Log in    Register   

Login to your account

or
 Use Facebook account

Create an account * * Required field

The name you entered is not valid.
Please enter a valid username. No space at beginning or end, at least 2 characters and must not contain the following characters: < > \ " ' % ; ( ) &
Password invalid.
The passwords you entered do not match. Please enter your desired password in the password field and confirm your entry by entering it in the confirm password field.
Invalid email address
The email addresses you entered do not match. Please enter your email address in the email address field and confirm your entry by entering it in the confirm email field.


or
 Use Facebook account

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

REVIEWS

02 September 2017 Συντάκτης: Στέφανος Κουτσούκος

THE DARKSIDE DETECTIVE

Δαιμόνια, τελώνια και αλουμινένια καπέλα.

THE DARKSIDE DETECTIVE

Κάθε φεγγάρι που αρχίζω να σκέφτομαι σοβαρά πως έχω γεροπαραξενέψει υπερβολικά για το αγαπημένο μας άθλημα, κυκλοφορούν παιχνίδια όπως το West of Loathing και το υπό εξέταση The Darkside Detective. Επιβεβαιώνουν πανηγυρικά πως όχι, δεν τρελάθηκα ξαφνικά, απλώς οι πραγματικοί τριανταφεύγα μερακλήδες δημιουργοί, είναι πλέον, είδος προς εξαφάνιση. Μέσα στο συρφετό των διανοητικά αυνανιστικών multiplayer «παιχνιδιών-προϊόντων», οι αγνές, single player εμπειρίες που ποντάρουν στο χιούμορ και το μεράκι τους, γίνονται όλο και πιο σπάνιες και ως εκ τούτου, πολύτιμες.

20170902133822 1Δείγμα των υποδειγματικών επιλογών παραμετροποίησης γραφικών που προσφέρει το παιχνίδι

Ίσως ο ευθύτερος τρόπος να περιγράψω το Darkside Detective είναι να γράψω πως πρόκειται ουσιαστικά για ένα…Thimbleweed Park τσέπης. Άφθονες αναφορές στην σπασικλοκουλτούρα των δεκαετιών του ’80 και του ’90, έξυπνα σχεδιασμένη point and click δράση και σπαρταριστά κείμενα που δεν παίρνουν δευτερόλεπτο στα σοβαρά τον εαυτό τους. Αναλαμβάνουμε τον ρόλο του Ντετέκτιβ Francis McQueen, o οποίος, μαζί με τον παρανοϊκό συνομωσιολόγο βοηθό του, Αστυφύλακα Dooley, αποτελούν ολόκληρο το δυναμικό του Τμήματος Σκοτεινών Υποθέσεων της πόλης Twin Lakes. Αν και η δήμαρχος καθώς και η αρχηγός της αστυνομίας, Scully (…) προσποιούνται πως τίποτε κακό δεν συμβαίνει ποτέ στην όμορφή τους πόλη, το Twin Lakes αποτελεί το επίκεντρο ποικίλων δαιμονικών επιθέσεων.

20170902143740 1Ανακαλύπτοντας την αιτία του κακού στην Βιβλιοθήκη

Μικρά κορίτσια εξαφανίζονται μέσα σε στοιχειωμένα σπίτια, βιβλιοθήκες τρομοκρατούνται από poltergeists και ακόμη και οι συρμοί του μετρό δεν είναι ασφαλείς από τις υποχθόνιες δυνάμεις που όπως όλα δείχνουν, επιθυμούν να βυθίσουν το Twin Lakes σε αξημέρωτο σκοτάδι. Απέναντί τους στέκεται μονάχα ο Ντετέκτιβ McQueen, ένας θαυμαστά ατζαμής τύπος, ο οποίος αποτελεί το άτυπο id κάθε σημερινού τριανταπεντάρη που μεγάλωσε με Blyton, Lovecraft, Pratchett, Addams και Poe. Η δράση του χωρίζεται σε έξι επεισόδια τα οποία αν και αυτοτελή, κλιμακώνονται και συνδέονται με ιδιαίτερη μαεστρία. Με συνολική διάρκεια περί τις έξι ώρες, το Darkside Detective δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί σε καμία περίπτωση ένα δύσκολο παιχνίδι. Οι γρίφοι του είναι άψογα ενταγμένοι και εναρμονισμένοι με την λογική του κόσμου του και αποτελεί πραγματικά ένα ιδανικό σημείο γνωριμίας με το θαυμαστό είδος των point and click παιχνιδιών περιπέτειας.

20170902190138 1You're going to float too, Francis.

Είναι δύσκολη παλάντζα το να δημιουργήσεις προσβάσιμους γρίφους σε μικρά περιβάλλοντα όπου στο Inventory δεν μένουν ποτέ περισσότερα από πέντε αντικείμενα και όμως να αφήνεις στον παίκτη το αίσθημα ικανοποίησης που συνοδεύει την λογική επίλυση ενός καλοστημένου γρίφου και οι Ιρλανδοί της Spooky Doorway, το καταφέρνουν περίφημα. Σε συνδυασμό με το μυστηριώδες soundtrack του Ben Prunty (θα σας θυμίσει τη δουλειά των Dixon και Stein στο Stranger Things) και την «χειροποίητη» ομορφιά των pixel art γραφικών του, το Darkside Detective μιλά κατευθείαν στις πρώτες άσπρες τρίχες που ανιχνεύσατε στο μούσι σας.

Περιλαμβάνει μάλιστα μια υπέροχη σκηνή/φόρο τιμής σε δυο αγαπημένους συγγραφείς που δεν βρίσκονται πια στη ζωή, η οποία σχεδόν με το τίποτα, θα σας κάνει να σταματήσετε οτιδήποτε άλλο και να θυμηθείτε την πρώτη φόρα. Την πρώτη φορά που διαβάσατε ένα βιβλίο διαφορετικό από τις περιπέτειες και τα προεφηβικά μυστήρια τσέπης. Ένα βιβλίο που σας έκανε να γελάτε με την ψυχή σας και την ίδια στιγμή να αμφισβητείτε όλα όσα προσπαθούσαν οι πάντες να σας πλασάρουν ως «λογικά» και «αναμενόμενα». Την στιγμή που γνωρίζατε, ότι μάλλον θα παίρνατε τον στενότερο δρόμο. Και πως ήταν τόσο, μα τόσο καλύτερα από το να ντριμπλάρετε την μπάλα με τα υπόλοιπα, «κανονικά» παιδιά.

20170902182037 1Γιατί οι απλοί πρόσκοποι, θα είναι για πάντα φλώροι. Οι Bloodwolves τώρα, είναι άλλη υπόθεση.

Το Darkside Detective, είναι γεμάτο ψυχή. Και ζόμπι. Και καπέλα από αλουμινόχαρτο. Συνομωσίες και πύλες για άλλες διαστάσεις. Έξοχα σύνθια στο soundtrack. Βαθύ σεβασμό για τα σπασικλοθεμέλια που σε έφεραν εδώ. Ως εκ τούτου, υψώνουμε εορταστικά το ποτήρι μας στους Ιρλανδούς και το προτείνουμε ανεπιφύλακτα για την έναρξη του Φθινοπώρου.

Για να ενισχύσετε το GOG.com και το Ragequit.gr, μπορείτε να αγοράσετε το Darkside Detective ακολουθώντας αυτόν το σύνδεσμο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

92 / 100

+ ΘΕΤΙΚΑ

 • Υποδειγματική γραφή
 • Εξαιρετικό soundtrack και ερωτεύσιμη pixel art παρουσίαση
 • Σωστά δομημένοι γρίφοι, μέσα στην απλότητά τους

- ΑΡΝΗΤΙΚΑ

 • Εαν γεννηθήκατε μετά το 1994, θα αναρωτιέστε ξεκάθαρα τί καπνίζουμε εδώ στο Ragequit.gr. Δεν σας κατηγορούμε. 

Ο Συντάκτης

Στέφανος Κουτσούκος

Στέφανος Κουτσούκος

To Ragequit.gr αποτελεί το όχημά του για την παγκόσμια επικυριαρχία. T-shirts και ράντομ μέταλ προμοσακούλες μοιράζονται κάθε Σάββατο στους πιστούς...

Please login to comment

Comments (4)

 • Καλά...! Με το "Nigel (Monster)" χασκογελούσα μονος μου σα το χαζό για κανα 2λεπτο...! Και μόνο για την λογοπαιγνιάρα, wishlist!

  about 6 months ago
  1 Like
 • Μαζί με τα Night in the Woods και Sexy Brutale οι ευχάριστες indie εκπλήξεις της χρονιάς. Όσο "μπόι" του λείπει, τόσο μεράκι βγάζει.

  about 6 months ago
  2 Like
 • Τι έχουμε εδω? Δυνατό βάϊμπ, στανταρ αγορά! :)

  Comment last edited on about 6 months ago by Adhan
  about 6 months ago
  0 Like
 • Το αρνητικό του μάλλον πρέπει να τεθεί ως στάνταρ ρηβιουδικης θεώρησης

  about 6 months ago
  2 Like

We are using cookies to give you the best experience on our site. Cookies are files stored in your browser and are used by most websites to help personalise your web experience.