Log in    Register   

Login to your account

or
 Use Facebook account

Create an account * * Required field

The name you entered is not valid.
Please enter a valid username. No space at beginning or end, at least 2 characters and must not contain the following characters: < > \ " ' % ; ( ) &
Password invalid.
The passwords you entered do not match. Please enter your desired password in the password field and confirm your entry by entering it in the confirm password field.
Invalid email address
The email addresses you entered do not match. Please enter your email address in the email address field and confirm your entry by entering it in the confirm email field.


or
 Use Facebook account

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

REVIEWS

14 January 2014 Συντάκτης: Στέφανος Κουτσούκος

KICKBEAT STEAM EDITION

Ξύλο μετά μουσικής!

KICKBEAT STEAM EDITION

Με την κοσμοκρατορία του Steam από καιρό εδραιωμένη, είναι πάντα ευχάριστο να βλέπουμε τίτλους που αποτελούσαν console exclusives να έρχονται ο ένας πίσω από τον άλλον στην Μια, Αγία, Καθολική Πλατφόρμα. Το Kickbeat (λανσαρισμένο ως Steam Edition για την κυκλοφορία του στο PC), αποτελεί την παρθενική απόπειρα της αγαπημένης μας Zen Studios στο «παράξενο» είδος των rhythm fighting games.

Αν και είδος που παραδοσιακά ευδοκιμούσε στις επάρατες κονσόλες και απευθυνόταν σε περιορισμένο κοινό, η υπογραφή της Zen (δημιουργών του εκπληκτικού Pinball FX2 και του κάφρικα απολαυστικού CastleStorm) αρκούσε για να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον. Πόση από την ιδιαίτερη προσωπικότητά της θα μπορούσε να χωρέσει η εταιρεία σε ένα είδος που πολύ εύκολα ξεστρατίζει στη χώρα της επανάληψης και της βαρεμάρας;

ΚΒ1Αν σας θυμίζει κομμάτι ύποπτα το Dancing With The Stars, δεν πέφτετε πολύ έξω...

Η απάντηση είναι «περίπου αρκετή». Το στόρι του Kickbeat είναι όσο ζουρλό πρέπει, με κάποια μπαρουφοειδή ιστορία περί μιας Σφαίρας που περικλείει όλα τα τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ στον Πλανήτη Γη και του Εκλεκτού Τάγματος Μουσικοσαολίν που την προστατεύουν. Όταν κάποιος διαβολικός μεγιστάνας των μήντια κατορθώνει επιτυχώς να κλέψει την σφαίρα και μαζί όλη την μουσική του πλανήτη (ναι ΚΑΙ τον Τζάστιν Μπίμπερ!), ο κλήρος πέφτει σε εμάς, να ξυλοφορτώσουμε ένα φρικτό συνονθύλευμα από πολύχρωμους μπράβους και νομοτελειακά, να αποκαταστήσουμε τη Σφαίρα και τη μουσική στον κόσμο.

Η ιστορία παρουσιάζεται μέσα από προσεγμένα cutscenes, με υπερβολικά αλλά παραδόξως ταιριαστά voice-overs, οι οποίες, ενάντια σε κάθε λογική, πείθουν για το κόνσεπτ και τον κόσμο του παιχνιδιού. Το ίδιο το gameplay μας βρίσκει σε διάφορες αρένες (κλάμπ, ρίνγκ, ταράτσες, ακόμη και χαμάμ), να ακολουθούμε τα prompts που βλέπουμε στην οθόνη μας για να εξουδετερώσουμε τους άπειρους εχθρούς που μας περικυκλώνουν.

ΚΒ2Οι ατμοσφαιρικές cutscenes πουλάνε επιτυχώς το ζαβό στόρι του παιχνιδιού

Δεν κινούμε δηλαδή καθόλου τον χαρακτήρα μας, απλώς βλέπουμε από ποιά κατεύθυνση θα δεχτούμε επίθεση και πρέπει να πιέσουμε τα σωστά πλήκτρα ακριβώς την σωστή στιγμή για να την αποκρούσουμε και να αντεπιτεθούμε. Τα prompts ακολουθούν τα παλλόμενα industrial/electro και hip hop beats του soundtrack και μας ανταμείβουν με έξτρα bonuses εάν τα πατάμε ακριβώς επάνω στο ρυθμό. Το παιχνίδι συγχωρεί αρκετά μεγάλη Γιωτοαρυθμία™ εκ μέρους μας, όντας αρκετό φιλικό προς τον casual παίκτη, τουλάχιστον στα πρώτα επίπεδα.

Κύρια ατραξιόν του Kickbeat, είναι η δυνατότητα να εισάγουμε τα δικά μας αγαπημένα τραγούδια στο παιχνίδι και να ξυλοφορτώσουμε τις πολύχρωμες ορδές με τους δικούς μας όρους και το δικό μας soundtrack, τουλάχιστον στο Free Play Mode, καθώς η campaign είναι «κλειδωμένη» σε συγκεκριμένα τραγούδια (ξεχωρίζουν οι επιλογές από Marilyn Manson και Rob Zombie). Υπάρχει μια πληθώρα unlockables, secret modes και έξτρα χαρακτήρων με τους οποίους μπορεί να ασχοληθεί ο βαριά ψυχάκιας παίκτης, απλά το όλο εγχείρημα, μετά από τα πέντε-έξι πρώτα επίπεδα, αρχίζει να γίνεται επαναλαμβανόμενο.

ΚΒ3Τα closeups στα πιο εντυπωσιακά μας takedowns, φροντίζουν να ανεβάζουν την αδρεναλίνη μας σε κάθε αγώνα.

Τα μοντέλα των χαρακτήρων είναι όμορφα σχεδιασμένα, η δράση σωστή και στακάτη και σε περίπτωση που αγαπάτε το όλο industrial/nu metal/electro hop γουατέβερ νταβαντούρι, σίγουρα θα μερακλώσετε με το soundtrack. Το πρόβλημα είναι πως από ένα σημείο και μετά, το gameplay αρχίζει να επαναλαμβάνεται κολασμένα και όσο και να προσπαθεί να σπάσει τη μονοτονία με κάποια boss fights-παραλλαγές των βασικών μηχανισμών του, το παιχνίδι δεν καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον του παίκτη που απλώς «πέρασε να ρίξει μια ματιά».

Μια τίμια και ενδιαφέρουσα πρόταση στο χώρο των rhythm games, που παρά το αρκετό «ψωμί» που έχει για τον αφοσιωμένο παίκτη, σκοντάφτει στους περιορισμούς που θέτει η ίδια στον εαυτό της. Με απλά λόγια, αν δεν τρελαίνεστε να ακούτε ντούπου-ντούπου και να πιέζετε τα ίδια πλήκτρα ξανά και ξανά στον περίπου-ρυθμό, μάλλον θα το βαρεθείτε γρήγορα. Αντίθετα, αν ψάχνατε ένα μερακλίδικο rhythm game για να βγάλετε γούστα χωρίς να αγχωθείτε ιδιαίτερα, το Kickbeat είναι ακριβώς το παιχνίδι για εσάς!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

72 / 100

+ ΘΕΤΙΚΑ

 • Πληθώρα unlockables, μυστικών και έξτρα χαρακτήρων που προσδίδουν μεγάλη μακροζωϊα στο παιχνίδι
 • Απλή, εύκολη στην κατανόηση μηχανική
 • Η δυνατότητα να εισάγουμε την δική μας μουσική
 • Το εκπληκτικό, από κάθε άποψη "Glorious PC Gaming Master Race" Achievement.

- ΑΡΝΗΤΙΚΑ

 • Ιδιαίτερα επαναλαμβανόμενη δράση, η οποία θα κουράσει όποιον δεν είναι φανατικός του είδους
 • Απαιτεί αρκετά μεγάλη χρονική δέσμευση για να ξεκλειδώσετε όλο το έξτρα περιεχόμενο, χωρίς να σας δίνει επαρκή κίνητρα στην πορεία

Ο Συντάκτης

Στέφανος Κουτσούκος

Στέφανος Κουτσούκος

To Ragequit.gr αποτελεί το όχημά του για την παγκόσμια επικυριαρχία. T-shirts και ράντομ μέταλ προμοσακούλες μοιράζονται κάθε Σάββατο στους πιστούς...

Please login to comment

Comments (3)

 • To οποίο achievement για να ξεκλειδωθεί αρκεί να βάλουμε όλες τις ρυθμισεις στο φουλ? :)

  about 4 years ago
  0 Like
 • In reply to: Adhan

  Ούτε καν! Έχει μια φοβερή περιγραφή τύπου "Τρέξτε ένα custom music track σε ανάλυση πάνω από 1280 Χ 760" και κάτι σχετικές θεϊλες. Έσκασα ένα χαμόγελο από το ένα αυτί ως το άλλο μόλις το είδα!

  about 4 years ago
  0 Like
 • In reply to: Adhan

  BENCHMARK!

  about 4 years ago
  0 Like

We are using cookies to give you the best experience on our site. Cookies are files stored in your browser and are used by most websites to help personalise your web experience.