για αυτό και αγόρασα το Secure VPN της AVG, που έχω και το αντίστοιχο internet security, για να μειώσω την όποια παρακολούθηση. Εσείς τι γνώμη έχετε επί του θέματος Ω αγαπητοί συμφορουμίτες; Το δουλεύετε το VPN;

Όχι άλλα περιμένω να ακούσω προτάσεις γιατί έτσι όπως πάει θα γίνει απαραίτητο.

Οι σελίδες των VPN προσφέρουν μηνιαίες και ετήσιες συνδρομές για όλα τα βαλάντια. Εγώ από το eneba πήρα την άδεια για ένα χρόνο στα 4€ για ένα πισι και αν αξίζει θα πάρω την επόμενη φορά με περισσότερες άδειες.

Είναι αλήθεια πως έχει ψηφιστεί(?) καινουριος νόμος για την πειρατεία, ο οποίος προβλέπει διάφορα πρόστιμα για τους παραβάτες. Νομίζω με 750 ευρω το χαμηλότερο για κάποιον που πχ κατεβάζει μια ταινία, σειρά κτλ για προσωπική χρήση.

Κατα την άποψη μου κύριος στόχος τους είναι να σταματήσουν αυτούς που προσφέρουν πακέτα/δυνατότητα πρόσβασης σε όλα τα συνδρομητικά κανάλια που κανονικά απαιτούν μηνιαία συνδρομή.

Πάντως σκέφτομαι κι εγώ σοβαρά πλέον την χρήση κάποιου vpn γιατί ταινίες είναι το μόνο που μου στέλνει ο κοκκινογένης από το καράβι του.

Αυτό που λένε ότι θέλουν να κάνουν, να "δέσουν" κάθε ΙΡ με προσωπικά στοιχεία και ΑΦΜ ώστε να στέλνουν πρόστιμα για κάθε παράβαση, ακούγεται τόσο εξωπραγματικό για τα δεδομένα της χώρας που δίνω 1 στο δισεκατομμύριο να καταφέρουν να το εφαρμόσουν.

Πιθανότερο είναι όντως το να θέλουν να πλήξουν σαιτ που προβάλουν ταινίες, σειρές και αθλητικά γεγονότα κατά συρροήν, παρά τον ανώνυμο κακομοίρη που κατεβάζει να δει το νέο επεισόδιο Andor. Ίσως και κάνα πριβέ τορρεντάδικο, ή άλλους τέτοιους "μεγάλους" θεσμούς. Αλλά life finds a way.

ο νομος ειναι ανεφαρμοστος, τοσο σε επιπεδο τελικου χρηστη/εγκληματία (μην ξεχνατε μπρός, η πειρατεια σκοτωνει το γκειμινγκ, την μουσικη, το πχοιοτικο σινεμα, την μαρβελ, την αντάλτ φιλμ βιομηχανια κλπ κλπ κλπ...), οσο και σε επιπεδο π.χ. μαγαζατορα.
ο εκπληκτικης συλληψης νομος οπως ειναι τωρα, λεει οτι μπορεις π.χ. να πας στον καφενέ του κυρ πελοπιδα, να κατσεις να πιεις καφε και να κατεβασεις ενα τεραμπάι θεαματικων και ψυχαγωγικων ντάτα καθε ειδους. οπότε θα χρεωθει ο αφμ του κυρ πελοπίδα με τα αναλογα χιλιάδες ευρά. σιμπλ.

εκτος αν εχετε καποιον τροπο ευκολο να μην συμβαινει αυτο. α, σκεφτηκα εναν. να δινετε μπαινοντας στον καφενέ τα στοιχεια σας στον κυρ πελοπιδα, το νουμερο του κινητου σας και φυσικα τον αφμ σας ετσι ωστε αν κανετε καποια πονηριά, να χρεωθειτε αναλογως. και βεβαια εκεινος ή η γυναικα του, η κυρά ευτερπη (που να τα προλαβει ολα ο ερμος ο πελοπιδαρος...) θα σημειωνει ποτε μπηκατε και ποτε βγηκατε απ τον καφενε. ρεαλιστικο? ΑΠΟΛΥΤΑ.

επισης ΔΕΝ μπορει ν αποδειχθει ουτε ουσιαστικα ουτε νομικα οτι ειναι παρανομο να παρακολουθω εναν αγωνα του nba π.χ. απο "ανοιχτο" σαιτ που βρισκω με σερτς. εννοειται βεβαια οτι πρεπει να μενετε μακρια απο τα γνωστα κουτιά με μαιμου κοσμοτε, νοβα κλπ. αυτοι οι τυποι που τα τρεχουν ειναι οντως πιθανο να πιαστουν και προφανως εχουν καταλογους με τα στοιχεια σας.

ακομα θεωρω οτι δεν συμφερει κανεναν να στερησει απ τον κακομοιρη που στρημαρει η κατεβαζει καποια σειρουλα τα ωραια του λεφτακια και ισως την τελευταια δωρεαν ψυχαγωγικη διεξοδο που εχει στην δυσκολοτατη εποχη που ζουμε. γιατι απλα ο εν λογω θα κοψει το ιντερνετ τελειως η προφανως δεν θα χρειαζεται ευρυζωνικες, 10g η οπως αλλιως τις λενε, συνδεσεις. θα βολευεται με το 1 γκιγκα ντατα τον μηνα του καρτοκινητου του. οπότε θα χαθουν εσοδα απ τις εταιρειες του χωρου.

ηταν τα 2 μου σεντς (ντισκλέιμε: δεν ειμαι νομικος, οπότε τα παραπανω ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ μπορει να ειναι παπαργιές τεραστιων πραγματικα διαστασεων).

ο νομος ειναι ανεφαρμοστος,
Αν δεν κάνω λάθος στο εξωτερικό εφαρμόζεται. Κυρίως Γερμανία και Αγγλία απ' όσο έχω ακούσει. Οπότε δεν ξέρω αν θεωρείτε και τόσο ανεφάρμοστος.

Οι μπέτα κακς βορειοευρωπέη δεν έχουν το ελληνομεσογειακό ταπεραmentos, μεράκι, φιλότιμο, όπα για αυτό και τα κατάπιαν αμάσητα. Στο Ελλάδα πρώτα μας βγάζουν για ποτάκι και τσιγάρο και μετά αφήνουμε να κάνει ο καθείς μεσσίας οτιδήποτε. Για το καλό μας.

Ο νόμος είναι αυτός 5179/2025 (ΦΕΚ Α’/26/20-2-2025) και μεταξύ άλλων αναφέρει:

"Επιβολή Διοικητικών Προστίμων:
  • Ιδιώτες Χρήστες: Όσοι αποκτούν παράνομα πρόσβαση σε οπτικοακουστικά έργα μέσω πειρατικών υπηρεσιών υπόκεινται σε πρόστιμο 750 ευρώ για κάθε παράβαση. Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο διπλασιάζεται σε 1.500 ευρώ.
  • Δημόσια Προβολή σε Επιχειρήσεις: Επιχειρήσεις που προβάλλουν παράνομα περιεχόμενο σε κοινό (π.χ. καφετέριες, ξενοδοχεία) αντιμετωπίζουν πρόστιμα από 1.500 έως 3.000 ευρώ.
  • Οικονομική Εκμετάλλευση: Όσοι αποκομίζουν άμεσο ή έμμεσο οικονομικό όφελος από την παράνομη διανομή ή αναμετάδοση περιεχομένου υπόκεινται σε πρόστιμα από 5.000 έως 10.000 ευρώ.

2. Σύνδεση IP με ΑΦΜ:

Ο νόμος προβλέπει τη δυνατότητα σύνδεσης της διεύθυνσης IP με το ΑΦΜ του χρήστη, επιτρέποντας στις αρχές, μέσω εισαγγελικής εντολής, να ζητούν από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου ταυτοποίηση των χρηστών που εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες.

3. Δυναμικός Αποκλεισμός (Dynamic Blocking):

Εισάγεται η δυνατότητα άμεσου αποκλεισμού πρόσβασης σε πειρατικούς ιστότοπους εντός 30 λεπτών από τη διαπίστωση της παράβασης, ενισχύοντας την ταχεία αντιμετώπιση της διαδικτυακής πειρατείας"

Δηλαδή θα μπαίνει στη διαδικασία ο εισαγγελέας να ζητάει από τη βονταφον τα στοιχεία του Vlad για να του επιβληθει πρόστιμο επειδή κατέβαζε το βιντεακι με τη Μια Καλιφα να πουλά κοσμήματα. Η εναλλακτικά εκεί που θα βλέπει πειρατικά την οσκαρική Ανορα για τα 40 πρώτα λεπτά που αξίζουν, στο μισάωρο θα τον πετάει έξω και θα του λέει "στοπ κακέ πειρατή φτάνει, σφεντόνα έγινες".
Ψιλοπ@παριλίκι μου φαίνεται.

Σε έναν σοβαρότερο τόνο, υλοποίηση από υλοποίηση διαφέρει. Στην Αγγλία ισχύει το μαζικό block, ισχύει επίσης και το block κατευθείαν από τους ISP γνωστών ιστότοπων (και πλέον ΙΡ) που διακινούν τέτοιο υλικό. Ο τελευταίος τροχός της αμάξης-παραβάτης (ο ιδιώτης χρήστης) συνήθως τσιμπιέται και του γίνεται παρατήρηση. Παλαιότερα κοιτούσαν ανωμαλίες (irregularities) στο bandwidth usage περιοχών για να δουν ποιος κατεβάζει αβέρτα-κουβέρτα. Πλέον με το live streaming δεν είναι εφικτό και υπάρχει καλύτερη τεχνολογία παρακολούθησης/εύρεσης. Και πάλι στο τέλος, υπάρχουν χρήστες που έχουν λάβει από τον ISP ένα γράμμα που λέει "last warning, please stop".

Στην πραγματικότητα της Ελλάδος; Βρήκανε μία παθογένεια (δεν θα συζητήσουμε τα ethics πίσω από τις πράξεις) και είπαν "μάγκα μου, όλοι οι πληβείοι το κάνουν. Βγάλτε νόμο, περάστε σε στρατιωτικά αποστειρωμένη εφαρμογή τους για τις πρώτες 2 βδομάδες, θα γεμίσουμε τα κοφίνια από τα πρόστιμα, μετά στα τέτοια μας". Όπως ακριβώς έγινε με νόμο περί διάβασης πεζών, αντί να βγάλουν ένα σωστό πλάνο-πρόγραμμα ενημέρωσης και διαπαιδαγώγησης του κοινού για τη σημασία του C.O.C.K. κυνηγούσαν κόσμο στη Σταδίου για να βγάλουν το εικοσάρικο.

Όποιος θέλει το κεφάλι του ήσυχο, θα βάλει πληρωμένο VPN. Λεονταρισμοί και ελληναρισμοί τύπου 'Σιγά, τ'αρχίδια θα μας κλάσετε/ανεφάρμοστο/δεν αναγνωρίζω τίποτε' δεν υφίστανται στην οικονομική διακοποαποικία που είναι η Ελλάδα.

Ως το '18 που έφυγα για έξω κατέβαζα προφανώς ακάποτος ταινίες. Παιχνίδια/στρήμινγκ νόμιμα, οπότε δεν μπορώ να τοποθετηθώ γι'αυτά. Στη Φινλανδία χρησιμοποιώ το CyberGhostVPN που κοστίζει 70Ε για δυό χρόνια και τρεις μήνες. Τουτέστιν, ούτε 2 ευρώ το μήνα, τίποτε.

Πάρα πολύ πρακτικό, σου επιτρέπει να το κουμπώνεις μέχρι και σε 7 ενεργές συσκευές, κατεβάζεις ανενόχλητος τόρεντς και απολαμβάνεις και αγορές games δίχως ΦΠΑ από γκρίζα κλειδάδικα όπως το Instant, ορίζοντας την IP σου ως Νορβηγική πχ. Το εκμεταλλεύεσαι και περιστασιακά για καλύτερες τιμές σε καταστήματα.

ΔΕΝ ξεκλειδώνει νομίζω στρήμινγκ πλατφόρμες άλλων χωρών το ίδιο εύκολα με το NordVPN αλλά δεν έχω κάτσει και ν'ασχοληθώ κι ιδιαίτερα.

Εύχρηστο και πάρα πολύ πρακτικό.

ΥΓ Βολεύει πολύ για να θωρακίζεις και τη σύνδεσή σου σε δημόσια δίκτυα. Βαριέσαι στη δουλειά και θες να τσεκάρεις τις τελευταίες θρεντάρες/ενημέρωσεις στο Φίλιο Σάιτ; VPNάκι και ορμάς :D

Last edited:
Υπαρχουν διαφορων ειδων πειρατειες. Το πειρατικο box, torrent, streamio και αντιστοιχα, http sites που παρεχουν λινκς προς στριμαδικα κλπ.

Ο νομος ειναι πολυ γενικος και φλου, λογικα επιτηδες. Θα δουμε που θα καταληξει.

Οι παροχοι στη Ελλαδα ειναι υποχρεωμενοι να κοβουν domain names (κυριως απο betting sites) και IPs απο τις οποιες φαινεται να τραβανε περιεχομενο τα πειρατικα boxes.

Το κοψιμο των domain names ξεπερνιεται αλλαζοντας DNS στην καρτα δικτυου σε επιπεδο λειτουργικου.

Last edited:
Οι παροχοι στη Ελλαδα ειναι υποχρεωμενοι να κοβουν domain names (κυριως απο betting sites) και IPs απο τις οποιες φαινεται να τραβανε περιεχομενο τα πειρατικα boxes.
Αυτό ήταν το πρώτο μέτρο που είχαν λάβει στην Αγγλία με το piratebay και ξαφνικά έβλεπες pirateproxy, bayproxy, baypirateproxy domain names που κατέληγαν στην ίδια search engine (αυτή λειτουργούσε). Τώρα έχει πέσει ολοκληρωτικό crackdown.

Και.Ελλαδα το ιδιο γινεται. Πολλα torrent sites παραπεμπουν σε σελιδα κονσερβα της ΑΕΠΙ/ΕΕΕΤ κατι.

Βαζεις καρφωτα καποιον dns τυπου cloudfare, quad 9 κλπ και το ξεπερνας.

αγαπητε ρομπέν δεν ειναι "και τοσο ανεφαρμοστος" αυτος στην γερμανια και στην αγγλια γιατι υποθετω θα μοιαζει ΚΑΑΑΑΠΩΣ ελαφρά (ελαχιστοτατα στην πραγματικοτητα)με τον δικο μας.
δεν ξερω τους εκει νομους, αλλά διαβασε εδω τον δικο μας...

καποιος που προφανως δεν εχει καμμια σχεση με το σπορ, και δεν ξερει καν την "επισημη", τυπικη, τεχνολογικη ορολογια, εγραψε το εξης τερας, οπως βλεπεις: "...πρόσβαση σε οπτικοακουστικά έργα μέσω πειρατικών υπηρεσιών..."

αληθεια τωρα? στον καφενε και στο ρεηκουι τα λενε πειρατικα. δεν νοειται τετοια εκφραση σε νομο του κρατους. γραψε μου αν θες για κλοπες πνευματικης ιδιοκτησιας, δικαιωματα κλπ. δεν ξεμπερδευεις απ ολο αυτο με μια λεξη. οι δικηγοροι του καθε "παθοντα" θα σε λιανισουν στο δικαστηριο.
επισης ερωτω: τι θα πει "πειρατικες"? ορισε μου το, κυρ νομοθετη, γραψε μου ποια ειναι για να τα αποφευγω (και καλα...) και να ειμαι νομιμος.

ξαναγραφω το καφενειακο παραδειγμα για το nba.... γκουγκλαρω bucks vs pistons, μου βγανει ενα λινκ, πατω, πάνω στο άντρες μπαρ ξερωγω γραφει mynba.com/bucks_pistons, πατω το πλέι και βλεπω ματσακι. πως γνωριζω, λεμε τωρα, οτι ειναι "πειρατικη υπηρεσια"? εχμ, συνηθως δεν το γραφουν στην κορυφη της σελιδας.

θελω να πω λογικα ακομα και μ αυτη την "αυστηρη" τροποποιηση του νομου (ηδη προυπηρχε, αλλα δεν εφαρμοζοταν απο κανεναν, ισως επειδη δεν προεβλεπε προστιμα κλπ) θα υπαρχουν δεκαδες παραθυρα σε ενδεχομενη δικαστικη εμπλοκη.

και βεβαια πανω και περα απ ολα τ αλλα, μιλαμε για την χωρα που ταξιδευουν τραινα πανω στην ιδια γραμμη, χιονιζει και κλεινει η αττικη οδος για 24 ωρες και στην κορυφωση του κορονοιου, θυμαμαι διαταξη (επειδη κυκλοφορω με ηλεκτρικο καθημερινα και μ ενδιεφερε) που ελεγε οτι απαγορευεται αυστηροτατα πληρωση του καθε βαγονιου πανω απο 50%. χωρις να ξερει κανεις ποση αςουμε ειναι η χωρητικοτητα καθε βαγονιου, χωρις να υπαρχει κανενας ελεγκτης (θα επρεπε να ειναι ενας σε καθε βαγονι καθε συρμου υποθετω, με την λογικη της διαταξης...) και προφανως χωρις να γινει ποτέ κανενας ελεγχος και να πεσει σε κανεναν οποιοδηποτε προστιμο (σε ποιον αραγε? στον επιβατη? στον οδηγο? στον σταθμαρχη? στον φουφουτο?).

μιλαμε για την ελλαδα 2.0
αληθεια πιστευεις οτι θα μπορεσουν να εφαρμοσουν το νομο περι πειρατειας? θα γελασει και η παρδαλή αίγα, πιστευω εγω.

Το γυρόφερνα που το γυρόφερνα, εν τέλει θα καταλήξω σε ProtonVPN paid. Αυτό που λέει ο Μποράτσος είναι γεγονός, το σημερινό ίντερνετ είναι οργουελικό ναρκοπέδιο χωρίς VPN, το traffic μας έρμαιο.

Χειρομαλάκτη, σορρυ κιόλας, αλλά τα έχεις μπερδεμένα. Ανακατεύεις και συγκρίνεις άσχετα μεταξύ τους πράγματα. Τι σχέση έχουν τα τρένα. τα Τεμπη. ο σταθμάρχης και η Ελλάδα 2.0 με τον νόμο περί πειρατείας.

Και το παραδειγμα σου περι αγνοιας και οτι τυχαία πάτησες ένα λινκ ψαχνοντας για ένα αθλητικό γεγονός αντε να σταθεί στη αρχή για μια-δυο φορές και όχι για κατ' επανάληψη χρήση παρόμοιων ιστοτόπων/υπηρεσιών.

Η μόνη τρύπα που μπορώ να δω εγώ είναι το πως μπορεί να αποδειχθεί πως κατεβασα εγώ πειρατικό υλικό και όχι κάποιος τρίτος που έκανε χρήση του δικού μου δικτύου/ip. Αλλά και πάλι θα την φας την καμπάνα. Δεν ισχυρίζομαι πως ο νόμος θα εφαρμοστεί σωστά στην Ελλάδα, αλλά οτι είναι εφικτό να εφαρμοστεί είναι. Το πιο πιθανό είναι να γίνει αυτό που εγραψε ο Northlander, να δείξουν υπέρμετρο ζήλο για κανα μήνα, να ταράξουν τους πάντες σε πρόστιμα για να μαζέψουν κανα φράγκο και μετα έχει ο θεός.

Όπως είπε και ο Robin παρόμοια νομοθεσία εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια σίγουρα στην Γερμανία. Έχω γνωστούς που έχουν φάει πρόστιμα.

Νομίζω πως εδώ Ελλάδα ο κύριος στόχος είναι όλοι αυτοί με τα πειρατικά box που έχουν τα πάντα όλα από κανάλια και αυτοί που προφανώς τα διακινούν και βγάζουν κέρδη. Όχι τόσο ο χρήστης που θα κατεβάσει μια ταινία. Παρ' αυτά τείνω κι εγώ να βάλω τελικά vpn (το Proton φαίνεται καλή επιλογή) μιας και καμιά ταινιούλα από τορρεντ την κατεβάζω (είναι το μόνο πειρατικό υλικό που κατεβάζω και δεν νιώθω ενοχές να πω την αλήθεια), αλλά και για γενικότερους λόγους ασφάλειας/προστασίας.

Last edited:
εχουν την εξης σχεση: η χωρα ειναι ενα τεραστιο μπουρδελο.

θες να μου πεις κατι, οτιδηποτε, που να δουλευει οπως-θα-επρεπε? γιατι να μου φανει λογικο οτι θα δουλεψει αυτος ο νομος? χρειαζεται πολυ δυνατος ελεγκτικος μηχανισμος. που δεν νομιζω οτι υπαρχει, και δεν νομιζω οτι ειναι ευκολο να δημιουργηθει. π.χ. υπαρχει νομος για τις ταμειακες μηχανες, για τα pos, για τις αποδειξεις. και αν θυμαμαι καλα φτιαξανε και μια σπιουνουπηρεσια, που πας και καρφωνεις κοζμο οτι δεν κοβει. κανανε δηλαδη το καλυτερο που μπορεσαν. ειδες να μειωθει η φοροδιαφυγη?

θα δουμε πως θα παει. ειναι γνωστο οτι δεν τα παω καλα στις προβλεψεις, οποτε μπορει να εχω και λαθος. :cool:
εδω θα ειμαστε.

εχουν την εξης σχεση: η χωρα ειναι ενα τεραστιο μπουρδελο.

θες να μου πεις κατι, οτιδηποτε, που να δουλευει οπως-θα-επρεπε? γιατι να μου φανει λογικο οτι θα δουλεψει αυτος ο νομος? χρειαζεται πολυ δυνατος ελεγκτικος μηχανισμος. που δεν νομιζω οτι υπαρχει, και δεν νομιζω οτι ειναι ευκολο να δημιουργηθει. π.χ. υπαρχει νομος για τις ταμειακες μηχανες, για τα pos, για τις αποδειξεις. και αν θυμαμαι καλα φτιαξανε και μια σπιουνουπηρεσια, που πας και καρφωνεις κοζμο οτι δεν κοβει. κανανε δηλαδη το καλυτερο που μπορεσαν. ειδες να μειωθει η φοροδιαφυγη?

θα δουμε πως θα παει. ειναι γνωστο οτι δεν τα παω καλα στις προβλεψεις, οποτε μπορει να εχω και λαθος. :cool:
εδω θα ειμαστε.

Συμφωνώ. Και αν διάβαζες καλύτερα το ποστ μου θα έβλεπες πως πουθενα δεν γράφω πως πιστεύω οτι θα εφαμοστεί σωστά η νομοθεσία αυτή. Απλά λέω πως το να συγκρίνεις άσχετα μεταξύ τους πράγματα δεν σου δίνει δίκιο, ούτε μπορεί να σταθεί νομικά. Αν φας το πρόστιμο τι θα πεις; Ε, κυριε δικαστά, κύριοι ένορκοι αφού μπουρδέλο είμαστε. Δεν νομίζω να έχει επιτυχία.

Κατα τα άλλα μαζί σου

Back