What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Ξεκινώντας(;)

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,265
Είπα να ξεκινήσω ένα project κάνοντας καταγραφή εδώ, τόσο για μένα για να το έχω σαν μαυροπίνακα, όσο και για να μοιραστώ την διαδικασία (παραμένω συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα ολοκληρωθεί κιόλας...)

Το ενδιαφέρον μου για την δημιουργία κάποιου παιχνιδιού δεν είναι καινούργιο, είχα άλλωστε ξεκινήσει πριν από 10 χρόνια την πτυχιακή μου με θέμα ένα point and click adventure, ξεφεύγοντας αρκετά από τα της σχολής μου και χάνοντας κάποιους βαθμούς λόγο αυτού (αλλά ο Άγγλος εξεταστής με έσωσε αφού εκτίμησε το τι κάνω και μου είπε πόσο σημαντικό θεωρούν το game development sto UK) και απλά έκανα τα δικά μου με δικαιολογία ότι είναι μια πτυχιακή πάνω στο adobe flash (και ήταν, αλλά δεν ήταν γραφιστική όλο αυτό).
Μπορείτε να δείτε ότι έχει απομείνει και δεν είναι dead link εδώ: The Multiverse

Το λοιπόν, ποτέ δεν σταμάτησε να με ενδιαφέρει το όλο σκηνικό και ακολουθούσα από κοντά τις εξελίξεις στις μηχανές παιχνιδιών, αλλά πάντα, κάπου κάτι με κράταγε πίσω και δεν ασχολήθηκα ποτέ στα σοβαρά. Ενώ όσες φορές έκανα μια προσπάθεια να ξεκινήσω τα παράταγα σχεδόν αμέσως καθώς δεν πατάς ένα κουμπί και βγαίνει game, ούτε πετάς γραφικά και πατάς play. Και είμαι σχετικά ανυπόμονος με κάποια πράγματα, ανεβάζοντας κάθε εμπόδιο σε δυσθεώρητα μεγέθη και καταλήγοντας "δεν είναι για μένα αυτά", είμαι άχρηστος κτλ κτλ.
Τίποτα το φοβερό, έτσι είμαι από πάντα, κάθε φορά που ξεκινάω κάτι με ενθουσιασμό έτοιμος για το next big thing και δεν είναι τόσο εύκολο όσο φανταζόμουν ξαφνικά τα βάφω μαύρα και λέω γάματο.

Φυσικά με τον καιρό έχω αρχίσει να πιάνω τα πράγματα σωστά, με μικρά και σταθερά βήματα και σιγά σιγά φτάνω τους στόχους μου, οπότε σκεφτόμουν να κάνω μια προσπάθεια ξανά με το να φτιάξω κάποιο game. Αυτή την φορά με μικρά βήματα και πάνω από όλα, ολοκληρωμένο πλάνο.

Το λοιπόν όμως, δεν ξέρω τι πρέπει να σκεφτώ για να βάλω την βάση του παιχνιδιού, βασικά δεν μπορούσα καν να σκεφτώ κάτι που να έχει ενδιαφέρον ώστε να το δει ο τάδε τυχαίος κάπου και να πει "α ενδιαφέρον, ας παίξω αυτό το παιχνίδι" ή τέλος πάντων να μην είναι engine demo. Αλλά εν τέλη είπα να επιστρέψω στα μικρά βήματα που λέγαμε και να ξεκινήσω από κάτι απλό.

Στο μυαλό μου έχω ότι θα ήθελα να φτιάξω ένα παιχνίδια match 3 σαν το Gems of War με στοιχεία DnD μάχης, όπου θα έχουμε 2 παίχτες με κάποιους ήρωες με stats, abilities και inventory/gear που θα κάνουν κινήσεις σε ένα κοινό board και θα υπολογίζονται όλα με το σύστημα του roll a dice (θα ήθελα να φαίνεται και με κάποιο animation ίσως το να πατάει κάποιος το ζάρι του DnD) και έτσι θα κάνει ο ένας στον άλλον damage και τέλος πάντων, πρακτικά κλώνο το Gems of War που θεωρούσα φοβερό παιχνίδι μέχρι που το πούλησαν σε κάτι μλκες και άλλαξαν όλα τα fantasy in game assets με κάτι που θα έλεγα windows metro flat UI και έλιωσαν τα μάτια μας σαν τον ναζί στο Ιντιάνα Τζόουνς.

Αλλά ας επιστρέψουμε στα μικρά βήματα που έλεγα πριν.

Οπότε milestone 1:

  1. Σκοπός: Δημιουργία απλού match 3 παιχνιδιού
  2. Επιλογή μηχανής, unity ή godot
  3. Σχεδιασμός/εύρεση assets, menu screen, menu buttons, gems, ingame screen, match 3 animation/gem explosion, απλό ηχητικό εφέ για το match 3, απλό ambient music track για μουσική
  4. Στήσιμο παιχνιδιού 1 πίστα μόνο random gems που υπάρχουν με το που ανοίξεις το παιχνίδι και κατεβαίνουν από ψηλά μόλις σκάσεις κάποια από αυτά που υπάρχουν, σύστημα ελέγχου για το αν υπάρχουν matches ώστε αν δεν, να μπορεί να γίνει scramble, αυτόματα match 3 αν κάτσουν τα gems μετά από αλυσιδωτά match 3
  5. Μόνο καταγραφή score 1 πόντος για match +1 για κάθε επιπλέον gem που θα έχει το match, Χ2 multiplier σε ότι σκάσει μόνο του από αλυσιδωτή αντίδραση, επιλογή mute για ήχο/μουσική και exit
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Πολύ καλή ιδέα μαν! Καλή αρχή!! αλλαξε γραμματοσειρά δε βλέπεται :ROFLMAO:
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,265
να το κάνω "match (τα) 3 (του Καράμπελα)"?

@tinapeis ναι ρε για να γελάσουμε το έκανα τα γραφικά τα αληθινά είναι νορμάλ :p
 
Top Bottom