What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Υπαρχει καποια απατη με τα usb dongle?

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,483
Χθες το βραδυ ειχα μια διαφωνια με το πληκτρολογιο και μου εβγαλε 1/4 πεισμα. Καποια πληκτρα λειτουργουν, καποια δεν λειτουργουν και καποια δεν εχουν καλη επαναφορα εως καθολου. Ανοιξα καποια συρταρια και βρηκα ενα ps/2 το οποιο μαλλον δεν ξεχασε ποτε το τελευταιο μας βραδυ to 1995. Σηκωθηκα 00:30 το βραδυ για να παω στο σπιτι της μητερας μου, που ειναι και η τοπικη αντιπροσωπεια logitech. Βρηκα δυο ασυρματα keyboard αλλα δεν βρηκα τα usb μαραφετια. Επεστρεψα στο σπιτι που ειναι και το τοπικο πολιτιστικο κεντρο hardware και αφου τα εκανα ολα ανω κατω, εκλαψα μονος μου.
Βρηκα ενα ασυρματο πληκτρολογιο, ομως αυτο ειναι της σειρας "sputnik". Αν πατησεις το caps με τον δεικτη και οχι με το μικρο δαχτυλακι, το δαχτυλο βρισκει και το enter.

Εκανα μια ματαιη ερευνα στο ιντερνετ, επειδη ξερω την δικαιολογια, και ναι. Δεν υπαρχει περιπτωση να κανεις αλλαγες στο dongle για να δουλεψει με αλλο πληκτρολογιο. Μιλαω για ιδια εταιρια. επειδη γουσταρω την εξαντληση των θεματων, συνεχισα να το ψαχνω και απο τα usb κατοπτρα ψησταριες βρεθηκα στο site της logitech.
H logitech δινει αυτο εδω το μαραφετι. την προσοχη σας στο πορτοκαλι dot.
220px-Logitech-Unifying-Receiver-USB.jpg

Με αυτο και με το καταλληλο software που σου δινει η logitech μπορεις να συνεδεσεις εως 6 ασυρματες συσκευες

Το προβλημα με τα dongle ειναι οτι πρεπει να λειτουργουν σε διαφορετικη συχνοτητα για να μην υπαρχουν conflicts. κατανοητο.
Το δευτερο προβλημα ειναι οτι τα dongle ειναι τοσο μικρα που μπορει να τα χασεις μεσα απο την ραμενη τσεπη σου.

Απο την μια τα dongle λειτουργουν σε διαφορετικη συχνοτητα για να μην κανεις διπλο κλικ και σβηνει το hi tech ψυγειο και απο την αλλη σου δινουν το Logitech Unifying receiver που υποστηριζει εως 6 συσκευες και το οποιο ειναι επισης μικροσκοπικο. ναι, το μεγεθος δεν ειναι μονο μειον. Μπορει να το χασεις και αυτο αλλα με την μαγεια της logitech, δεν κανει confilct και μπορεις να ξαναχρησιμοποιησεις καποια συσκευη νεωτερης γενιας,

To δινουν στην προνομιακη τιμη των $14,99 και με τα μεταφορικα παει $29. Ελλαδα δεν το βρηκα και τοτε ηρθε η στιγμη που καηκα.
συμφερει να το αγορασεις, αφου εχει ιδιες πιθανοτητες να χαθει; καθως εψαχνα να βρω γιατι υπαρχει αυτο το free love με τις αλλες logitech συσκευες ειδα οτι τα κοινα dongle που χρησιμοποιει η πλεμπα, εχει μια προστασια/κρυπτογραφηση. το unifying receiver δεν εχει τετοια κομπλεξ και επαιξε μια ιστορια με χακαρισμα απο αποσταση 100 μετρων! με τα ιδια λεφτα παιρνεις ενα πληκτρολογιο να κανεις την δουλεια σου.

οπως εχουμε ολες αυτες τις πληροφοριες, βλεπετε καποιο δουλεμα στην ολη ιστορια;
δεν γινεται να σου δωσουμε μια εφαρμογη για να κανεις pair με αλλα μοντελα, για να μην δημιουργηθουν προβληματα
Στην πορεια σου λενε οτι αν παρεις αυτο το dongle που κοστιζει οσο ενα πληκτρολογιο, δεν χρειαζεται να πεταξεις το πληκτρολογιο/ποντικι επειδη εχασες το dongle, θα μπορεις να κουμπωσεις 6 συσκευες και δεν θα εχεις προβληματα πχ conflicts. φυσικα δεν σου λενε τι διαφορες παιζουν με τα απλα dongle.
οσο το σκεφτομαι μου βγαινουν καπιταληστικα σεναρια συνωμοσιας.
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,984
Εάν έχεις ασύρματο μηχανικό πληκτρολόγιο των 150+ ευρώ (shame on you καπιταλιστικό γουρούνι :Ρ) και χάσεις το μαραφέτι, ε τότε αξίζει να δώσεις 30$ για να μην το πετάξεις. Αν όμως έχεις ένα απλό και ταπεινό πληχτρολόγιο, πάρε ένα ενσύρματο και τέλος! Για κάποιο λόγο, ποτέ μου δεν συμπάθησα τα ασύρματα πληκτρολόγια και ποντίκια...
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
οσο το σκεφτομαι μου βγαινουν καπιταληστικα σεναρια συνωμοσιας.

Απο την ανάλυση σου και γω αυτό πιστεύω...εμ ελευθερη αγουρά εχουμε!

Η απάτη είναι με την δημιουργία τεχνητής ανάγκης. Δεν θα είχες την ανάγκη του μαραφετιού Β αν τα μαραφέτια Α ήταν ανοιχτά και επαναπρογραμματιζόμενα και μπορούσες με λίγο κόπο να αποφύγεις τυχόν conflicts.

Αλλά έτσι η εταιρεία έχει τον κίνδυνο για διαφυγόντα κέρδη, οπότε παράγει το μαραφέτι Β και δημιουργώντας μια ανάγκη που δεν έχει λόγο ύπαρξης, κερδοφορεί παραπάνω. Φαντάσου πόσο χειρότερα θα ήταν αν δεν υπήρχαν διεθνείς οργανισμοί οπου επιβάλλουν νόμους και προσπαθούν να τιθασεύσουν τα αρπαχτικά.
 
Top Bottom