LATEST NEWS

Το Grim Fandango γίνεται point ‘n’ click!

Αν ένα είναι σίγουρο όσον αφορά στα PC games, είναι ότι ποτέ δε πρέπει να λέμε ποτέ. Αν ένας τίτλος δείχνει ότι δε θα κυκλοφορήσει στο PC, τελικώς, αργά ή γρήγορα, θα μας έρθει. Κι αν έχει ατέλειες, αλλά κατά τ’ άλλα το περιεχόμενό του είναι τέτοιο ώστε να μπορεί να το μετατρέψει σε classic, θα αναλάβουν οι modders τη διόρθωση των όποιων ελαττωμάτων του.

Για το Grim Fandango της Lucasarts τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Φιγουράρει -όχι αδίκως- σε κάθε λίστα με τα καλύτερα adventure games όλων των εποχών. Αν ένα πράγμα δυσαρέστησε μερίδα των φίλων της κατηγορίας, αυτό ήταν η έλλειψη χρήσης mouse και ο αποκλειστικός έλεγχος μέσω keyboard.

Αυτό φαίνεται ότι σκέφτηκε ο Tobias Pfaff, ο οποίος ομολόγησε ότι δεν ευχαριστήθηκε όσο θα ήθελε το -κατά τ’ άλλα εκπληκτικό- παιχνίδι, οπότε και μπήκε στη διαδικασία να το μετατρέψει σε point ‘n’ click, 16 ολόκληρα χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία του!

Το mod απαιτεί το τρέξιμο του παιχνιδιού μέσω του ResidualVM, είναι ακόμη σε alpha φάση -οπότε και δεν έχουν εξαλειφθεί πλήρως τα bugs- αλλά δίνει μία τελείως διαφορετική αύρα στον αξέχαστο τίτλο της Lucasarts, εκείνη που θα θέλαμε να διαθέτει όταν πρωτοέφτασε στα χέρια μας, αλλά απώλεσε λόγω της εγκατάλειψης, από μέρους της εταιρείας, της γνωστής και δοκιμασμένης Scumm engine για χάρη της Grim E. Το mod μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ και φυσικά είναι παραπάνω από περιττό να σας πούμε ότι αξίζει να το δοκιμάσετε….

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL