What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

[ΖΗΤΗΣΗ] Abit AB-BH6 slot-1 motherboard για P-III

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Αν και μάλλον έχω απειροελάχιστες πιθανότητες να βρεθεί, υπάρχει κανείς ρε παιδιά που να έχει στην άκρη για πώληση / ανταλλαγή καμία slot-1 μητρική Abit AB-BH6;

Ψάχνω τη συγκεκριμένη γιατί την είχα στο P-III retro PC, αλλά δυστυχώς η δική μου τα τίναξε μόλις προχθές, οπότε αν την αντικαταστήσω με μία ολόιδια, αυτομάτως θα έχω τα παρακάτω οφέλη:

1. Θα δουλέψουν μονομιάς τόσο τα Win 98 και Win XP builds μου, δίχως ανάγκη για -διπλό- format.
2. Θα αναγνωριστεί κανονικά και θα δουλέψει απευθείας στα 1000MHz, χωρίς να πρέπει να προβώ σε bios updates και τα ρέστα, ο, ολίγον σπάνιος, slot-1 Coppermine P-III 1GHz SL4KL που διαθέτω και που προφανώς θα ήθελα να κρατήσω.
3. Θα μπορέσω να συνεχίσω να χρησιμοποιώ τις συγκεκριμένες SDRAM μνήμες που είχα, οι οποίες παίζουν στα 100MHz, δίχως φόβο για εμφάνιση καμίας ενοχλητικής BSDO.

Το μεγάλο "γαμώτο" της υπόθεσης είναι ότι το PCάκι ήταν άψογα στημένο και δούλευε ρολόι, αλλά μάλλον είχε έρθει η ώρα της μητρικής του (εμ βέβαια, τώρα που έχουμε και τη γ@μωφάση με τον κορονοϊό), η οποία πάντως εκ πρώτης όψεως δε δείχνει να έχει κανέναν φουσκωμένο ή σκασμένο πυκνωτή, αλλά δε ποστάρει.

Παρ' όλα αυτά, ακόμη κι αν έχετε κάποια άλλη slot-1 μητρική που φοράει το Intel 440BX chipset και "βλέπει" τον Pentium 3 1GHz SL4KL (ενδεικτικά: Abit BE6, Aopen AX6BC, Asus P3B-F, MSI 6120) στείλτε μήνυμα. Αν δε βρεθεί απολύτως τίποτα, επόμενη επιλογή θα είναι να στραφώ σε socket 370 λύση.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,269
έχω μια μητρική slot 1 σε ένα συστηματάκι με P3 δεν ξέρω αν τραβάει τον συγκεκριμένο που θες, αλλά δυστυχώς το παράτησα στο σπίτι στην Αθήνα όταν έφυγα και τώρα με τις καραντίνες και τα ρέστα δεν ξέρω πότε θα ανέβω ξανά.

Όταν με το καλό ανέβω κάποια στιγμή και το θυμηθώ θα το τσεκάρω να σου πω, να στο δώσω και επιτόπου αν σου κάνει.
 
Top Bottom